Įsimylėjęs princas Harry geriau supranta motinos meilės kelius

Nors eilėje į Didžiosios Britanijos sostą princas Harry (29 m.) – tik trečias eilėje, jam dėmesio tikrai netrūksta. Neseniai tėvu tapusio princo Williamo (31 m.) jaunesnysis brolis vėl sušmėžavo pirmuosiuose žiniasklaidos puslapiuose – esą jis ketina pasipiršti savo draugei Cressidai Bonas (24 m.).

Pora susitikinėja nuo praėjusių metų vasaros. Cressida – tikra kompanijos siela, ne tik pati sugeba džiaugtis gyvenimu, bet ir tuo džiaugsmu užkrečia aplinkinius.
Pora susitikinėja nuo praėjusių metų vasaros. Cressida – tikra kompanijos siela, ne tik pati sugeba džiaugtis gyvenimu, bet ir tuo džiaugsmu užkrečia aplinkinius.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 2, 2013, 12:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:08 PM

Pora susitikinėja nuo praėjusių metų vasaros. Cressida – tikra kompanijos siela, ne tik pati sugeba džiaugtis gyvenimu, bet ir tuo džiaugsmu užkrečia aplinkinius.

Charizmatiška, bet rami mergina pelnė ir karališkosios šeimos narių simpatijas, nors su jais buvo susitikusi vos kartą.

Tiesa, neseniai britų spauda iškapstė pikantiškus princo Harry mylimosios praeities epizodus, kurie gali neva sužlugdyti poros planus.

2009-aisiais C.Bonas nusifilmavo jaunimo seriale, kuris pasakoja apie studentiško gyvenimo šiokiadienius.

Cressida filme vaikštinėja aptemptu supermenės kostiumu, o viename epizodų pasirodo kaip maištininkė su vandens pistoletu rankose. Juo apsiginklavusi dalyvauja universiteto demonstracijoje.

Kita scena su C.Bonas – kur kas pikantiškesnė. Ji drauge su kitomis koledžo merginomis siūlo bendrakursiams pasismaginti mainais už balsus per rinkimus į studentų tarybą.

Ekrane princo Harry draugė šmėkštelėjo vos dvi minutes ir jau po pirmosios serijos pasitraukė iš projekto.

Jei Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II priešintųsi anūko pasirinkimui, jis žino, kaip ją paveikti: princas Harry kreiptųsi į senelį.

Juodu puikiai sutaria: princas Philipas dievina jaunesnįjį princesės Dianos ir princo Charleso sūnų, nes Harry lengvapėdiškomis išdaigomis, užsispyrimu primena jį patį jaunystėje.

Be to, princą Philipą ir anūką suartino tai, kad jie abu visada žingsniu atsilieka: princas Philipas – nuo karalienės Elizabeth II, Harry – nuo savo vyresniojo brolio Williamo.

Harry žino, kad senelis nepakenčia geležinės vyrų auklėjimo sistemos, kurios laikėsi karališkoji šeima.

Princas Philipas šaukė ant sūnaus Charleso ir reikalavo, kad šis neatiduotų Williamo ir Harry į aristokratiškų dykaduonių mokyklą Itone. Bet Charlesas buvo nepermaldaujamas.

Harry užaugo klausydamasis senelio Philipo pasakojimų apie tai, kaip šis kovojo Ramiojo vandenyno fronte ir niekada nebijojo priešo kulkų.

Su mirtimi Harry pirmą kartą susidūrė 12 metų, kai Paryžiuje automobilio katastrofoje žuvo jo motina princesė Diana.

Paskutinį kartą ją besijuokiančią Harry matė jachtos „Jonikal“ denyje – čia Dianos draugo Dodi al-Fayedo tėvas Mohamedas 1997 metų liepą pakvietė ją su abiem sūnumis.

Harry pešėsi su Mohamedo sūnumi Omaru, kuris gyrėsi savo laikrodžiu su tikrais briliantais. Jam ir Williamui tėvai niekada nedovanojo tokių brangių dovanų.

Užtat Omaras net nežinojo, kaip laikyti meškerę, nekalbant jau apie tai, kaip ant kabliuko užkabinti masalą.

Tą vasarą princui Harry nesinorėjo skirtis su motina ir likusią atostogų dalį praleisti su tėvu. Po tėvų skyrybų princai Harry ir Williamas pusę atostogų būdavo su tėvu, pusę – su motina.

Harry prisiminė, kad jo sieloje kovojo prieštaringi jausmai: jis negalėjo pakęsti to apsimetėlio Dodi ir stebėti, kaip jis ima už rankos jų motiną ar glosto jai petį.

