Holivudo žvaigždė C.Diaz - romantiška nutrūktgalvė, nepavaldi laikui

„Mano kūnas – į penktą dešimtį įkopusios moters, bet sieloje visiems laikams likau 14-metė paauglė”, – sako 41 metų Cameron Diaz, netrukus ekranuose pasirodysiančiame trileryje „Patarėjas” įkūnijanti stambaus narkotikų prekeivio meilužę, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „TV antena“.

C.Diaz herojė – klastinga intrigantė.
C.Diaz herojė – klastinga intrigantė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 11, 2013, 8:45 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:26 AM

Holivudo žvaigždė C.Diaz nepavaldi laikui – ji pašėlusiu greičiu laksto automobiliu, maukia tekilą, plaukioja burlente, nevengia stiprių žodžių ir kol kas neplanuoja turėti šeimos.

San Diege (JAV) naftos kompanijos darbuotojo Emilio Luiso Diazo ir importo bei eksporto agentės Billie Joann šeimoje gimusi C.Diaz turi dvejais metais vyresnę seserį Chimene.

Aktorės tėvas – antros kartos emigrantas iš Kubos. Motinos protėviai turėjo anglų, vokiečių ir čerokių (Šiaurės Amerikos tauta) kraujo.

Tapusi Holivudo žvaigžde C.Diaz buvo nusprendusi susikurti karštos kubietės įvaizdį, todėl juodai nusidažė plaukus.

Nors šį netikėtą pokytį mados specialistai įvertino palankiai, aktorė buvo nepatenkinta.

Kaskart priėjusi prie veidrodžio ji baisėdavosi savo atvaizdu. Tuomet tvirtai nusprendė – jei jau dažys plaukus, tai tik dėl vaidmens.

Šešiolikmetė įžymybė

Nei vaikystėje, nei paauglystėje Cameron ir jos sesuo Chimene negarsėjo pavyzdingu elgesiu, tačiau tai nė kiek netrikdė išdaigoms pakančios jų motinos. Maža to, Billie su savo atžalomis net eidavo į roko koncertus.

Vaikystėje Cameron labai mylėjo gyvūnus ir svajojo tapti zoologe ar veterinare, tačiau šiai svajonei nebuvo lemta išsipildyti.

Kartą mergina pateko į fotografo Jeffo Dunaso surengtą vakarėlį ir buvo pakviesta padirbėti modelių agentūroje „Elite”. Ilgai negalvodama Cameron pasirašė sutartį ir dėl to nė karto nepasigailėjo. Netrukus per dieną ji susižerdavo maždaug du tūkstančius JAV dolerių.

16-metė Cameron pozavo žurnalams „Mademoiselle” ir „Seventeen”, taip pat nusifilmavo Calvino Kleino mados namų, bendrovių „Levi’s” ir „Coca-Cola” reklamose.

C.Diaz daug keliavo po pasaulį: pabuvojo Japonijoje, Australijoje, Alžyre, Prancūzijoje, Meksikoje.

1990-aisiais gražuolė įsikūrė Holivude. Tam įtakos turėjo jos romanas su prodiuseriu Carlosu de la Torre. Poros santykiai truko penkerius metus.

Sėkmės nepranašavo

C.Diaz karjera ekrane prasidėjo atsitiktinai. Neturėdama vaidybos įgūdžių ji gavo vaidmenį kino juostoje „Kaukė” (1994 m.), kurioje pagrindinį vaidmenį atliko Jimas Carrey. Nors filmas buvo sėkmingas, o kritikai palankiai įvertino C.Diaz vaidybą, svaigios aktorės karjeros jai niekas nepranašavo.

Norėdama įrodyti, ką sugeba, Cameron pradėjo lankyti aktoriaus meistriškumo kursus ir ėmėsi vis sudėtingesnių vaidmenų. 1997 m. C.Diaz nusifilmavo romantinėje komedijoje „Mano geriausio draugo vestuvės”, kurioje taip pat vaidino Holivudo žvaigždė Julia Roberts.

Kai 1998-aisiais Cameron sublizgėjo komedijoje „Pakvaišę dėl Merės”, tapo aišku, kad nuo šiol jai vis dažniau bus siūlomi pagrindiniai vaidmenys.

Ir liaupsės, ir kritika

Amerika įsimylėjo šviesiaplaukę C.Diaz, bet žvaigždžių liga ji nesusirgo.

Po „Pakvaišę dėl Merės” Cameron atliko keletą įdomių vaidmenų. Pirmiausia taip galima pasakyti apie jos darbus filmuose „Griausmingieji Čarlio angelai” ir „Vanilinis dangus”. Už pastarąjį vaidmenį C.Diaz pelnė Auksinį gaublį, buvo pripažinta geriausia antraplane aktore.

C.Diaz balsu kalba viena populiariausių animacinių filmų herojų – princesė Fiona iš „Šreko”. Aktorė prisipažino, kad Fiona yra vienas mėgstamiausių jos personažų.

„Kaskart, kai atėjusi į studiją pradėdavau garsinti „Šreką”, mintimis grįždavau kelis dešimtmečius atgal – į vaikystę”, – sako aktorė.

Savo geriausiu vaidmeniu C.Diaz laiko darbą filme „Niujorko gaujos”, kuriame įkūnijo Dženę Everdin.

Juostą „Žalioji širšė” (2011 m.) kino kritikai įvertino itin neigiamai. O dėl aktorės vaidmens komedijoje „Afigena mokytoja” žiūrovų nuomonės išsiskyrė: vieniems jos herojė labai patiko, kitiems pasirodė nuobodi ir neįdomi.

