A.Pugačiovos ir M.Galkino dvynukai greitai užmiega skambant K.Orbakaitės dainoms

Gruodžio 18 dieną Maksimo Galkino ir Alos Pugačiovos dvynukams Jelizavetai ir Gariui sueis lygiai trys mėnesiai. Mažyliai auga kaip ant mielių. Tėvai negali atsidžiaugti jų gudrumu ir imlumu. Nėra ko stebėtis: M.Galkinas ir A.Pugačiova - vieni talentingiausių Rusijos šou verslo žvaigždžių. Pagal žinomo vokiečių psichologo Hanso Jurgeno Eysencko sudaryto testo klausimus, Maksimo intelekto koeficientas (IQ) – netoli šimto, rašo „Life News“.

Neseniai A.Pugačiova ir M.Galkinas parodė savo dvynukus, įdėdami nuotrauką į socialinį tinklą.
Neseniai A.Pugačiova ir M.Galkinas parodė savo dvynukus, įdėdami nuotrauką į socialinį tinklą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 7:02 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:35 PM

Dar prieš kūdikiams gimstant, būsimasis tėtis perskaitė daug knygų, išstudijavo italų vaikų gydytojos ir pedagogės Marios Montesorri, šveicaro Jeano Piageto ir rusų jaunos pedagogės Asios Valasinovos metodus vaikų psichologijos ir auklėjimo klausimais.

Dvynukams nupirko po rubuilę lėlę

„Lizą ir Garį pirmą kartą pamačiau praėjus pusantro mėnesio po jų gimimo, - sakė pašnekovė, paprašiusi neskelbti jos pavardės. – Prisipažinsiu, jie mane pakerėjo. Mano vaikas toks nebuvo. Paprastai tik trijų mėnesių vaikeliai pradeda apžiūrinėti žaisliukus, stebėti ryškius daiktus, tvirtai laikyti galveles ir „ulbauti“. O čia pusantro mėnesio berniukas įsmeigė akeles į mano žvilgančius auskarus!“

Anot jos, mergytei parodžius Aleksandro Buinovo dovanotą žaisliuką, kaip mat pagriebė jį rankele. „Tai nėra šiaip sau žaisliukas. Jis padengtas specialia medžiaga ir plačios formos, kad vaikui būtų patogu laikyti. Be to, tiek Lizačkai, tiek ir Garikui nupirko po rubuilę lėlę“, - teigė pašnekovė. - Dideli, ryškūs ir dar skleidžiantys garsus žaislai – puiki priemonė aktyviai stimuliuoti vaikučių judesius. Maksimas mums dar paaiškino, kad tokie žaisliukai padeda greičiau vystytis ir kalbėsenai.“ Anot jos, jau dviejų mėnesių Jelizaveta ir Garis pradėjo pažinti tėvus. Tiesa, labiau reaguoja į Maksimą. Tėvui pasirodžius, jie išsišiepia ir pradeda „guksėti“. Panašu, Garis nelabai mėgsta paimamas mamos ant rankų, nes iš karto pradeda muistytis. O Jelizaveta – priešingai: ima plačiai šypsotis. Todėl šeimoje taip ir nusprendė: kad Liza – mamos dukrelė, o Garis – tėvo sūnus. Маksimas tapo namisėda

„Mes nebepažįstame Makso, - tęsė pašnekovė. – Jis visiškai pasišventė vaikams. Ir tai - darboholikas M.Galkinas, niekada neatsisakantis vesti koncertus bei uždaras, privačias šventes! Маksimas atšaukė visas priešnaujametines gastroles. Pastarasis jo pasirodymas įvyko Londone rugsėjo mėnesį. Koncertas buvo stulbinančiai sėkmingas. O dabar - viskas! Sakė, iki vasario mėnesio – jokių koncertų. Jis nuolat skuba namo pas savo vaikelius, net jei trumpam išvyksta su reikalais.“

Moteris neslepia, kad dar vasarą viešint Maksimo ir Alos namuose Pamaskvėje, Griazio kaime, aptiko būsimą tėvą beskaitantį knygas vaikų psichologijos klausimais. Jis net ginčijosi su Ala, kaip auklėti vaikus. Pašnekovės teigimu, Maksimui labiau priimtinas M.Montessori vaikų auklėjimo metodas, o A.Pugačiova siūlė atkreipti didesnį dėmesį į neseniai apgynusios disertaciją, jaunos pedagogės A.Valasinovos patarimus. Tačiau Maksimas įtikino žmoną, kad jo pasirinkimas - teisingas.

