Garsus aktorius R.Lee Ermey pasigyrė sumedžiojęs liūtą

Laukinių gyvūnų teisių gynimo aktyvistai šiurpsta. Garsiam Holivudo aktoriui R.Lee Ermey, labiausiai žinomam dėl sadisto seržanto vaidmens kultiniame filme „Metalinis apvalkalas“ („Full Metal Jacket“), klijuojama „šlykštaus žudiko“ etiketė. Mat jis Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) ne tik nušovė du liūtus, bet ir pozavo prie sumedžiotų gyvūnų nuotraukoms, kurias įkėlė į savo paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“, skelbia „The Independent“.

Greta PAR sumedžiotų liūtų nuotraukai papozavęs ir nuotraukas į „Facebook“ įkėlęs R.L.Ermey užsitraukė laukinių gyvūnų teisių gynėjų nemalonę.<br>„Facebook“ nuotr.
Greta PAR sumedžiotų liūtų nuotraukai papozavęs ir nuotraukas į „Facebook“ įkėlęs R.L.Ermey užsitraukė laukinių gyvūnų teisių gynėjų nemalonę.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2014, 8:09 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:44 PM

R.L.Ermey nuotraukas su liūtais Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios organizacijos „Lion Aid“ atstovas Pieteris Katas pavadino „visiškai apgailėtinomis“.

Nėra tiksliai aišku, kada padarytos nuotraukos, bet R.L.Ermey anksčiau vykdavo į medžioklės ekspedicijas, kurias PAR rengia kelionių operatorius „Frikkie Du Toit Safaris“.

„Mes pasirengę surasti savo klientams geriausios kokybės trofėjus, – taip į medžioklę savo tinklalapyje vilioja bendrovė. – Siūlome jums tiek ramybę, tiek unikalią progą medžioti visus metus“.

Medžioklės safaris, organizuojamas „Frikkie Du Toit Safaris“, vienam žmogui kainuoja maždaug 9,8 tūkst. JAV dolerių. Kaina kyla, jei medžiojami stambūs laukiniai gyvūnai, ir leidžiasi, jei medžiojami smulkesni – pavyzdžiui, impalos ar gnu.

Kompanijos įkūrėjas ir savininkas Fredrikas du Toit „The Independent“ patvirtino, kad R.L.Ermey PAR medžiojo prieš dvejus metus.

„Bet jis nušovė laukinius liūtus ir laikėsi taisyklių, kurių laikosi visa Pietų Afrika. Viskas vyko gavus leidimus“, – tikino F.du Toit, kuris skundėsi sulaukęs grasinimų mirtimi.

P.Kato teigimu, PAR yra bene paskutinioji valstybė pasaulyje, kur vis dar legalu žudyti liūtus. Čia šie gyvūnai esą netgi auginami nelaisvėje ir paleidžiami tik lemtingai medžioklei.

„Tai ne medžioklė. Niekas šių gyvūnų neseka per savaną, nereikia jokių įgūdžių. Lygiai taip pat lengva nušauti karvę lauke. Tai ne medžioklė, o egoistiškas žudymas, – piktinasi P.Katas. – Ten net galima iš nuotraukų pasirinkti, kokį liūtą nori nušauti – tarsi iš meniu“.

Organizacijos „Lion Aid“ skaičiavimais, pasaulyje liko vos 15 tūkstančių liūtų, nors dar 1950 metais jų gyveno per 400 tūkstančių.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.