Atlikėjas G.Michaelas tarsi feniksas pakilo iš pelenų

Populiarus Didžiosios Britanijos atlikėjas George’as Michaelas (50 m.) įveikė sunkią ligą ir vėl yra rikiuotėje. Į muzikos pasaulį graikų kilmės dainininkas sugrįžo ne tuščiomis, o su nauju gyvo garso albumu „Symphonica“. Tai jau šeštasis studijinis garsaus atlikėjo albumas.

G.Michaelas.<br>AOP nuotr.
G.Michaelas.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

May 1, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:26 AM

Garsus atlikėjas sugrįžo po kelerių metų, pažymėtų jo kančių: areštai, avarija, kalėjimas (tik keturios savaitės, bet ir jų pakako), vairavimas išgėrus, po to dar ūmus plaučių uždegimas, vos nenusinešęs jo gyvybės.

2011–2012 metais garsusis britų atlikėjas koncertavo po Europą su simfoniniu orkestru ir dabar tas dainas surinko į vieną kompaktinę plokštelę. Pasak G.Michaelo, kūriniai buvo atrinkti, kad tiktų įrašui su orkestru, o likusioji „Symphonica“ dalis – asmeniškai jam labiausiai patinkančios dainos.

G.Michaelo bičiulė topmodelis Kate Moss parašė susižavėjimo recenziją, kurią išspausdino Didžiosios Britanijos leidinys „Vogue“:

„Būdama namuose viena, paspaudžiu grotuvo mygtuką „play“. Ir kai tik orkestro garsai užlieja kambarį, mano kūnu pradeda bėgioti šiurpuliukai. Dar nepasigirdus bičiulio balsui, jau žinau, kad jo albumas man patinka.“

2012-aisiais G.Michaelas ir K.Moss nusifilmavo klipe „White Light“, kuriuo jis gerbėjams papasakojo savo ligos istoriją.

2011 metų lapkritį koncertinio turo „Symphonica Tour“ metu G.Michaelas buvo skubiai paguldytas į Vienos (Austrija) ligoninę. Gydytojai nustatė ūmų plaučių uždegimą. Ir nors įžymiajam pacientui buvo sunku išgirsti šią medikų išvadą, jis su palengvėjimu atsiduso. Jis buvo išsigandęs dar baisesnės diagnozės – ŽI viruso.

G.Michaelas laukė ir bijojo būtent tokios medikų išvados. Laimei, viskas baigėsi gerai.

Po mėnesio, praleisto ligoninėje, garsusis atlikėjas grįžo namo į Londoną tarsi naujai gimęs. Ir iš savo prabangių apartamentų įrašė vaizdo kreipimąsi į Vienos medikus: padėkojo už tai, kad jie sugrąžino jį iš ano pasaulio, ir jiems padovanojo tūkstantį bilietų į savo koncertus.

G.Michaelas dabar vėl žvalus, idealiai sudėtas vyras su išskirtine barzdele, akis slepiantis po savo mėgstamais tamsiais „Ray-Ban“ akiniais.

Praėjusiais metais garsiajam atlikėjui sukako 50 metų. Jubiliejų dainininkas atšventė tikrai savotiškai: likus mėnesiui iki gimtadienio iškrito (taip, būtent iškrito) iš automobilio, važiavusio apie 70 kilometrų per valandą greičiu.

„Bandė nusižudyti?“ – pasigirdo ir tokių nuomonių.

Bet šiuos gandus paneigė G.Michaelo atstovas, tiesiai iš ligoninės pranešęs: „Jis tik norėjo stipriau uždaryti automobilio dureles.“

Moterys dievina G.Michaelą už talentą ir, žinoma, balsą, dėl kurio dauguma kuklumu pasižyminčių silpnosios lyties atstovių yra pasirengusios pamiršti padorumą. Bet moterys garsiajam atlikėjui nerūpi. Na, ką gi, kaip buvo sakoma vienoje garsioje Holivudo komedijoje: „Kiekvienas turi savų trūkumų.“

Nuo devintojo dešimtmečio, kai G.Michaelas tapo populiaraus dueto „Wham!“ nariu, iki šiol jo žvaigždė neblėsta. Net jaunesni atlikėjai – Beyonce ir Justinas Timberlake’as svajoja įrašyti su juo duetus.

2012-aisiais G.Michaelas dalyvavo Londono olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijoje. O po mėnesio, rugsėjį, garsiajam britų atlikėjui buvo suteikta dar didesnė garbė – koncertas legendiniame Paryžiaus muzikiniame teatre „Grand Opera“.

