Įžymybių auklėms – griežtos taisyklės ir pasakiška alga

Įspūdinga metinė alga, gyvenimas tarp šlovę ir populiarumą pelniusių žvaigždžių ir galimybė ranka pasiekti tai, kas paprastiems mirtingiesiems dažnai atrodo neįmanoma. Toks yra įžymybių vaikų auklių gyvenimas. Iš pirmo žvilgsnio išties pavydėtinas, tačiau neapsigaukite. Didelę algą lydi ir ne ką mažesni reikalavimai.

Trumpas romanas su vaikų aukle aktoriui J.Law kainavo santykius su ilgamete partnere S.Miller. Nuotraukoje – su sūnumi Rudy.<br>AOP nuotr.
Trumpas romanas su vaikų aukle aktoriui J.Law kainavo santykius su ilgamete partnere S.Miller. Nuotraukoje – su sūnumi Rudy.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2014, 10:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:35 PM

Anot Amerikoje įsikūrusios įžymybių personalo įdarbinimo įmonės, vidutinė populiariųjų tėvų atžalų auklės metinė alga – net 185 tūkst. JAV dolerių (apie 470 tūkst. litų). Tarp šios įmonės klientų – aktoriai Willas ir Jada Pinkett Smithai, šiuo metu antrojo vaiko besilaukianti Holivudo žvaigždė Drew Barrymore, atlikėjai Jay-Z ir Beyonce, Lisa Marie Presley.

Be įspūdingos algos, gerai dirbančios auklės gauna ir premijas, kurių dydis – net dešimtys tūkst. JAV dolerių. Ką jau kalbėti apie dovanas: prabangūs sportiniai automobiliai, prašmatni gyvenamoji vieta ir dizainerių apdarai.

Bet jeigu manote, kad tapti įžymybių vaikų aukle yra vieni juokai, klystate. Potencialios kandidatės privalo turėti patirties: mokytis atitinkamose institucijose ar mažų mažiausiai pradėti rūpintis svetimais vaikais nuo ganėtinai jauno amžiaus. Kita sąlyga – persikelti gyventi į Niujorką arba Los Andželą, esą čia didžiausias įžymybių sambrūzdis.

Auklės privalo pereiti patikrą dėl sveikatos būklės ir, žinoma, narkotikų vartojimo. Telefono ragelį kelti bet kuriuo paros metu, bet kurią savaitės dieną – irgi viena sąlygų. Net ir esant laisvadieniams pasitaiko situacijų, kai auklės norom nenorom privalo atvykti į darbą (tėvų fotosesijos, netikėti interviu). Trumpiau tariant, iš šono gali pasirodyti, kad auklės netenka bet kokios galimybės turėti asmeninį gyvenimą.

Naujagimio susilaukusios žvaigždės dažnai pageidauja kūdikio prižiūrėtojos. Darbo pobūdis – ne tik prižiūrėti vaikelį, bet ir mokyti tėvus, kaip elgtis su pirmagimiu. Kūdikių auklės yra samdomos ne trumpesniam nei dviejų savaičių laikotarpiui. Laimingosioms dažnai pasiūloma nuolatinė darbo vieta. Jei kūdikių prižiūrėtoja vis dėlto tampa nereikalinga, ieškoma įžymybių vaikų auklės.

O įžymūs tėvai gali būti išties įnoringi. Įžymybių personalo įdarbinimo įmonė tikina, kad vienas pirmojo ryškumo žvaigždūnų pareiškė pokalbio su potencialiomis auklėmis norįs 3 valandą ryto. Esą tai vienintelis metas, kai klientas turi laisvo laiko.

Kad iš savo vaikų auklės reikalaus maksimumo, neslėpė ir Holivudo aktorė Gwyneth Paltrow, ieškojusi prižiūrėtojos savo 5 metų sūnui Mosesui. Tinkamai kandidatei aktorė žadėjo 100 tūkst. JAV dolerių metinį atlyginimą. Žinoma, atitinkami buvo ir reikalavimai. Auklė turėjo kasdien mokyti sūnų graikų ir lotynų kalbų, privalėjo puikiai mokėti 4 kalbas (pageidautina – graikų, lotynų, ispanų ir prancūzų) ir gebėti groti 2 instrumentais. Tačiau išsilavinimas – dar ne viskas. Auklė taip pat turėjo būti sportiška, kad rodytų tinkamą pavyzdį mažyliui ir skatintų jį gyventi aktyviai.

Na, o Bradas Pittas ir Angelina Jolie buvo pasiryžę kiekvienai iš savo vaikų (kurių, beje, yra net 6) auklių atseikėti net po 150 tūkst. JAV dolerių per metus. Kiekviena turėjo mokėti prižiūrimo vaiko gimtąją kalbą, būti visokeriopai išsilavinusi ir puikiai suvokti vaikų auklėjimo subtilybes. Be to, auklės turėjo pasižadėti keliauti į bet kurį pasaulio kraštą vos tik šeimai užsigeidus.

