M.Schumacherio meilės istorija: svajonių mergina tapo jo žmona

„Esu laimingas, juk mano svajonių mergina yra mano žmona“, – ne kartą teigė garsusis vokiečių lenktynininkas Michaelis Schumacheris (45 m.). Tačiau pastaruoju metu Corinna Schumacher (44 m.) apimta skausmo dėl mylimąjį ištikusios nelaimės. Auksine „Formulės 1“ pora praminti Corinna ir Michaelis stojo į svarbiausias – išlikimo – lenktynes.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-07 08:01, atnaujinta 2018-02-17 21:17

Lenktynininkas ne kartą sakė, kad niekada negalima pasiduoti ir reikia kautis tol, kol yra bent menkiausia galimybė. Ne gydytojų prognozės, o šie M.Schumacherio žodžiai teikia vilties jo artimiesiems. Paradoksalu, kad geriausią pasaulyje lenktynininką palaužė nelaimingas atsitikimas per atostogas Alpių kalnuose – slidinėdamas M.Schumacheris galva trenkėsi į uolą ir paniro į komą.

Daugiau nei 300 kilometrų per valandą greitį pasiekiančiame bolide M.Schumacheris jausdavosi tvirtai. Per beveik 20 metų trukusią profesionalaus lenktynininko karjerą vokietis buvo patekęs vos į kelias rimtesnes avarijas. O štai dabar nelaimė nutiko ilsintis – žvaigždė atsidūrė Grenoblio ligoninėje Prancūzijoje.

Prie buvusio „Formulės 1“ lenktynininko stojo visa jo šeima: žmona Corinna (44 m.), duktė Gina Maria (16 m.) ir sūnus Mickas (14 m.). Nuo to laiko, kai M.Schumacheris buvo nugabentas į ligoninę, jo žmona Corinna ligoninę paliko tik Naujųjų metų išvakarėse.

Karjerą baigusio sportininko žmonai padeda atskridusi jos motina Gabriele Betsch. M.Schumacherio tėvas Rolfas taip pat yra Grenoblyje.

Schumacherių šeima visada buvo uždara, todėl į penktąjį Grenoblio ligoninės aukštą, kur gydoma „Formulės 1“ žvaigždė, įleidžiami tik šeimos nariai ir artimiausi draugai.

Michaelio žmona išplatino laišką, kuriame dėkoja už palaikymą: „Norime nuoširdžiai padėkoti visiems geros valios žmonėms, kurie pareiškė linkėjimus Michaeliui pasveikti. Tai mums svarbu. Mano vyras yra kovotojas ir jis nepasiduos.“

Nors lenktynių trasoje M.Schumacheris visada būdavo šaltakraujiškas, gyvenime jis visai kitoks. Raudonuoju Baronu pramintas lenktynininkas nepriimdavo jokio sprendimo pirma nepasitaręs su žmona.

„Esu laimingas, kad mano svajonės išsipildė. Juk mano svajonių mergina yra mano žmona“, – kadaise teigė Michaelis.

Auksine „Formulės 1“ pora praminti Corinna ir Michaelis susipažino 1990 metais, kai Corinna susitikinėjo su vienu iš Michaelio komandos narių Heinzu Halardu Frentzenu. Kai jų keliai išsiskyrė, Michaelis pakvietė žavią šviesiaplaukę į pasimatymą. Simpatija vienas kitam netruko virsti daug stipresniais jausmais. Michaelis ir Corinna susituokė prabėgus penkeriems metams nuo pažinties.

Visi „Formulės 1“ lenktynininkai žinojo, kad Michaelis labai gerbia ir myli savo žmoną. Ji visada buvo jo mūza, susikaupimo ir jaunatviškumo šaltinis.

Kai prieš keletą metų „Formulės 1“ žurnalo reporteris paklausė Michaelio, kokia jo jaunystės paslaptis, sportininkas atsakė: „Nėra jokios paslapties. Tik mano žmonos Corinnos rūpestingumas – ji padeda man išlikti jaunam ir sportiškam.“

Kad ir kaip M.Schumacheris myli savo šeimą, daugelį metų visą savo laiką jis atiduodavo darbui. Net per didžiausias šeimos šventes Michaelis treniruodavosi trasoje, o ištikimoji žmona jį stebėdavo.

Nors Corinna nuolat būdavo šalia Michaelio, lenktynėse niekada nebūdavo sutuoktinių vaikų. M.Schumacheris uždraudė sūnui ir dukteriai lankytis lenktynėse, nes troško apsaugoti juos nuo žiniasklaidos dėmesio. O ir pats Michaelis, pasibaigus lenktynėms, pasislėpdavo nuo žurnalistų. Norėdamas atsipalaiduoti jis užsidarydavo kambaryje ir žaisdavo nardais.

Priešingai nei dauguma kitų garsenybių, M.Schumacheris niekada nesielgė kaip žvaigždė, vengė vakarėlių ir mieliau rinkosi tykų gyvenimo būdą. Schumacherių šeima gyvena Glane Šveicarijoje, atokiame ant ežero kranto pastatytame didžiuliame name.