Bet šalia Dodi ji vėl pradėjo šypsotis ir juokauti. Harry labai seniai suprato, veikiau pajuto, kad tėvas nemyli motinos ir ji kenčia.

Kiek kartų jis girdėjo, kaip motina rauda užsidariusi vonios kambaryje, kartais jie tapdavo sąmokslininkais: Diana prašydavo sūnaus atnešti į vonios kambarį kažkokių tablečių ir vandens, niekam nieko nesakant.

Su mama būdavo taip gera! Tik dabar, sulaukęs 29-erių, Harry suvokė, kokį karališkosios šeimos pasipriešinimą teko įveikti motinai, kad ji galėtų nuvesti sūnus į „McDonald’s“ ar nuvežti į Disneilandą, leisti jiems mūvėti džinsus ir avėti sportbačius.

Dar ir dabar Harry su malonumu valgo mėsainius.

Bet kodėl motina neprieštaravo, kad pasivaikščiojimų metu paskui juos vilktųsi krūva reporterių?

Princesė Diana juos pati sukviesdavo, tarsi norėdama, kad visas pasaulis sužinotų, kaip ji smagiai leidžia laiką su savo berniukais.

Bet Harry buvo nemalonu leistis nuo kalnelių ar suptis karuselėse žybsint fotoaparatų blykstėms, jis jautėsi tarsi beždžionė zoologijos sode.

Dabar jis supranta – taip motina norėjo viešai papriekaištauti, kad tėvas neskiria jai dėmesio.

Harry dažnai prikaišiojama, kad jis anksti išmoko peštis. O kaip jis turėjo gintis, kai klasėje berniukai pradėdavo garsiai skaityti nešvankius straipsnius apie jo motinos meilės ryšius?

Atvirai erzinti bijojo – princas tuoj pat užsiplieksdavo ir mušdavo taip, kad daugiau prie jo niekas nelįsdavo.

Kai buvo paleistas gandas, kad Harry – ne princo Charleso sūnus, o Dianos meilužio Jameso Hewitto, buvusio jos asmeninio apsaugininko, princas tapo liguistu nervų kamuoliu.

Kai mokykloje vienas vaikinas bandė apie tai užsiminti, Harry taip jį prilupo, kad nelaimingasis atsidūrė ligoninėje.

Harry vaikystė baigėsi ankstyvą 1997 metų rugpjūčio 31-osios rytą, kai į jo miegamąjį Balmorale užverktomis akimis įėjo tėvas ir brolis.

Po kelių dienų jis ėjo paskui motinos karstą slopindamas ašaras ir prapliupo tik senelio Philipo apartamentuose.

Senelis tylėdamas glostė anūkui galvą: Harry žinojo, kad senelis taip pat anksti neteko motinos.

Dabar princas Harry dažnai pagalvoja: jei ji būtų gyva, ar gėdytųsi to, koks užaugo jos jaunesnysis sūnus?

Galbūt priešingai – didžiuotųsi, nes jam, kaip ir princesei Dianai, svetima veidmainystė, jis toks, koks yra iš tikrųjų: ugnies spalvos plaukų, nerimastingas, triukšmingas, jam reikia nuolatinio judėjimo ir aštrių pojūčių.

Daug valandų besitęsiantys šeimos pietūs – didžiausia kankynė, kaip ir pamokos mokykloje. Harry visada buvo paskutinis klasės mokinys iš visų disciplinų, išskyrus sportą.

Mokytojams būdavo sunku patikėti, kad šis rusvaplaukis žvitrių mėlynų akių padykęs paauglys – Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis.

Vyresniojo brolio Williamo visų mokomųjų dalykų pažymiai buvo puikūs. Tad nieko nuostabaus, kad jis lengvai įstojo į prestižinį Šv.Andriejaus universitetą Škotijoje, kur ir susipažino su savo būsima žmona Catherine.

Kaip dangus ir žemė Harry skiriasi nuo Williamo. Pastarasis – disciplinuotas, santūrus, tvarkingas – viskas sudėliota pagal lentynėles ir gyvenime, ir galvoje. Įsimylėjo Williamas taip pat pavyzdingai – kartą ir visiems laikams.

Harry pradėjo vyresnėlį gerbti po to, kai šis palaužė šeimos pasipriešinimą ir vis dėlto nuvedė prie altoriaus Catherine Middleton. Juk Harry nesvarbu, kad ji – stiuardesės duktė, o dėl to jo senelė praleido daug bemiegių naktų.

