Karališkoji Didžiosios Britanijos pora toliau laužo tradicijas

Princas Williamas (31 m.) ir jo žmona Kembridžo kunigaikštienė Catherine (31 m.) toliau rodo, kad yra šiuolaikiški, senų tradicijų nesuvaržyti tėvai. Būti trijų mėnesių princo George’o krikštatėviais jie pakvietė ir savo mokslo draugus.

Trijų mėnesių princo George’o krikštatėviais tapo net 7 žmonės, iš jų tik Williamo pusseserė Zara Phillips yra karališkosios šeimos atstovė.<br>AP nuotr.
Trijų mėnesių princo George’o krikštatėviais tapo net 7 žmonės, iš jų tik Williamo pusseserė Zara Phillips yra karališkosios šeimos atstovė.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 5:00 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:44 PM

Artimiausi britų karališkosios šeimos nariai ir bičiuliai spalio 23-iosios popietę susirinko į Šv.Jokūbo rūmų karališkąją koplyčią Londone.

Trijų mėnesių princo George’o krikštatėviais tapo net 7 žmonės, iš jų tik Williamo pusseserė Zara Phillips yra karališkosios šeimos atstovė.

Catherine ir Williamas, pakviesdami sūnaus krikštatėviais tapti mokyklos ir universiteto laikų draugus, princesės Dianos artimą draugę ir karališkosios šeimos tarną, dar kartą įrodė, kad nusistovėjusias karališkosios šeimos tradicijas jie kartais laužo.

Kiti karališkieji ritualai per šventę nebuvo paminti. Princas George’as buvo apvilktas ta pačia krikšto mantija, kurią per savo krikštynas 1982-aisiais vilkėjo jo tėvas Williamas. Karališkieji kūdikiai tokį krikšto rūbą vilki jau 172 metus – nuo tada, kai buvo krikštijamas karalienės Viktorios naujagimis.

Catherine savo sūnaus krikštynoms ir vėl pasipuošė mados namų „Alexander McQueen” dizainerės Sarah Burton kurta suknele. Su tų pačių mados namų suknele ji ėjo prie altoriaus ir per vestuves.

Prie krikštynų suknelės Catherine priderino skrybėlių kūrėjos Jane Taylor kurtą galvos apdangalą, kurio kaina – apie 3000 litų. Šių aksesuarų kūrėja išdavė, kad skrybėlė sukurta specialiai krikštynoms, tačiau po ceremonijos tokių pat kaipmat atsirado jos internetinėje parduotuvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.