Princesę Dianą įkūnijusi N.Watts: „Diana palaimino mane sukurti šį vaidmenį“

Lieka kiek daugiau kaip mėnuo, kai į ekranus išeis režisieriaus Oliverio Hirschbiegelio filmas apie Velso princesę Dianą, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė 44 metų britų ir australų aktorė Naomi Watts. Premjeros išvakarėse aktorė jau pasidalijo mintimis apie darbą „Dianos“ filmavimo aikštelėje. Duodama interviu laikraščiui „The Guardian“ ji prisipažino, kad šio vaidmens ėmėsi tik po to, kai pajuto Velso princesės Dianos palaiminimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2013, 9:06 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:11 PM

„Ilgai abejojau, ar verta imtis šio vaidmens. Juk tai princesė Diana, milijonų žmonių moters idealas ir dievaitė. Aš nuolat apie ją galvodavau ir tam tikru momentu suvokiau, kad ji tarsi šalia. Pagavau save visąlaik prašančią, kad ji mane palaimintų. Ir kartą „gavau“ teigiamą atsakymą“, – pasakojo N.Watts.

Aktorė pabrėžė, kad jai buvo sudėtinga įsijausti į vaidmenį. Ruošdamasi filmavimui ji keletą kartų peržiūrėjo senus interviu, nagrinėjo princesės judesius, mimiką.

„Aš tiesiog prisipildžiau Dianos ir jos gyvenimo. Jaučiau didžiulę atsakomybę vaidindama šią moterį. Atrodė, kad tarsi su ja bendrauju, praleidžiu su ja visą savo laiką. Dianos veidas buvo labai išraiškingas, be to, ta nepakartojama šypsena, kurią visi prisimename. Stengiausi perimti kiekvieną jos gestą, kad po to perteikčiau ekrane. Ir nuolat savęs klausinėjau, ar patiktų princesei mano vaidyba“, – duris į kūrybinę virtuvę pravėrė N.Watts.

Interviu N.Watts atskleidė, kad jautė ne tik atsakomybę, bet ir spaudimą: „Vaidinau vieną garsiausių mūsų laikų moterų, todėl, savaime suprantama, jaučiau dėl to spaudimą. Nori viską padaryti tinkamai, bet žinai, kad po premjeros pasipils kritika: kiekvienas turės nuomonę apie mano vaidybą ir apie tai, kaip tą vaidmenį reikėtų suvaidinti. Tai nėra paprasta. Bet aš taip pat žinau, kad geriausi ir labiausiai jaudinantys vaidmenys visada susiję su rizika.“

Dalydamasi savo įspūdžiais apie filmo kūrimą aktorė teigė labiausiai nerimaujanti dėl to, kaip į jos sukurtą princesės Dianos vaidmenį reaguos princas Williamas.

„Tai buvo labai įtemptas momentas. Kai jau tapo aišku, kad filmas tikrai bus kuriamas, aš vos neatsisakiau vaidmens. Mat viename Londono restoranų pamačiau princą Williamą ir baisiai susinervinau. Bijojau susidurti su jo žvilgsniu ir išvysti jame priekaištą arba nepritarimą. Taigi net nežiūrėjau į jo pusę“, – atviravo N.Watts.

Filmą pamatys visa karališkoji šeima, ir tai vėlgi verčia aktorę nerimauti.

„Labai išgyvenu dėl to, kaip filmas patiks princesės Dianos artimiesiems, pirmiausia – jos sūnums. Man ne vis tiek, juk aš pati – dviejų sūnų motina. Tačiau apmąstyti šią istoriją anksčiau ar vėliau vis tiek kas nors būtų ėmęsis ir gal ji pasirodys kitokia, negu dauguma tikisi“, – sakė N.Watts laikraščiui „The Guardian“.

N.Watts nelengvai ryžosi vaidmeniui: „Šio vaidmens atsisakiau du kartus, nors dėl savo „ne“ irgi nebuvau tikra. Šios moters gyvenime būta kai ko mistiško. Mane viliojo galimybė tai išgyventi, pajusti.“

Filme atkuriamas ne visas Dianos gyvenimas, o tik paskutiniai dveji metai, jos santykiai su pakistaniečiu kardiologu Hasnatu Khanu (jį suvaidino televizijos serialo „Dingę“ žvaigždė Naveenas Andrewsas) ir egiptiečių milijonieriumi Dodi al Fayedu (kanadiečių aktorius Casas Anvasas), kuris kartu su ja žuvo autokatastrofoje Paryžiuje 1997 metais.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.