Karališkosios šeimos intrigos: kodėl Camilla suabejojo princo Williamo tėvyste?

Kensingtono rūmuose ruošiamasi pietums. Į rūmų ištaigingai dekoruotą valgomajį vidurdienį atėjo karalienė Elizabeth II su vyru, Edinburgo hercogu, princu Philipu, princas Charlesas su žmona Camilla ir princas Williamas su žmona Catherine Middleton. Nė dviejų mėnesių neturintis mažasis princas George‘as Alexanderis Louisas saldžiai miegojo lopšyje. Karališkosios šeimos nariai, nepratardami nė žodžio, susėdo prie gausaus pietų stalo.

Camillos akibrokštas: „Aš abejoju, kad princas George‘as – Williamo sūnus, nes visiškai nepanašus į jį!“.<br>"Reuters" nuotr.
Camillos akibrokštas: „Aš abejoju, kad princas George‘as – Williamo sūnus, nes visiškai nepanašus į jį!“.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2013, 10:38 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:33 PM

Po kiek laiko pirmoji prabilo Camilla: „Aš abejoju, kad princas George‘as – Williamo sūnus, nes visiškai nepanašus į jį!“. Pietaujantys neteko žado. Krisdama šakutė iš Kate rankos kliudė lėkštės kraštą. Spengiančią tylą nutraukė porceliano skambesys. Williamo žmona pašoko nuo kėdės ir verkdama išbėgo iš valgomojo.

Camilla neturi skandalingojo pareiškimo įrodymų

Vengdama tiesiogiai apkaltinti Kate neištikimybe vyrui, C.Parker Bowles tvirtino, kad pora neva pasinaudojo „spermos banko“ paslaugomis. Nors iš tikrųjų šio skandalingojo pareiškimo įrodymų Camilla neturi. Kas tai galėtų patvirtinti? Nebent kokie nors nežinomi, „patikimi liudytojai“, kurie neva matė Kate ir Williamą dirbtinio apvaisinimo klinikoje. Todėl, Camillos nuomone, reikia būtinai atlikti tėvystės testą, norint išsiaiškinti, ar princo George‘o gyslomis teka karališkasis kraujas!

Šis iš Camillos lūpų nuskambėjęs pareiškimas atrodė toks absurdiškas karališkosios šeimos atstovams, kad jie net nematė reikalo jį oficialiai paneigti. Nors situacija, kai suabejojama sosto įpėdinio kilme, seniai ne naujiena britų karališkajai šeimai, - rašo „The Independent“. Nereikia per daug gilintis į istoriją. Užtenka prisiminti skandalą kilusį dėl motinos karalienės, kurios duktė yra dabartinė karalienė Elizabeth II.

Buvo kalbama, kad Britanijos karalienės motiną Elizabeth Bowes Lyon pagimdė ne karališko kraujo turinti moteris, o prancūzų virėja Marguerite Rodiere!

Ta pačia proga vertėtų prisiminti ir daugiau nei prieš metus įsiplieskusį didžiulį skandalą pasirodžius publikacijoms su nuogo princo Harry, nutverto vakarėlio metu Amerikoje, nuotraukomis. Tada jo kilme suabejojo pati karalienė Elizabeth II. Jai sunku buvo susitaikyti, kad skandalo pagrindinis herojus yra jos teisėtas anūkas! Teigiama, kad karalienė neapsiribojo vien priekaištais, o neva net pasiūlė atlikti princo pleibojaus DNR tyrimą ir visam laikui atsikratyti abejonių!

Iš nevilties griebėsi dar vienos gudrybės

Mat buvus dar visai mažam princui Harry pasklido kalbų, kad jo tėvas ne princas Charlesas, o Jamesas Huntas, su kuriuo princesė Diana buvo užmezgusi romaną. Iš tikrųjų Harry nelabai panašus į Charlesą, užtat daug kas įžvelgė atitinkamą panašumą su raudonplaukiu J.Huntu. Bet taip ir nebuvo atliktas Harry DNR tyrimas. Jo garbę apgynė princas Charlesas.

Tėvas pareiškė neleisiantis žeminti sūnaus. Lygiai taip pat nėra jokių šansų išsklaidyti ir Camillos abejones dėl mažojo George‘o. Aišku viena, kad karališkoji šeima nesileis į jokius patikrinimus. Nors, tikėtina, Camilla ir nesitikėjo, kad jai bus pritarta. Tiesiog ji norėjo viešai įskaudinti Kate ir tai pavyko padaryti.

Kodėl princo Charleso sutuoktinė taip nemėgsta Kembridžo hercogienės? Besiruošiant vedyboms su princu Williamu, Catherine su Camilla buvo beveik draugės. Jos praleisdavo kartu daug laiko. Giliai įleidusi šaknis į karališkąją šeimą Charleso žmona negailėjo patarimų C. Middleton: mokė rūmų protokolo subtilybių ir apkalbinėjo būsimą karališkąją giminę.

Viskas pasikeitė Kate pastojus. Camilla buvo nemaloniai nustebinta sužinojusi, kaip nudžiugino karalienę Elizabeth II žinia apie būsimą naują sosto įpėdinį. Žinoma, karalienės džiaugsmas buvo suprantamas. Tačiau Camillai buvo labai netikėta, kad Elizabeth II svajoja apie mylimo anūko Williamo būsimą sūnų ar dukterį ir nebeskyrė jokio dėmesio ne tik jai, bet ir jos nuostabiam vyrui Charlesui! Su sūnumi Charlesu karalienė ėmė bendrauti kaip niekada santūriai ir išlaikytai.