Operos teatras buvo pilnutėlis, ložės spindėjo briliantais, bilietų kaina siekė iki 1300 eurų. Gautos lėšos buvo paaukotos kovos su AIDS fondui.

„Didelis jaudulys ir didžiulė garbė – štai ką reiškė koncertas legendinio operos teatro scenoje. Žinau, kad daugelis muzikantų prašėsi į „Grand Opera“, bet jie visuomet atsakydavo. Tad ar aš galėjau svajoti, kad kada nors išeisiu į šio garsaus Paryžiaus operos teatro sceną?“ – sako G.Michaelas.

Atlikėjas prisimena, kad savo kūrybos kelią pradėjo nedideliuose pakelės baruose: „Tuomet buvome moksleiviai. Aš ir mano draugas Andrew Ridgeley (antrasis dueto „Wham!“ narys) grojome mažame „Cub Scout“ klube netoli mokyklos. Salėje daugiausia buvo bendraklasių ir giminaičių.“

Jie iki šiol liko draugai, nors George’as labai nuliūdino Andrew, kai 1986-aisiais nusprendė pradėti solinę karjerą.

„Ne, po to netapome priešais. Retsykiais susitinkame. Andrew – linksmuolis ir labai skaniai gamina“, – sako G.Michaelas.

Jau po metų solinės karjeros G.Michaelas gavo „Grammy“ už duetą su soulo karaliene tituluojama Aretha Franklin.

„Šis bendras įrašas tapo dar viena mano išsipildžiusia svajone. Man buvo viso labo 24-eri ir Arethai jaučiau didelę pagarbą“, – prisipažįsta G.Michaelas.

1988-aisiais savo antrąjį „Grammy“ jis gavo už geriausią albumą „Faith“, sulaukusį neregėtos sėkmės: jo buvo parduota apie 14 milijonų kopijų ir jis žurnalo „Rolling Stone“ buvo išrinktas į 480-ąją vietą 500 geriausių visų laikų albumų sąraše.

„Faith“ vaizdo klipas pripažintas stilingiausiu. Kurgi ne! Čia G.Michaelas – saulėje įdegęs gražuolis su kupeta dažytų plaukų, auskaru ausyje, vilkintis odinę striukę ir įsispraudęs į stilingus skylėtus džinsus – groja gitara energingai siūbuodamas klubais.

Šis britų atlikėjo įvaizdis kaipmat tapo madingas. Europos gatvėse tarsi grybai po lietaus išdygo tokie pat įdegę gražuoliai suplėšytais džinsais ir odinėmis striukėmis, su auskaru ausyje ir manieringai vaikštinėjo su nematoma gitara už nugaros.

„Šie džinsai man buvo tarsi talismanas. Mano tėtis juos iki šiol saugo savo sandėliuke. Man patiko, kaip jie atrodė, ir juos sudėvėjau iki skylučių. Bet šios skylės atsirado natūraliai!“ – pasakoja G.Michaelas.

Pamačiusi stilingą vaizdo klipą dizainerė Vivienne Westwood nedelsdama pasiūlė atlikėjui bendradarbiauti. Pankų karalienė negalėjo likti abejinga šiai jaunai lakštingalai, įsimylėjusiai save, savo balsą, savo dainą ir savo padažytas plunksneles.

„Koks aš gražus!“ – apie tai šaukė, regis, kiekviena jo garbana.

„Ne, visai ne taip, nebuvau savimi labai pasitikintis. Ir plaukus pasišviesinau tik todėl, kad nenorėjau būti toks, koks buvau. Nepatiko mano juodi garbanoti plaukai. Man atrodė, kad su tokia šukuosena neįmanoma tapti žvaigžde“, – sako G.Michaelas.

Eksperimentuoti su savo išvaizda jis pradėjo dar „Wham!“ laikais.

„Karjeros pradžioje ieškojau savęs, todėl klaidos buvo neišvengiamos. Kartą prieš vieną ceremoniją pernelyg ilgai užsibuvau soliariume ir į sceną išėjau oranžiniu veidu“, – prisimena G.Michaelas.

G.Michaelui seniai nebereikia jokių triukų ir gudrybių dėmesiui pritraukti: nei ekstravagantiškų kostiumų, nei ekstravagantiško elgesio. Visa tai, kas vyksta jo gyvenime: avarijos, areštai ir kitokie nemalonumai, tai tarsi skylutės jo džinsuose – atsiranda taip pat natūraliai. Graikų kilmės britų atlikėją mažai jaudina aplinkinių nuomonė apie jį. G.Michaelui labiausiai rūpi jo naujos dainos ir naujasis albumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.