Jubiliejų švenčianti V.Beckham atskleidė savo tobulumo paslaptį

Tiesiog neįtikėtina, kad šiai žaviai, vapsvos liemenį turinčiai moteriai, trijų sūnų – Brooklyno, Romeo, Cruzo ir dukters Harper Seven motinai šiandien  sukanka 40 metų. Mados kūrėja, stiliaus dievaitė V.Beckham tobula iki pirštų galiukų. Pavyzdinga žvaigždė, pavyzdinga mama ir pavyzdinga verslo moteris.

Victoria Beckham.<br>AP nuotr.
Victoria Beckham.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Apr 17, 2014, 7:44 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:35 PM

Victorios biuro, įsikūrusio pietinėje Londono (Didžioji Britanija) dalyje, duris leidinio „Hello“ žurnalistai pravėrė rytą, gerokai prieš devynias. Jie buvo nusiteikę ilgai laukti, net pamanė, kad dabar garsenybė dar lepinasi lovoje ir tingiai gurkšnoja rytinę kavą. Bet ji pasirodė, kaip buvo sutarta.

Stilingu vilnoniu paltu, puoštu ponių kailiu (žinoma, tai buvo jos dizainas), vilkinti įžymybė pakvietė žurnalistus į pokalbiams skirtą kambarį. Savo padėjėjai, atnešusiai lėkštę su vaisiais, padėkojo už paslaugą ir žaviai nusišypsojo.

V.Beckham darbo kabinetas kuklus ir paprastas: aukštos lubos, baltos sienos. Visur plakatai ir fotografijos – taip pat ir jos vyro, dabar jau buvusio garsaus futbolininko Davido Beckhamo.

„Niekada nebuvau mergaitė, kuri tik ir svajoja kuo greičiau ištekėti ir susilaukti vaikų. Mano ambicijos buvo nukreiptos kita linkme: svajojau apie karjerą. Iki pažinties su Davidu man nė karto nešovė mintis apie vestuves ir santuoką“, – sako V.Beckham.

Davidas, pamatęs Victorią pirmą kartą 1996-aisiais „Spice Girls“ klipe „Say You’ll Be There“, iškart užsinorėjo susipažinti su, kaip jis pasakė vienam bičiuliui, „mergina su kojytėmis“. Užsimezgus romanui, Davidui visi pradėjo pavyduliauti. Žinoma, ne mažiau ir Victoriai. Jie buvo pakrikštyti karščiausia Didžiosios Britanijos pora. Victoria idealiai tiko garsaus futbolininko draugės vaidmeniui: graži, liekna, pasitikinti savimi, „su kojytėmis“.

Tuo metu Victoria naudojo daug savaiminio įdegio kremo ir mėgo rengtis rėksmingais drabužiais: pribloškiančios iškirptės, siauručiai sijonai ir aptempiantys tarsi pirštinės odiniai kombinezonai.

O kaip dabar anų laikų savo nuotraukas vertina ponia V.Beckham?

„Ne, nesiraukau žvelgdama į savo senas nuotraukas. Viskam savo laikas. Vadinasi, anuomet man taip reikėjo rengtis ir atrodyti“, – sako ji.

Iš legendinės muzikos grupės narės Victorios Adams, turėjusios Posh Spice pravardę, santūrumo ir gero skonio etalonu ji tapo ne per naktį. Victoria eksperimentavo: keitė stilių, plaukų spalvą ir net krūtinės dydį. Bet savo tikslą pasiekė.

Dabar V.Beckham – skoningos ekstravagancijos įsikūnijimas. Apsirengusi mėgstama „futliaro“ stiliaus suknele ar džinsais, apsiavusi, kaip juokauja žurnalistai, kone iki dangaus siekiančiais „Manolo Blahnik“ aukštakulniais ir su dukterimi Harper Seven ant rankų ji vieną dieną Londone, kitą – Los Andžele, o trečią – Paryžiuje.

Apie tokias moteris kaip V.Beckham kuriami filmai. Ji visur spėja: užsiima verslu, lydi vaikus į mokyklą, prikausto dėmesį per aukštuomenės vakarėlius ar priėmimus Bakingamo rūmuose, o kitą dieną visos pasaulio liežuvautojos aptarinėja jos aprangą.

„Metams bėgant vis lengviau susitaikyti su savimi tokia, kokia esu. Dabar kuriu drabužius ir tiesiog nuostabu, kad galiu jais apsirengti visais gyvenimo atvejais. Aš, kaip ir anksčiau, dievinu dizainerius Cristobalį Balenciagą, Stellą McCartney ir „Celine“ mados namus. Stengiuosi dažniau vilkėti jaunų britų dizainerių drabužius. Reikia, kad į mados pasaulį įsilietų naujų vardų – tai man labai svarbu“, – kukliai sako V.Beckham.

Dizaineriai visuomet ja žavėjosi, nes geresnės reklamos savo produkcijai, nei pamatyti ją ant V.Beckham, nebuvo galima sugalvoti. Bet to garsaus futbolininko žmonai buvo maža: jai pačiai norėjosi kurti madą.

Dizainerės V.Beckham debiutas įvyko tuomet, kai ji parengė nedideles mados kolekcijas žinomiems mados namams. 2009-aisiais sukūrusi savo prekės ženklą, ji žengė rizikingą žingsnį. Juk negailestingas mados pasaulis galėjo atstumti „nusivylusią namų šeimininkę“, ketinusią atsistoti į vieną gretą su profesionalais.

Bet viskas pasisuko priešinga kryptimi: mados kritikai ir net dizaineriai plojo V.Beckham talentui.

