65-erių sulaukęs princas Charlesas gavo linksmą pensininko tortą

Britų princui Charlesui ketvirtadienį, jam būnant Indijoje, sukako 65-eri ir jo darbuotojai ištaisė jam pokštą padovanoję tortą, primenantį nemokamą autobuso bilietą, į kurį jis dabar, kaip pensininkas, gali pretenduoti.

Ketvirtadienį princui Charlesui suėjo 65 metai.<br>AP nuotr.
Ketvirtadienį princui Charlesui suėjo 65 metai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-14 16:35, atnaujinta 2018-02-20 09:09

Sosto įpėdinis, vyriausiasis karalienės Elizabeth II sūnus, ketvirtadienį baigs devynias dienas trukusią kelionę Indijoje ir išvyks į Šri Lanką pradėti Sandraugos šalių lyderių susitikimo.

Linksmai paminėdami dieną, kai princas Charlesas tapo pensininku, jo darbuotojai prabangiame viešbutyje Kočio uostamiestyje Pietų Indijoje užsakė nemokamo autobuso bilieto, kuris Didžiojoje Britanijoje yra suteikiamas 65-erių sulaukusiems asmenims ir su kuriuo galima neribotai keliauti už dyką, formos tortą.

„JKA (Jo Karališkoji Aukštybė) princas Charlesas. Galioja nuo 2013 metų lapkričio 14-osios. Kelionės su nuolaida, finansuojamos JD (Jos Didenybės) vyriausybės su jūsų savivaldybe. Laimingo 65-ojo gimtadienio!“, - buvo užrašyta ant torto, kurio nuotrauką pateikė viešbutis.

Lietui sutrukdžius jo darbotvarkę, Charlesas ir jo žmona Camilla, Kornvalio kunigaikštienė, Kočyje pietinėje Keralos valstijoje aplankė senąjį žydų rajoną, bažnyčią ir senuosius kolonijinius rūmus.

Atvykęs į Kolombą Charlesas ketvirtadienio vakarą dalyvaus priėmime britų ambasadoje, kur, kaip sakė princo atstovas, „tikriausiai bus dainų ir galbūt net tortas“.

Ketvirtadienį interviu britų laikraščiui „The Daily Telegraph“ Camilla atskleidė, kad jos vyrui „patinka, kai žmonės jam dovanoja tortą“, ir kad jis džiaugėsi praėjusių metų švente Naujojoje Zelandijoje, „kai kiekvienas sukurdavo jam po mažą šventę“.

Tačiau ji pridūrė, kad jis yra „beviltiškas“ kalbant apie dovanas, ir paaiškino, kad jis sudaro detalius sąrašus, „kad suprastum visiškai tiksliai“.

Šventimas prasidėjo praėjusią savaitę, kai princui moksleiviai iš Govindpurio – vieno didžiausių Delio lūšnynų - įteikė savos gamybos šokoladinį tortą, papuoštą užrašu „65“.

Trečiadienį princui su žmona buvo vizito Indijoje poilsio diena, tad jie turėjo laiko privačiai šventei.

Pora ilsėjosi netoli Kočino, kuris skelbiasi „laiko nepaliestu rojumi“, esančiame SPA. Prieš tai jie kelias naktis praleido penkių žvaigždučių viešbutyje su SPA Himalajuose.

Po vizito Indijoje, kuriam šios šalies žiniasklaida neskyrė didelio dėmesio, būsimasis Didžiosios Britanijos karalius penktadienį atsidurs dėmesio centre užimdamas karalienės vietą Sandraugos vyriausybių vadovų susitikime. 87 metų karalienė nuo 1952 metų, kai įžengė į sostą, praleido tik vieną šį viršūnių susitikimą, ir šiemetinis jos nedalyvavimas parodo, kad ji vis daugiau įgaliojimų perduoda sosto įpėdiniui.

Be nemokamo autobuso bilieto, princas dabar gali pretenduoti ir į 110,15 svaro per savaitę valstybės pensiją, tačiau šiuos pinigus skirs pagyvenusių žmonių labdaros fondui, patvirtindamas savo, kaip filantropo reputaciją.

„Labiau už viską jaučiu, kad mano pareiga yra rūpintis kiekvienu ir kiekvieno gyvenimu šioje šalyje, ieškoti ir rasti būdų padėčiai gerinti“, - neseniai sakė jis žurnalui „Time“.

Charlesas turi tapti seniausiu žmogumi, kada nors įžengusiu į britų sostą, ir tai dar gali užtrukti, turint omenyje stiprią karalienės sveikatą.

Tačiau karališkųjų rūmų ekspertas Jonathanas Dimbleby tvirtino, kad princas mielai sutinka laukti.

„Galima būtų galvoti, kad ... tai bus ypač sunki diena, - rašo jis „The Guardian“ ketvirtadienio numeryje. - Galiausiai jis dar turi suvokti savo karališkąjį paveldėjimą ar savo konstitucinę raison d'etre. Tačiau jūs klystumėte. Jis visada žinojo, kad gali tapti karaliumi „šiais metais, kitais metais, kada nors“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.