Danijos sosto įpėdiniui Lietuvos verslininkai padovanojo akmenį

Antradienį į Lietuvą atvykęs Danijos sosto įpėdinis princas Frederikas susitiko ne tik su aukščiausio rango politikais, bet ir su verslininkais. Dienai artėjant prie pabaigos Danijos sosto įpėdinis apsilankė daniškoje garso ir vaizdo sistemų parduotuvėje „Bang & Olufsen“.

Danijos sosto įpėdinis apsilankė daniškoje garso ir vaizdo sistemų parduotuvėje „Bang &amp; Olufsen“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Danijos sosto įpėdinis apsilankė daniškoje garso ir vaizdo sistemų parduotuvėje „Bang &amp; Olufsen“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Oct 8, 2013, 8:41 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:40 AM

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog esame viena iš kelių Lietuvos įmonių, kurią aplankė jo karališkoji prakilnybė Danijos kronprincas Frederikas. Simboliška, jog tai nutiko įmonei švenčiant savo 20-metį, o kaip tik spalį pirmasis pirkėjas Lietuvoje įsigijo „Bang & Olufsen“ garso ir vaizdo sistemą“, - sutapimu stebėjosi įmonės direktorius Lietuvoje Naglis Nasvytis.

Jis ne tik pristatė princui Frederikui ir jį lydinčiam Danijos aplinkos, energetikos ir statybų ministrui naujausią techniką, bet ir papasakojo apie Lietuvos ir Danijos pirkėjų įpročių skirtumus.

Pasak N.Nasvyčio, pasiruošimas Danijos sosto įpėdinio sutikimui tapo proga prisiminti sunkią įmonės įkūrimo pradžią, kai pirmojo pirkėjo laukė net penkis mėnesius.

„Prieš dvidešimt metų prie kiekvienos parduotuvės stovėjo apsaugininkai su kalašnikovais rankose, nes buvo daug banditų. Dabar vėl prie parduotuvės budi apsaugininkai, tačiau priežastis – visai kitokia“, - džiaugėsi N.Nasvytis.

Vis dėlto princą Frederiką labiau už šį pasakojimą sudomino N.Nasvyčio paruoštos originalios dovanos. Kadangi Daniją ir Lietuvą sieja Baltijos jūra, N.Nasvytis princui ir jį lydintiems asmenims įteikė jūros bangų nugludintus akmenis. Princui Frederikui buvo įteiktas gana didelis, tačiau į saują telpantis, juodas akmuo, kuriame inkrustuotas sidabrinis jūrinis mazgas.

Danija yra septinta didžiausia užsienio investuotoja Lietuvoje. Mūsų šalyje veikia 254 danų kompanijos. Danijos investicijos Lietuvoje sudaro apie 1,68 milijardo litų. Daugiausia danų įmonės Lietuvoje investuoja verslo ir finansinių paslaugų, nekilnojamojo turto, pramonės įrenginių, tekstilės srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.