Bet Harry nepatinka, kad jį nuolat lygina su broliu Williamu. Tik su pagyrimu baigęs karinę Sandhersto akademiją, o paskui ištvėręs griežtą 18 mėnesių karinio sraigtasparnio lakūno mokymo kursą Harry pirmą kartą gyvenime pajuto pagarbą sau.

Jaunėliui Dianos sūnui atrodo, kad jis rado savo vietą gyvenime. Daugelis Didžiosios Britanijos karalių pasirinkdavo karinę karjerą – kuo gi jis blogesnis už juos?

Bet ar jie būtų išdrįsę taip linksmintis kaip princas Harry praėjusią vasarą Las Vegase?

Nusigėręs iki žemės graibymo princas Harry surengė plaukimo varžybas baseine mūvėdamas džinsus. Jis nusprendė parungtyniauti su olimpiniu čempionu Ryanu Lochte.

Ir laimėjo! Po to pergalingai šlepsėjo basomis kojomis po viešbučio vestibiulį ir šaukė: „Prisekite man olimpinį medalį!“

Jei jau Harry užsidega, jo nesustabdysi. Su šypsena veide apsaugininkai stebėjo, kokiu žvilgsniu princas palydi ilgakojes amerikietes merginas.

Jis visuomet pameta galvą pamatęs gražias moteris. Žodis po žodžio, ir jis susigundė su jomis pažaisti biliardą.

Princas pasiūlė: kas pralaimi, tas nusirengia. Harry vos ne vos stovėjo ant kojų, tad suvaldyti biliardo lazdą buvo nelengva, todėl pirmasis be drabužių liko jis. Po to ėmė nusirenginėti ir atsitiktinės jo draugės.

Princas šėlo, merginos iš susižavėjimo klykė, bet princą atpažino tik viena. Šviesiaplaukė Carrie Reichert greitai susiorientavo ir visas šėliones įamžino mobiliuoju telefonu.

Amerikos portalas TMZ sumaniai merginai sumokėjo 16 tūkstančių JAV dolerių (per 40 tūkst. litų) už šias nuotraukas ir jos pasakojimą, kad princas Harry dieviškas. Tai buvo ne pirmas ir veikiausiai ne paskutinis princo Harry skandalas.

Senelė Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II nesikalbėjo su anūku visą savaitę, karališkoji šeima bijojo britų pasipiktinimo audros. Bet pasirodė, kad rusvaplaukis Jos Didenybės anūkas turi daug gerbėjų.

Harry palaikė apie 12 tūkstančių žmonių, socialiniame tinkle „Facebook“ susibūrę į nuogalių draugiją.

Bet kai žiniasklaida parašė, kad skandalui Las Vegase užgniaužti Harry buvo nusiųstas į veikiančią armiją Afganistane, princas pasipiktino – dokumentai dėl šios jo komandiruotės buvo pasirašyti kur kas anksčiau.

77 dienas Afganistane praleidęs princas nesinaudojo jokiomis lengvatomis: miegojo su visais kareivinėse, valgė tuos pačius kareiviškus konservus ir uždraudė į jį kreiptis „sere“.

Ten jis dažnai galvojo apie šviesiaplaukę, ilgakoję, putlių lūpų Chelsy Davy. Su ja susipažino Afrikoje, Keiptaune, kur Harry lankėsi labdaringos veiklos tikslais.

Chelsy gimė Zimbabvėje, jos tėvas milijonierius Charlesas Davy – vietos safario savininkas. Ji nevaržoma, natūrali. Būtent tai patraukė Harry.

Juos daug kartų girtutėlius išnešdavo iš Londono naktinių klubų: porelė mėgo alų sumaišyti su degtine.

Princui Harry buvo smagu su Chelsy: ji žinojo tūkstančius anekdotų, mokėjo juos šmaikščiai pasakoti.

Bet Chelsy nepatiko Williamo draugė Kate, dabar jau jo žmona.

Kartą Harry pakvietė Chelsy į rūmus. Užuot pritūpusi priešais jo senelę karalienę Elizabeth II, ji suglumusiai Jos Didenybei pabučiavo ranką. Paskui teisinosi, kad pamiršo, jog liestis prie karalienės nevalia.

Su Ch.Davy princas Harry tai skyrėsi, tai taikėsi. Bet po princo Williamo ir C.Middleton vestuvių 2011 metais Chelsy pareiškė, kad niekada negalės susitaikyti su tuo, kad jis – princas, o ji niekada netaps antrąja Kate.

Artimi princo Harry draugai pasakoja, kad jis specialiai, norėdamas įgelti Chelsy, pradėjo draugauti su į ją labai panašia Cressida – ilgakoje, šviesiaplauke, putlių lūpų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.