Nors daugelis auklių yra moterys, vis dėlto kai kurios šeimos pageidauja stipriosios lyties atstovo.

Vyrus dažniausiai renkasi tos šeimos, kurių atžalos yra išties aktyvios. Įdarbintieji dažniausiai pasirodo esą buvę įvairių sporto šakų treneriai, fizinio lavinimo mokytojai arba tiesiog itin atletiški universitetų studentai.

Vis dėlto geriausia savybė, kurią turėtų turėti įžymybių auklė – gebėjimas laikyti lūpas sučiauptas. Bene visos auklės yra priverstos pasirašyti anonimiškumo sutartį ir niekuomet nekalbėti apie tai, kas vyksta prabangiuose namuose.

Anonimiškumas – viena priežasčių, kodėl šis darbas yra taip gerai atlyginamas. Teigiama, kad Holivudo aktorius Tomas Cruise’as gerokai lenkia kitas įžymybes – jo vaikų auklė nė negali prasitarti, kam dirba.

Auklės nuolat sukasi ne tik tarp atžalų, bet ir tarp jų įžymių tėvų, tad profesiniai santykiai vis dėlto turi būti vienas prioritetų. Auklės turi žinoti, kad net ir leisdamos dieną iš dienos su šeimyna jos veikiausiai nebus pakviestos prie sočios vakarienės stalo – įsižeisti dėl to nevalia.

Gyvendamos su įžymybėmis vaikų prižiūrėtojos taip pat turi suvokti, kad kai kurie kambariai joms tiesiog neprieinami ir nosies kišti ten negalima. Ir kas jau kas, bet žvilgčiojimas į patrauklų tėtuką – didžiausia blogybė iš visų.

Tačiau gyvenime nutinka visko. Auklės neretai susibičiuliauja su namų šeimininkais. Štai aktorius Robinas Williamsas, vedęs savo sūnaus auklę, sukėlė tikrą šoką gerbėjams. Netruko paaiškėti ir tai, kad jo namuose dirbusi Marsha Garces per vestuves jau laukėsi jų pirmagimio.

Amerikiečių aktorius Ethanas Hawke’as be jokios sąžinės graužaties per bortą metė tuometę žmoną Umą Thurman. Spėkite, dėl ko? Taip, ir vėlgi dėl auklės. Laimingąja šį kartą tapo Ryan Shawhughes, su ja jis netrukus susilaukė atžalos.

Gražuolis Jude’as Law su ilgamete partnere Sienna Miller ryšius nutraukė taip pat dėl savo vaikų auklės Daisy Wright.

Netgi Davido Beckhamo santuoka ėmė braškėti po to, kai pasklido kalbos, kad jis negali atitraukti rankų nuo patrauklios savo vaikų prižiūrėtojos. Laimei, aršioji Victoria laiku paėmė vadeles – namie auklės neliko nė kvapo.

Na, o rokerio Ozzy Osbourne’o žmona Sharon pripažino gėdingą tiesą, kad tuo metu, kai ji gimdė sūnų Jacką, Ozzy begėdiškai pataluose vartėsi su jų vaikų aukle.

Tik štai ne visos istorijos su auklėmis turi laimingą pabaigą. Aktorės Sharon Stone namuose dirbusi Erlinda Elemen neapsikentė ir įžymybę į teismą padavė dėl neapmokėtų viršvalandžių, draudimo namuose skaityti Bibliją ir nuolatinio tyčiojimosi iš jos filipinietiško akcento.

O aktoriaus Roberto De Niro auklė Lucyna Turyk-Wawrynowicz nepabūgo pavogti iš aktoriaus žmonos poros prabangių deimantinių auskarų. Dėl to buvo atleista ir deportuota atgal į Lenkiją.

Rodos, kad į kai kurias situacijas papulti nenorėtume net ir už tokį dosnų atlyginimą.

Jeigu įžymybių vaikų auklės darbas jums atrodo ne prie širdies, visuomet galite tapti gyvūnėlių prižiūrėtojais. Žvaigždžių augintinius prižiūrintiems asmenims tikrai nereikia keisti vystyklų ar pusdienį su mažyliu žaisti slėpynių.

Mažiau atsakomybės – mažesnė ir alga. Tiesa, tik ir čia ji gerokai didesnė nei paprastų mirtingųjų. Tik pagalvokite – 65 tūkst. JAV dolerių (163 tūkst. litų) per metus už puikiai praleistą laiką su keturkoju!

Princui – ispanakalbė auklė

Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo sutuoktinė Catherine savo mažyliui sūnui princui George’ui pasamdė auklę ispanę.

Maria Teresa Turrion Borrallo kartu su karališkąja šeima vyks į kelionę po Naująją Zelandiją ir Australiją.

Ispanijoje gimusi M.T.Turrion Borrallo mokėsi Norlando koledže ir Bato auklių mokykloje Vakarų Anglijoje.

Britų žiniasklaida ją pavadino ispanų superaukle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.