Gyvūnais besižavintis M.Schumacheris augina triušius, arklius, vėžlius ir šunis. Visų jų atsiradimo Schumacherių namuose istorijos – išskirtinės. Pavyzdžiui, vieną šunį Michaelis parsivežė net iš Brazilijos. Pamatęs gatve vaikščiojantį paliegusį benamį šunelį lenktynininkas jį nusprendė priglausti.

Kitą šunį, australų aviganį, M.Schumacheris atsivežė iš Vokietijos. Supratęs, kad dėl šuns nespės į lėktuvą, Michaelis taksi automobilio vairuotoją pasodino į keleivio vietą ir milžinišku greičiu nurūko į oro uostą. Tiesa, šis nuotykis baigėsi ne itin sėkmingai – juos sustabdė policijos pareigūnai.

Michaelis mėgsta jodinėti. Dar jis žaidžia futbolą vietos futbolo komandoje „Echichens“.

M.Schumacheriui turėtų dėkoti daugybė likimo nuskriaustų vaikų. Vien UNESCO organizacijai Michaelis yra paaukojęs 1,5 milijono eurų (maždaug 5,25 milijono litų). Taip pat jis sumokėjo už mokyklos Senegale statybą.

Be to, M.Schumacheris remia ligoninę, kurioje gydomi per karą Sarajeve nukentėję vaikai.

Peru, Limos mieste, M.Schumacheris finansavo „Rūmus varguoliams“. Tai centras, kuris padeda benamiams vaikams įgyti išsilavinimą, gauti švarių drabužių, maisto, medicinos pagalbą ir pastogę.

Michaelio vaikystė buvo skurdi. Jo tėvas buvo mūrininkas, o motina dirbo bufete. Šeimai nuolat trūko pinigų.

„Lenktynininko karjera prasidėjo tuomet, kai tėvas nusivedė mane į seną kartingo trasą, ja pradėjau važinėti būdamas dvejų ar trejų metukų.

Pamenu, tėvas ištraukė motociklą, kurį rado žvejodamas ežere. Jo variklis veikė, tad tėvas iš jo padarė kartą“, – apie savo vaikystę yra pasakojęs Michaelis.

Pirmą kartą lenktynėse M.Schumacheris dalyvavo būdamas ketverių. Po dvejų metų jis išplėšė pirmąją savo pergalę. Talentingas vaikas neišgalėjo įsigyti savo transporto priemonės, todėl ją su tėvu susimeistravo iš turtingesnių, tačiau ne tokių gabių savo konkurentų kartų nuolaužų.

Vėliau Michaeliui tiesiog pasisekė – pasiturintis vieno berniuko tėvas pastebėjo M.Schumacherio talentą. Kartą, kurį nupirko savo vaikui, jis atidavė mūrininko sūnui.

Po to Michaelio karjera ėmė plėtotis neįtikėtinu greičiu.

„Kai pirmą kartą gavau pinigų, žinojau, kad kam nors padėsiu. Ir tai buvo mano šeima. Mes turėjome finansinių problemų, todėl tėvui padaviau pilną lagaminą pinigų“, – prisimena Michaelis.

Septynis kartus pasaulio čempiono titulą iškovojęs lenktynininkas iš didžiojo sporto pasitraukė 2012 metų gruodį.

Ant jo šalmo buvo žinia gerbėjams: „Gyvenime svarbiausia aistra. Ačiū, kad dalijatės manąja.“

Michaelis liedavo aistrą ne tik lenktynių trasoje.

„Su vaikinais keliaudavome motociklais po Europą ir Aziją. Ten tikrai patyriau daug pavojingesnių dalykų nei lenktynių trasoje.

Šokinėju parašiutu, kopiu į kalnus – darau tai, kas man teikia malonumą.

Tačiau su adrenalinu tai nesusiję – kai važiuoju motociklu, tiesiog patiriu tyrą malonumą ir džiaugsmą, kaip ir kopdamas į kalnus, šokdamas parašiutu. Visada buvau šiek tiek pasiutęs ir negaliu sustoti“, – apie savo pašėlusį gyvenimo būdą yra sakęs M.Schumacheris.

Aistra ekstremaliam sportui Michaeliui kainavo daug. Pirminiais duomenimis, kai įvyko nelaimė, M.Schumacheris slidinėjo kartu su keturiolikmečiu sūnumi ir draugais.

Buvęs lenktynininkas, prieš krisdamas ir sunkiai susižeisdamas, slidėmis nelėkė pavojingu greičiu ir galėjo tapti itin nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių auka.

Prieš pat nelaimę M.Schumacheris buvo sustojęs – padėjo kartu slidinėjusiam ir parkritusiam draugui.

Po to jis vėl leidosi žemyn ir atsitrenkė į uolą, pakilo į orą ir greičiausiai žemyn galva krito ant kito akmens.

