Santūrioji prancūzė V.Trierweiler pratrūko

Indai dūžta net santūriausių porų namuose. Tuo įsitikino prancūzai, vis dar stebintys savo prezidento François Hollande’o (59 m.) skyrybų dramą.

F.Hollande’as oficialiai pareiškė apie išsiskyrimą su aštuonerius metus jo partnere buvusia V.Trierweiler.<br>AP nuotr.
F.Hollande’as oficialiai pareiškė apie išsiskyrimą su aštuonerius metus jo partnere buvusia V.Trierweiler.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-04 10:31, atnaujinta 2018-02-16 17:52

Praėjusią savaitę F.Hollande’as oficialiai pareiškė apie išsiskyrimą su aštuonerius metus jo partnere buvusia Valerie Trierweiler (48 m.) ir prisipažino apie savo meilės romaną su aktore Julie Gayet (41 m.).

Nors V.Trierweiler žurnalistus patikino, kad jai viskas bus gerai, ir viešėdama Indijoje skausmą slėpė po šypsena, vis dėlto praradus pirmosios Prancūzijos ponios titulą jai gali tekti atlyginti valstybei padarytą žalą. Mat kai F.Hollande’as prisipažino V.Trierweiler buvęs neištikimas, ji įpykusi nusiaubė jo kabinetą Eliziejaus rūmuose: be viso kito, sudaužė antikvarinį XIX amžiaus laikrodį ir ne mažiau brangią karaliaus Liudviko XVI laikų vazą, pagamintą iš garsiojo Sevro porceliano.

Sunku pasakyti, kada F.Hollande’o kabinetas pastarąjį kartą buvo remontuojamas, bet V.Trierweiler padaryti nuostoliai buvo įvertinti solidžia – 3 milijonų eurų – suma.

Prezidento F.Hollande’o draugė nebuvo prancūzų numylėtinė. Neseniai atlikti visuomenės apklausos rezultatai parodė, jog V.Trierweiler – nepopuliariausia pirmoji (kad ir neoficiali) ponia naujausioje Prancūzijos istorijoje.

Prancūzijos politinio gyvenimo stebėtojos, žurnalistės V.Trierweiler ir Socialistų partijos pirmininko F.Hollande’o meilė įsiplieskė 2005-aisiais, kai ji dar buvo „Paris Match“ redakcijos sekretoriaus Denis Trierweilerio žmona, trijų paauglių sūnų motina.

F.Hollande’as jau 29 metus gyveno su Segolene Royal, jo keturių vaikų motina, kuri per 2007 metais vykusius Prancūzijos prezidento rinkimus buvo Socialistų partijos kandidatė ir varžėsi su Nicolas Sarkozy.

Savo audringą meilės romaną F.Hollande’as ir V.Trierweiler laikė paslaptimi tol, kol tai buvo įmanoma. Bet S.Royal skambučiai į „Paris Match“ redakciją ir prašymai, kad šiai reporterei būtų uždrausta teikti informaciją, sukėlė kalbų bangą.

Po pralaimėtų rinkimų prancūzai iš S.Royal lūpų sužinojo, kad ji parodė F.Hollande’ui duris. Moteris pagražino: jis jau prieš tai buvo išsikraustęs iš jų bendrų namų.

V.Trierweiler kritikai ir jos adresu nepalankiai nusiteikę asmenys mano, jog gyvenimas jai atlygino su kaupu už skriaudą kitai moteriai. Bet jie negali nepripažinti, kad pradėjęs bendrauti su žurnaliste pretendentas į Prancūzijos prezidentus pasikeitė.

Partijos bičiulių pramintas svyruojančiu pudingu (dėl apkūnumo ir charakterio) F.Hollande’as numetė daugiau nei dešimt kilogramų svorio, pakeitė akinius, vilki elegantiškus kostiumus, jo laikysena tapo tiesi.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.