Roko dievuko M.Jaggerio meilės istorijos – su tragiška pabaiga

Legendinio roko dievuko, „The Rolling Stones“ vokalisto Micko Jaggerio gyvenimas visuomet priminė audringo romano scenarijų. Tūkstančiai vienos nakties nuotykių, nuolatinis moterų dėmesys, stulbinama karjera – rodos, dėl ambicingo maištautojo pusė pasaulio moterų pasiryžtų nusidėti. Tik štai buvusioms mylimosioms anuomet vienu geidžiamiausių pasaulio vyrų tituluotas rokeris nė iš tolo nepriminė svajonių jaunikio, o gyvenimas su juo buvo veikiau košmaras nei pasaka.

Buvusioms mylimosioms anuomet vienu geidžiamiausių pasaulio vyrų tituluotas rokeris nė iš tolo nepriminė svajonių jaunikio, o gyvenimas su juo buvo veikiau košmaras nei pasaka.<br>AOP nuotr.
Buvusioms mylimosioms anuomet vienu geidžiamiausių pasaulio vyrų tituluotas rokeris nė iš tolo nepriminė svajonių jaunikio, o gyvenimas su juo buvo veikiau košmaras nei pasaka.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2014, 9:56 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:11 AM

Pirmajai į blogo berniuko M.Jaggerio širdį pavyko prisibelsti gražuolei Chrissie Shrimpton. Apsvaigęs iš meilės savo išrinktajai M.Jaggeris netgi planavo jų tuoktuves. Tačiau vis didėjantis „The Rolling Stones“ gerbėjų būrys, šlovės troškimas ir asmeninė rokerio sėkmė pamažu atitolino jį nuo išrinktosios. Ir štai po trejų metų M.Jaggeris be jokios sąžinės graužaties pareiškė susiradęs kitą mylimąją – Marianne Faithfull, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „Stilius".

Skausmo gniuždoma Chrissie nebepajėgė susitvarkyti su ją užklupusiomis problemomis, todėl nusprendė pasitraukti iš gyvenimo ir išgėrė saują migdomųjų. Laimei, perdozavusią buvusią mylimąją laiku surado M.Jaggeris.

Norėdamas išvengti žiniasklaidos dėmesio ir baimindamasis, kad incidentas pakenks jo karjerai, rokeris nusprendė nusimesti šią naštą sau nuo pečių. Asistentams buvo liepta į privačią kliniką Chrissie nuvežti krovininiu autobusiuku, o klinikoje užregistruoti ją fiktyviu vardu, kad niekas net neįtartų, jog tai buvusi M.Jaggerio mergina.

Kita eilėje buvo austrų baronienės duktė M.Faithfull, tapusi nauja M.Jaggerio mūza. Literatūra, baletas ir opera – Marianne dėka M.Jaggeriui atsivėrė iki tol nematyti keliai. Tačiau intelektualės įtaka netapo atsvara lengvabūdiškai, maištaujančiai M.Jaggerio sielai. O ir bendravimas su rokeriu baronienės dukters reputacijai buvo itin žalingas. Per skandalingą M.Jaggerio suėmimą – jis buvo kaltinamas narkotikų laikymu – policijos automobilyje Marianne šalia mylimojo glaudėsi nuogut nuogutėlė, vilkėdama tik kailinį apdarą.

Gyvenimas su pasaulinio garso žvaigžde stūmė į depresijos gniaužtus ir galiausiai baigėsi skyrybomis. 1969 metais karšto šokolado gėrimą Marianne nusprendė pagardinti 50-ia migdomųjų tablečių. Laimei, ir šįsyk M.Jaggeris buvusią mylimąją rado laiku. Tik, priešingai nei Ch.Shrimpton, Marianne po incidento taip ir nepavyko atsitiesti – ji įklimpo į narkotikų ir alkoholio liūną.