Iškart po incidento Alpių kalnuose M.Schumacheris dar buvo sąmoningas, bet kol sraigtasparniu buvo atskraidintas į Mutjė ligoninę, jau buvo paniręs į komą.

M.Schumacheriui iškart buvo atlikta neurochirurginė operacija, paskui – dar kelios.

Žmogus legenda

- Nuo debiuto „Formulėje 1“ 1991 metais M.Schumacheris laimėjo daugiau titulų ir lenktynių nei kuris nors kitas sportininkas.

Jis yra laimėjęs 91 lenktynes ir yra tik vienas iš dviejų žmonių, dalyvavusių 300 Didžiojo prizo lenktynių. Iš viso Michaelis dalyvavo 5071 lenktynėse.

- Lenktynininkas M.Schumacheris „Formulės 1“ pasaulio čempiono titulą yra iškovojęs septynis kartus.

- 2004 m. sezoną „Ferrari“ komanda dominavo. M.Schumacheris pergales skynė vieną po kitos: po 13-os etapų jis buvo nugalėjęs 12 kartų ir tik sykį, Monake, nefinišavo. Per sezoną surinko rekordinius 148 taškus ir iškovojo paskutinį, septintąjį, savo titulą.

- Jo brolis Ralfas Schumacheris iki 2007 m. taip pat dalyvavo „Formulės 1“ lenktynėse.

Michaelis ir Ralfas yra vieninteliai broliai „Formulėje 1“, laimėję lenktynes. Taip pat jie yra vieninteliai broliai, kurie yra užėmę 1-ąją ir 2-ąją vietas tose pačiose lenktynėse.

- M.Schumacheris galutinai baigė karjerą per Didžiojo prizo lenktynes Brazilijoje 2012 metais – finišavo septintas.

Antanas Bosas: „Jis nelabai stengėsi išvengti nelaimės“

„Nelaimės slidinėjimo trasose yra visiškai atsitiktiniai dalykai. Juk M.Schumacheris – geras slidininkas“, – sakė verslininkas Antanas Bosas.

Žvaigždės sugebėjimais slidinėjimo trasoje lietuvis įsitikino prieš keletą metų, kai atostogavo tame pačiame Prancūzijos kurorte.

Pats A.Bosas sniego ir kalnų teikiamus malonumus pamėgo maždaug prieš 30 metų. Nors jis ne kartą skaudžiai krito čiuoždamas slidėmis ar snieglente, rimtų traumų jam visada pavykdavo išvengti. Daugiausia būta sutrenkimų: kentėjo raktikaulis, šonkauliai, rankos ir kojos.

„Kalnuose reikia ypač stengtis vengti nelaimių. Bet būna, kad į tave įvažiuoja kiti – tuomet ir šonkaulius perduria, ir kitokios baisios žalos padaro“, – sakė A.Bosas.

Vis dėlto troškimas skrieti snieglente kalnų šlaitais A.Bosui yra stipresnis nei baimė susižaloti. Jau dabar jis planuoja šeimos atostogas kalnuose.

A.Bosas išsiruošusiems slidinėti pataria turėti bent jau šalmą. Štai snieglenčių mėgėjams dažnai nukenčia rankos, todėl jiems patartina turėti riešų apsaugas. Vis dėlto 100 procentų apsaugančios įrangos nėra.

Gintautas Kėvišas: „Tai tvirto charakterio žmogus“

Vos prieš keletą savaičių traumą kalnuose slidinėdamas patyrė ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Gintautas Kėvišas. Jau kelintą kartą jis susižeidžia tai vieną, tai kitą petį.

Slidinėja du sykius per metus. Dažniausiai gruodį – su draugais, o kovą – su žmona Rūta ir sūnaus šeima. Kovą jau suplanuota kelionė į kalnų kurortą.

Ar protinga vos išsigydžius traumą vėl stoti ant slidžių?

„Neprotinga. Bet iš viso nemanau, kad privalau būti protingas“, – apstulbino atsakymu žinomas vyras.

Ne pirmą kartą. Pavyzdžiui, sportuoti G.Kėvišas pradėjo būdamas 48 metų. Netrukus šešiasdešimtmetį švęsiantis vyras bėga pusę maratono, mina dviratį iki 100 kilometrų, kas rytą nuplaukia apie pusantro kilometro baseine.

G.Kėvišą sukrėtė M.Schumacherio nelaimė, jis seka įvykius ligoninėje. Šiam žmogui lietuvis jaučia išskirtinę simpatiją dar ir dėl to, kad pats yra aistringas vairuotojas.

Kai G.Kėvišas gyveno ir dirbo Monake, kartą stebėjo lenktynes. M.Schumacheris dar nebuvo garsus, bet į jį lietuvis atkreipė dėmesį. Tąkart trasoje užsidegė M.Schumacherio automobilis, sportininkas ramiai pasitraukė.

„Jis praėjo pro pat mane. Spėjau pajusti, kad tai tvirto charakterio žmogus“, – prisimena G.Kėvišas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.