O šių metų sausio mėnesį Nyderlandų karalienei Beatrix atsisakius sosto sūnaus naudai, dar labiau įkaitino Camillos užmačias. Pasklido gandai, kad ir Elizabeth II rengiasi atsisakyti karūnos savo dievinamo anūko Williamo naudai! Tuo atveju Charlesas visam laikui prarastų viltį tapti karaliumi, o Camilla – karaliene.

Charleso sutuoktinė puolė į paniką. Iš nevilties ji griebėsi dar vienos gudrybės: mėgino įtikinti Elizabeth II perduoti karūną Charlesui. Camilla pademonstravo itin didelį susirūpinimą karalienės sveikata: kad esant tokio garbaus amžiaus nereikėtų eikvoti tiek jėgų valdant karalystę. Netrukus paaiškėjo, kad Charleso sutuoktinė rūpinosi be reikalo: karalienė leido aiškiai suprasti nesiruošianti bent artimiausiu metu atsisakyti sosto. Po to Camillos ir karalienės santykiai dar labiau atšalo.

Patikino, kad Williamas greitai turės meilužę

O prieš pat George‘o gimimą Charleso žmoną ištiko didžiulis nervinis protrūkis. Camilla niekada neneigė, kad viena kita džino taurelė jai pakelia nuotaiką. Tačiau tada, mėgindama atsikratyti streso, ji prarado saiką. Ir būdama neblaivi ėmė skambinėti kūdikio besilaukiančiai Kate. Princo Williamo žmonai teko išklausyti Camillos šnekas neištikimybės temomis. Pavyzdžiui, kad greitai Williamas turės meilužę. Nes lygiai taip pat pasielgė ir jo tėvas, princas Charlesas! O ji tai puikiai žino. Juk Charlesas buvo neištikimas Dianai būtent su ja, Camilla.

Panašu, kad ne šiaip sau Camillai buvo leista tik vieną kartą pamatyti jaunąjį princą ir tai vyrui Charlesui matant. Būtent karalienė davė leidimą (beje, sulaužus visas tradicijas) viso labo praėjus 72 valandoms po gimdymo išvešti kūdikį į į Middletonų šeimos namus. Į juos Charlesas su žmona nebuvo pakviesti. O pasibaigus Williamo „dekretinėms atsotogoms“, jauna šeima išvyko į Anglesio salą, kur dislokuota karališkųjų karinių oro pajėgų bazė ir ten princas atliko tarnybą.

Rugsėjo viduryje, pasibaigus Williamo karinės tarnybos laikui, pora grįžo į Londoną. Karalienė Elizabeth II pasirūpino, kad jo mylimo anūko žmonos ir jų kūdikio ramybę budriai saugotų apsaugininkai. Karalienės pavedimu, Catherine tėvams – Carole ir Michaeliui Middletonams buvo pasiūlyta persikelti į Kensingtono rūmus, kur jau įsikūrė Williamas su žmona ir kūdikiu. Tačiau šeimynai tikrai netektų gyventi susispaudus.

Keturių aukštų Williamo ir Catherine namuose, jos tėvams skirtas „butas bute“, kur yra atskiras miegamasis, vonios kambarys, svetainė ir valgomasis kambarys salė. Suprantama, tai neįmanoma būtų buvę padaryti be karalienės leidimo. Iš tikrųjų gana pasiturinčiai gyvenantys Middletonai turi ir savo ištaigingą butą Londone. Vos dvi mylios nuo rūmų. Tačiau karalienė nusprendė juos laikyti arčiau jaunos šeimos ir mažojo George‘o. Elizabeth II manymu, būtent Kate tėvai turėtų apsaugoti ją ir jos sūnelį nuo nepageidaujamų Camillos vizitų.

Catherine neprarado karalienės meilės ir pagarbos

Tačiau tai ne vienintelė karalienės siūlomo Catherine susijungimo su savo tėvais priežastis. Jau per pirmąsias savaites po princo George‘o gimimo, Carole Middleton, užauginusi tris savo vaikus, įrodė, kad reikalinga jos pagalba dukteriai prižiūrint anūką. Pirmiausiai dėl to, kad savas žmogus visada geriau už samdytą auklę.

Kita vertus, Williamo žmona galėjo greičiau grįžti prie protokolinių įsipareigojimų vykdymo, kuriuos įpareigoja karališkosios šeimos nario statusas. Pirmasis viešas renginys įvyko jau antroje rugsėjo pusėje.

Beje, tada C. Middleton jau buvo nepriekaištingos formos. Gimus sūnui, per trumpą laiką, ji sugebėjo atsikratyti bereikalingo svorio, priaugto per nėštumą ir apsirengti savo įprastais ir širdžiai mielais drabužiais! Тaigi, Kembridžo hercogienė, nepaisant Camillos pastangų, neprarado ne tik karalienės meilės ir pagarbos, bet ir žmonių, neįsivaizduojančių kitos, geresnės Williamos žmonos. Pavydi Camilla nieko negalės padaryti. Nebent ir toliau mėgins kaišioti pagalius į ratus: vėl po kiek laiko paskelbs provokuojantį pranešimą?

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.