Audringi meilės nuotykiai

Naujausią C.Diaz darbą – vaidmenį trileryje „Patarėjas” – nuo lapkričio 15-osios galės įvertinti Lietuvos žiūrovai.

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad šios juostos filmavimo aikštelėje Cameron užmezgė meilės romaną su kolega Michaelu Fassbenderiu.

Buvo smulkiai aprašomos šių aktorių šėlionės Londono naktiniame klube „Bodega negra”.

Apie įžymybių gyvenimą rašantys žurnalistai vos spėja sekti C.Diaz meilės nuotykius. 1995–1998 metais Holivudo žvaigždė buvo pasinėrusi į audringą romaną su kolega Mattu Dillonu.

Jų draugystė baigėsi skandalingomis skyrybomis, o netrukus Cameron įsimylėjo aktorių ir rokerį Jaredą Leto. Kalbama, kad būtent jis užkrėtė aktorę kelionių aistra.

Negana to, Jaredas atpratino Cameron nuo mėsos, sudomino folkroku ir religija.

Būtent dėl to jų keliai ir išsiskyrė. Pasirodo, atlikęs narkomano vaidmenį filme „Rekviem svajonei” Jaredas nusprendė atgauti jėgas budistų vienuolyne, bet to nepasakė savo mylimajai. Supykusi Cameron nedelsdama išsikraustė iš jo buto Niujorke.

Užsipuolė fotografą

Išsiskyrimo sielvartą C.Diaz malšino devyneriais metais jaunesnio dainininko ir aktoriaus Justino Timberlake’o glėbyje. Porelę siejo daug bendrų pomėgių: burlentės, disko klubai, kompiuteriniai žaidimai.

C.Diaz romanas su J.Timberlake’u truko trejus metus. Pora ne kartą buvo atsidūrusi žiniasklaidos akiratyje.

Kartą jie užsipuolė fotografą. Kai reporteris bandė nufotografuoti C.Diaz ir J.Timberlake’ą išeinančius iš viešbučio, šie griebė fotoaparatą ir ėmė plėšti jį iš rankų.

Nuotrauką, kurioje įamžintas šis incidentas, išspausdino žurnalas „Us Weekly”.

Ištekėti nesirengia

Vos aktorės atstovams spaudai išplatinus pranešimą, kad skyrybos su J.Timberlake’u įvyko „vien dėl nesutaikomų skirtumų”, jos gyvenime atsirado naujas draugas – britų modelis Paulas Sculforas. Vėliau jo vietą užėmė beisbolininkas Alexas Rodriguezas. Sportininko glėbyje aktorė taip pat neužsibuvo.

„Susitikinėdama su visais savo vaikinais tikrai nemanydavau, kad mūsų santykiai nutrūks. Tačiau aš noriu mylėti, todėl nenusimenu, – sako C.Diaz. – Kol kas man gerai be šeimos ir vaikų, bet netvirtinu, kad vaikų niekada neturėsiu. Įsivaikinsiu arba pati gimdysiu.”

Įtraukė narkotikų verslas

Režisieriaus Ridley Scotto („Gladiatorius”, „Prometėjas”, „Sniegynų įkaitai”, „Geri metai”, „Bėgantis ašmenimis”) trileryje „Patarėjas”(The Counselor) pasakojama talentingo jauno advokato (Michaelas Fassbenderis) istorija.

Darbe jis gerbiamas ir vertinamas. Namuose jo laukia gražuolė sužadėtinė Laura (Penelope Cruz).

Tačiau advokatas nesugeba įvertinti to, ką turi. Susipažinęs su stambiu narkotikų prekeiviu Reineriu (Javieras Bardemas), jis įsitraukia į šį pavojingą verslą.

C.Diaz filme įkūnija klastingą Reinerio meilužę Malkiną, padedančią mylimajam atlikti visus nešvarius darbus.

Ekscentriškoji Malkina dievina laukines kates, namuose laiko gepardą ir net miega su juo vienoje lovoje.

Prieš filmavimą aktorei prireikė ne vienos dienos, kad priprastų prie šio gyvūno.

Į Malkinos vaidmenį pretendavo ir kita Holivudo žvaigždė Angelina Jolie.

Trileris, kurio biudžetas – 25 mln. JAV dolerių (apie 62,5 mln. litų. – Red.), buvo filmuojamas JAV, Ispanijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Filmo scenarijaus autorius – Cormacas McCarthy, kuris taip pat parašė scenarijų juostai „Šioje šalyje nėra vietos senukams”.

Keturios nosies operacijos

C.Diaz kiekviena proga pabrėžia pasisakanti prieš plastines operacijas.

Nepaisant to, jai pačiai prireikė net keturių nosies operacijų. Cameron trissyk susilaužė nosį plaukiodama burlente, o ketvirtą kartą – namuose, kai trenkėsi į stiklines duris. Apie šį nutikimą aktorė juokdamasi sakė: „Nepastebėjau, ir tiek.”

C.Diaz ne kartą prasitarė nekenčianti dietų, o išsaugoti puikią figūrą jai esą padeda tinkamas gyvenimo būdas, sportas ir seksas.

„Seksas – universali priemonė norint ir sulieknėti, ir nuslopinti stresą. Jei žmonės dažniau mylėtųsi, galbūt visi būtume laimingesni”, – sakė žvaigždė.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.