Princesė Diana padėjo šnipinėti karališkąją šeimą?

Buvęs laikraščio „The News of the World“ žurnalistas apkaltino princesę Dianą karališkosios šeimos aptarnaujančiojo personalo telefonų numerių nutekinimu, praneša „BBC News“.

Žurnalistas apkaltino princesę Dianą karališkosios šeimos aptarnaujančiojo personalo telefonų numerių nutekinimu.<br>AP nuotr.
Žurnalistas apkaltino princesę Dianą karališkosios šeimos aptarnaujančiojo personalo telefonų numerių nutekinimu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 9:03 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:48 AM

Jis tai pareiškė teisme, tiriančiame aukštų britų pokalbių telefonu klausymosi aplinkybes.

Pasak Clive'o Goodmano, 1992 metais princesė jam pati perdavė telefonų knygą, kad rastų sąjungininką žiniasklaidoje ir mestų iššūkį princui Charlesui, su kuriuo ji neseniai buvo išsiskyrusi po 11 santuokos metų. Diana norėjo, kad K. Gudmanas palygintų, kiek darbuotojų ir tarnų turi Charlesas ir kiek ji.

Kaip sakė teisme C.Goodmanas, Diana norėjo parodyti, kokios jėgos susivienijo prieš ją. Ji specialiai skambino žurnalistui, kad įsitikintų, jog jis gavo knygą, pridūrė teisiamasis.

„The News of the World“ žurnalistas kaltinamas tuo, kad jis mokėjo policininkams už karališkųjų rūmų aptarnaujančiojo personalo telefonų numerius. C.Goodmanas neigia kada nors mokėjęs už šią informaciją.

Be C.Goodmanas, teisiamųjų suole dar šeši žmonės, dirbę laikraštyje redaktoriais ar administratoriais.

Priminsime, jog skandalas dėl to, kad „The News of the World“ žurnalistai slapta klausėsi pokalbių telefonu, Didžiojoje Britanijoje kilo 2011 metų viduryje. Žiniasklaidos holdingo „News International“ savininkas Rupertas Murdochas buvo priverstas uždaryti jam priklausantį laikraštį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?