„Žaviuosi Victoria. Ji apdovanota puikia intuicija, žino, ko reikia moterims. Jos etninio stiliaus daiktai yra tiesiog puikūs“, – taip apie dizainerę V.Beckham atsiliepė „Louis Vuitton“ kūrybos direktorius Marcas Jacobsas.

V.Beckham neslepia, kad buvo nustebinta tokio nuoširdaus mados pasaulio kūrėjų priėmimo.

„Puikiai suprantu, ką reiškia parama ir kaip tai svarbu sėkmei pelnyti. Į mane jie žvelgė kaip į jauną dizainerę, o ne kaip į futbolininko žmoną, kuri pradėjo kurti kolekcijas“, – sako V.Beckham.

Buvusiai garsiai atlikėjai prireikė tik penkerių metų, kad jos prekės ženklas „Victoria Beckham“ taptų žinomas visame pasaulyje. Ir dabar niekam neapsivers liežuvis pasakyti, kad jos kolekcijos parduodamos tik dėl to, kad jas puošia žinoma pavardė.

V.Beckham kuria drabužius, įvairius aksesuarus – krepšius, rankines, saulės akinius. Savo kolekcijas ji demonstruoja Niujorko mados savaitės metu.

„Rengdama savo pirmąjį pasirodymą neturėjau net kvalifikuotų vizažistų ir stilistų. Sukneles lygino mano bičiulis, kuris naktį iki kolekcijos demonstravimo dar atliko ir viešųjų ryšių vadybininko pareigas.

Dabar viskas pasikeitė. Labai greitai mano prekės ženklas tapo atpažįstamas. Bet atsipalaiduoti neketinu. Artimiausi planai – Azijos šalių rinkos užkariavimas“, – pasakoja dizainerė.

„Padėtis rinkoje“, „apyvartos dalis“, „prekės ženklo plėtros strategija“ – visi šie žodžiai dažnai kartojasi V.Beckham leksikone. Bet esama ir kitų: „šeima“, „meilė“, „ištikimybė“.

Kai žurnalistai pokalbį pakreipia į asmeninę temą, Victoria tampa kitokia: jautri, švelni ir net sentimentali.

„Nesvarbu, kuo užsiimčiau, man vaikai – svarbiausi. Niekada nepraleidžiu savo berniukų mokyklos renginių, savo laiką planuoju taip, kad žinočiau, kas vyksta jų gyvenime, ir nenutolčiau nuo jų“, – teigia V.Beckham.

Kai 2007-aisiais D.Beckhamas pasirašė sutartį su „Los Angeles Galaxy“ klubu, Victoria su vaikais persikėlė gyventi į Los Andželą.

„Tai buvo geriausi šešeri mano gyvenimo metai. Visi buvome laimingi“, – neslepia V.Beckham.

Jai nelabai patinka, kai klausiama apie vaikus, šeimą. Jie ir taip visuomet viešumoje.

Akivaizdu viena: femme fatale (lemtinga moteris) – viso labo kaukė, už kurios slepiasi žavinga moteris, dievinanti namų šventes, juoką ir linksmybes.

„Mano įvaizdis viešumoje stipriai skiriasi nuo tikrosios Victorios Beckham. Bet kvaila apgailestauti, kad žmonės to nesupranta. Man gyvenime labai pavyko. Turiu darbą, kūrybą, meilę. Bet vertingiausia – laikas, praleistas su Davidu ir vaikais“, – sako V.Beckham.

Nuo dainininkės iki dizainerės - Victorios Beckham karjera prasidėjo nepaprasto populiarumo sulaukusioje merginų muzikos grupėje „Spice Girls“, pardavusioje per 80 mln. įrašų. Grupei nutraukus aktyvią veiklą, ji užsiėmė soline karjera.

- Nuo 2004-ųjų V.Beckham pradėjo mokytis ir siekti drabužių dizainerio karjeros. Už savo kolekcijas pelnė ne vieną apdovanojimą, įskaitant Metų dizainerės titulą Britų mados apdovanojimuose (2011 m.).

- D.Beckhamo ir V.Beckham santuoka pramogų verslo ir sporto pasaulyje laikoma viena tvirčiausių. Jie susituokė 1999 metų liepos 4-ąją senovinėje pilyje netoli Dublino.

- Įspūdingoje vestuvių ceremonijoje dalyvavo 300 svečių, tarp jų ir Victorios kolegės iš „Spice Girls“. Nuotaka vilkėjo prabangią vestuvinę Veros Wang suknelę.

- Poros gyvenime pasitaikė ir sunkių laikų: žiniasklaida ne kartą rašė, kad vyras jai neištikimas. Bet ar Davidas turėjo meilės nuotykių, ar ne, taip ir liko nežinoma. Išmintingoji V.Beckham sugebėjo išsaugoti šeimą.

- D.Beckhamas laikomas stiliaus dievaičiu. Šis pripažinimas – taip pat jo žmonos nuopelnas. Būtent ji patarė savo vyrui keisti šukuosenas kas savaitę ir per rungtynių pertraukėles susišukuoti plaukus.

- Garsiosios poros pirmagimis 15-metis Brooklynas Beckhamas – talentingas futbolininkas. Be to, neseniai jaunoji žvaigždė debiutavo kaip modelis, taip įrodydamas, kad seka ne tik savo tėvo, bet ir motinos pėdomis.

- Žurnalo „Man About Town“ viršelyje Brooklynas puikavosi vilkėdamas mokyklinę uniformą. Jis stulbina panašumu į abu tėvus – ne tik dėl veiklos, bet ir įvaizdžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.