Pirmąja teisėta M.Jaggerio žmona tapo Nikaragvoje gimusi Bianca Perez-Mora Macias. Bet kaip vėliau teigė pati Bianca, jų santuoka baigėsi dar net neprasidėjusi. Likus kelioms valandoms iki gražiausios gyvenimo šventės, Bianca savo mylimojo buvo iškoneveikta dėl to, kad nesutiko pasirašyti vedybų sutarties. Didžiam moters nusivylimui, teroras nesibaigė net ir sumainius aukso žiedus.

Dukters Jade gimimas taip pat nepadėjo išgelbėti žlungančių santykių. 1979 metais santuoka buvo oficialiai nutraukta, o sumanių M.Jaggerio advokatų dėka Biancai nubyrėjo mažiau nei 1 mln. svarų sterlingų.

Netrukus Biancą pakeitė iš Teksaso kilusi supermanekenė Jerry Hall. Ją M.Jaggeris nuviliojo nuo savo bičiulio atlikėjo Bryano Ferry. Anuomet daugeliui atrodė, kad draugystė su pripažinta gražuole pagaliau apramins lengvabūdį rokerį. Jerry buvo ne tik finansiškai nepriklausoma nuo savo mylimojo, bet ir, regis, užsimerkdavo kaskart, kai jis pasiduodavo kone perpus jaunesnių merginų kerams.

J.Hall taip beviltiškai siekė ištekėti už M.Jaggerio, kad kaskart vykdama su mylimuoju į „The Rolling Stones“ koncertinį turą į lagaminą įsidėdavo ir vestuvinę suknelę. Tačiau svajonės realybe tapo tik po antrosios jų atžalos gimimo – 1990 metais rokeris vis dėlto sutiko vesti savo vaikų motiną. Tik štai pompastiškų vestuvių nebūta nė kvapo – pora susituokė Balio saloje, medžio drožinėtojo trobelėje.

Bet net ir santuokos saitai neišgelbėjo Jerry nuo negailestingo likimo. Nuodėmingi M.Jaggerio pomėgiai po vestuvių tik dar labiau paaštrėjo. Rokeris ir toliau geidė kitų moterų ir noriai pasiduodavo jų skleidžiamiems kerams. Ne paslaptis, kad tuomet M.Jaggeriui galvą apsuko ir dabartinė Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy žmona Carla Bruni.

Vis dėlto galutinis taškas J.Hall ir M.Jaggerio santykiuose buvo padėtas po to, kai po audringo romano su brazilų manekene Luciana Morad paaiškėjo, kad M.Jaggeris turės dar vieną, tiesa, šį kartą nesantuokinį, sūnų. Kai Jerry pareiškė norinti skyrybų, M.Jaggeris išrėžė, jog tuoktuvės Balio saloje niekuomet nebuvo teisiškai įtvirtintos, tad anuliuoti santuoką buvo vieni juokai.

Po skyrybų J.Hall, su kuria M.Jaggeris susilaukė 4 vaikų, atiteko net 4,5 mln. svarų sterlingų ir ji tapo pirmąja buvusia rokerio partnere, kuri iš prigimties godų rokerį pavadino „labai labai dosniu žmogumi“.

Su velione L’Wren Scott viskas buvo kitaip – 13 metų su mylimąja praleidęs M.Jaggeris, rodos, galų gale džiaugėsi radęs žmogų, pasiryžusį jį lydėti iki gyvenimo pabaigos. L’Wren buvo tokia, kokios rokeris visuomet geidė, – nepriklausoma ir nereikalaujanti įsipareigoti.

Vis dėlto po ilgą laiką trukusių santykių amžinas lovelasas mylimąją vis dar tebevadino kažkuo, su kuo jis tiesiog susitikinėja.

O štai dabar, mylimajai nusižudžius, M.Jaggerio širdis subyrėjo į šipulius. Ir šis jausmas veikiausiai yra vienas iš tų, kurių legendinis širdžių daužytojas niekuomet anksčiau nepažino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.