Vaikai jau turi savo nedidelę bibliotekėlę

„Dabar M.Galkino dienotvarkė priderinta prie Gario ir Lizos. Vaikai pabunda apie devintą valandą ryte, auklės juos pamaitina. Paskui nuveža pas tėtę ir mamą, kurie rytą praleidžia žiemos sode. O jei tuo metu namuose būna svečių, tai ten pat geriama ir arbata.

Sode erdvu, daug gėlių, kurias mėgsta prižiūrėti Ala Borisovna. Ji žino visų, net smulkiausių ir įmantriausių augalų pavadinimus. Kiekvienai gėlelei skirtas atskiras laistytuvėlis. Dažnai egzotiškų augalų porai dovanoja draugai“, - pasakojo pašnekovė. Anot jos, po vidurdienio auklės išveža vaikelius į lauką ir važinėja su jais po didžiulį kiemą ne mažiau kaip valandą. Neretai prie jų prisijungia ir garsūs tėvai. Migdant dvynukus nereikia jų ilgai supti. „Maksimas įsitikinęs, kad negalima apriboti kūdikių laisvės, nes tai kenkia žmogaus smegenų vystymuisi. Kitaip tariant, vaikai turi miegoti tada, kai jiems to norisi, o ne verčiami“, - sakė įslaptintas šaltinis.

Pašnekovės teigimu, įdomiausia tai, kad Garis ir Jelizaveta užmiega skambant sesutės Kristinos atliekamoms dainoms. Maksimas išsiaiškino, kad vaikeliai iš karto nurimsta grojant tai muzikai, kurią jie girdėjo būdami dar motinos įsčiose. Todėl M.Galkinas priėjo prie išvados, kad surogatinė motina nėštumo metu klausėsi būtent K.Orbakaitės dainuojamų dainų. „Mažyliai ypač puikiai jaučiasi gulėdami specialiuose „relax“ (atpalaiduojančiuose) lopšiuose, kuriuos iš Amerikos atvežė ir padovanojo Kristinos vyras Miša Zemcovas“, - sakė pašnekovė.

Vaikai jau turi savo nedidelę bibliotekėlę. Pagal Maksimo teoriją, vaiko kalba vystosi greičiau, jei jam ne tik skaitomos knygelės, bet ir duodama jas pačiupinėti.

„Dabar Maksimo ir Alos namuose daug linksmiau. Anksčiau, būdavo, ateidavo ir kiekvienas užsidarydavo savo kambaryje. O dabar visai kitas reikalas! Pagrindinėje svetainėje nuolat šviečia didžiulis sietynas. Tai reiškia, kad visa šeima kartu“, - tvirtino pašnekovė.

Vaikų psichologės, pediatrės Irinos Velikanovos komentaras: „M.Galkinas ir A.Pugačiova – teisingame kelyje auginant savo atžalas. Iš tikrųjų talentingų tėvų vaikai vystosi greičiau nei įprasta. Tačiau nereikėtų perlenkti lazdos. Nereikėtų blaškytis nuo vieno prie kito psichologo. Svarbu išsirinkti teisingą koncepciją ir jos laikytis. Mano manymu, šiame etape labiau sėkmingesnis turėtų būti M.Montessori vaikų auklėjimo metodas. (Маria Моntessori – italų vaikų gydytoja, pedagogė (1870 - 1952), sukūrė pedagogikos metodą, iki šiol populiarų daugelyje pasaulio šalių. Jos metodo esmė – pagrindinis dėmesys turėtų būti skiriamas vaiko individualumui. – Red.).

Taip pat pritariu, kad Garis ir Jelizaveta miega atpalaiduojančiose lovelėse, deja, jos kol kas neprieinamos kiekvienai šeimai. Savo ruožtu rekomenduočiau be pasivaikščiojimų gryname ore daugiau dėmesio skirti vandens procedūroms su masažu mažiausiai 2-3 mėnesius. Jos ypač naudingos mažylių judesių veiklos stimuliavimui.“

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.