Popmuzikos karaliaus M.Jacksono motina kovoja už anūkų ateitį

„Jei galėčiau laiką pasukti atgal, nebeleisčiau Michaelui taip anksti pradėti savo karjeros”, – ištarė popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono motina Katherine Esther Jackson (83 m.). Po sūnaus mirties garbaus amžiaus moteris rūpinasi trimis jo vaikais ir kiekvieną minutę prisimena savo sūnų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2013, 5:13 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:44 AM

Popmuzikos žvaigždės M.Jacksono nėra šiame pasaulyje jau daugiau nei ketveri metai, bet jo vardas nedingsta iš laikraščių ir žurnalų puslapių, o teismo procesai dėl popmuzikos karaliaus mirties tebesitęsia.

Spalio pabaigoje į laisvę išeis buvęs asmeninis M.Jacksono gydytojas Conradas Murray, kuris pripažintas kaltu dėl netyčinio garsaus atlikėjo nužudymo. Jis atliko tik pusę jam paskirtos ketverių metų kalėjimo bausmės ir bus paleistas pirma laiko dėl sveikatos problemų.

Tuo pat metu civilinis teismas nagrinėjo eilinę Jacksonų bylą prieš bendrovę „AEG Live”, kuriai garsioji šeima pateikė 1 milijardo dolerių ieškinį.

M.Jacksono motina Katherine Esther ir jo vaikai įrodinėjo, kad bendrovė, kuri prodiusavo popmuzikos karaliaus pasaulio turnė „This Is It”, pasamdė ir kontroliavo gydytojo, kuris pražudė atlikėją, darbą. Vadinasi, ji kalta dėl M.Jacksono mirties.

„Kada nors visa tai baigsis. Ko tik neišgirdau apie savo sūnų per visus tuos metus: kad jis paliko 500 milijonų dolerių skolą, daug metų vartojo narkotikų kokteilį, atrodė kaip slaugos ligoninės pacientas, sergantis paskutinės stadijos vėžiu”, – kalbėjo popmuzikos karaliaus motina, dalyvavusi visuose teismų posėdžiuose.

Praėjusią savaitę Kalifornijos prisiekusieji atmetė M.Jacksono šeimos ieškinį, kuriuo ji siekė 1 milijardo JAV dolerių kompensacijos iš gastrolių organizatoriaus „AEG Live” dėl popmuzikos legendos mirties.

„AEG Live” pagrindinis advokatas sveikino prisiekusiųjų sprendimą: „Prisiekusiųjų sprendimas visiškai išteisina „AEG Live”, patvirtindamas, ką žinojome iš pat pradžių. Nors M.Jacksono mirtis ir buvo baisi tragedija, jos nesukėlė „AEG Live”, – sakoma jo pareiškime.

Vienas Jacksonų šeimos advokatų pareiškė nusivylęs Kalifornijos prisiekusiųjų sprendimu ir neatmetė galimybės, kad pateiks apeliaciją.

K.E.Jackson teko ir kiti sunkūs išbandymai. Birželio pabaigoje M.Jacksono duktė Paris pamėgino pasitraukti iš gyvenimo savo noru, kai internete perskaitė, kad popmuzikos karalius gal ir nebuvo jos biologinis tėvas.

Dabar mergaitė paguldyta į specializuotą kliniką. Metams artėjant į pabaigą, Katherine Esther bus leista aplankyti anūkę.

Popmuzikos žvaigždės motina trumpam buvo atvykusi į vilą „Hayvenhurst”, esančią Los Andželo priemiestyje. Šalia jos masyvių vartų nuolat būriuojasi M.Jacksono aistruoliai su daugybe kardelių rankose – mėgstamiausiomis jo gėlėmis. Čia jie budi visus metus esant bet kokiems orams. Nors šiame name M.Jacksonas negyveno nuo 1988-ųjų, jo buvimas „Hayvenhurst” vis dar jaučiamas.

Šį namą išpirkęs iš savo tėvo Josepho (Joe) Jacksono, popmuzikos karalius pertvarkė jį pagal savo stilių – atsirado iš Walto Disney animacinių filmų atkeliavę bokšteliai ir laikrodžiai, improvizuota žaislų krautuvėlė, miniatiūrinis zoologijos sodas, kuriame gyveno žirafos, lamos, gyvatės ir mylimiausias M.Jacksono augintinis – šimpanzė.

Ant pastatų – lentelės su citatomis: „Eikite ten, kur nuveda svajonės”, „Kas gali pasiekti žvaigždes, gali paliesti žvaigždę”.

„Hayvenhurst” vadinamas pasakiškojo „Neverland” vyresniuoju broliu, jo prototipu.

Žinoma, gyvūnų čia jau seniai nėra, bet M.Jacksono stilius liko – tuo itin rūpinasi garsaus atlikėjo motina.

„Viskas sugalvota Michaelo. Jam čia taip patiko”, – sakė moteris, rodydama į karpių tvenkinį, fontanus su petunijomis ir sprigėmis.

„Michaelas visur prikabino žibintuvėlių: ant medžių, išilgai šaligatvių – kaip Disneilande”, – šypsojosi popmuzikos karaliaus motina.

Nuo elegantiškos, ramios ir draugiškos moters nė per žingsnį nesitraukė labradorų veislės keturkojis, kurį M.Jacksonas nusipirko likus metams iki savo mirties.

„Laimingiausios mano gyvenimo dienos prabėgo čia”, – ištarė Katherine Esther. Ji prisiminė, kaip šeima persikėlė į šį namą 1971-aisiais netrukus po to, kai muzikos grupė „The Jackson 5” išleido pirmąjį hitą „I Want You Back”.

Būtent čia prasidėjo solinė M.Jacksono karjera, šiame name jis repetavo savo novatoriškus šokių judesius, įrašinėdamas muzikinius albumus „Thriller” ir „Off the Wall”.

Į šiuos namus po popmuzikos karaliaus mirties 2009 metų birželio 25-ąją jo motina atvežė tris Michaelo vaikus – Prince’ą, Paris ir Prince’ą Michaelą II, pravarde Blanketas.

Prisimindama tą dieną, K.E.Jackson negali sulaikyti ašarų: „Mes buvome ligoninės automobilių stovėjimo aikštelėje, aplink stovėjo daug mašinų. Paris pažiūrėjo į mane ir paklausė: „Kur dabar?” Atsakiau: „Važiuosite namo su močiute. Nori?” Ji linktelėjo.”

Plačiau apie tai skaitykite žurnale „Stilius”

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.