Kembridžo hercogienė Catherine nusprendė nebeslėpti žilų plaukų

Ketvirtadienį susitikdama su kariais Kembridžo hercogienė Catherine buvo elegantiška kaip ir per kiekvieną viešą vizitą. Tačiau kelios žilos sruogos nepraslydo akyliems Didžiosios Britanijos žurnalistams pro akis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2013, 6:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:54 PM

Jie pastebėjo, kad prieš nėštumą Catherine neturėjo nė vieno žilo plauko. Kadangi nėra jokio mokslinio ryšio tarp žilų plaukų ir gimdymo, nuspręsta, kad Kembridžo hercogienė tiesiog nusprendė nebedažyti plaukų.

Anot hercogienei artimų žmonių, ji pirmuosius žilus plaukus pastebėjo dar prieš nėštumą. Ilgai dėl to sielojusis Catherine nusprendė to neslėpti tik dabar.

Trichologai mano, kad jei žmogus gyvena teisingai ir jo sveikata yra stipri, tai jis neturi pražilti iki 40 metų.

Plaukai pradeda žilti dėl persitempimo ir nuolatinio streso. Mūsų plaukų viduje yra šerdis – ploniausias latakas, kuriuo cirkuliuoja skystis. Manoma, kad neuropeptidai, kuriuos organizmas gamina veikiant adrenalinui, per kraujagysles prieina prie plauko svogūnėlio, po to prie plauko šerdies ir sutrikdo cheminį ryšį, siejantį baltymą ir melaniną. Po to pigmentas labai greitai nusiplauna, ir plaukai pamažu praranda spalvą.

Taip pat žili plaukai gali būti kai kurių susirgimų ir disfunkcijų pasekmė. Ypač plaukai žilsta esant vitamino В12 deficitui arba sutrikus skydliaukės funkcijoms. Be to, rūkaliai yra veikiami keturis kartus didesnės rizikos pražilti anksčiau nei nerūkantys žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.