A.Silverstone peikia vystyklus, vaikiškas loveles ir tamponus

Pasak Holivudo aktorės Alicios Silverstone, vystyklai ir vaikiškos lovelės daro žalą mūsų mažyliams. Naujausioje savo knygoje, skirtoje motinyste besidžiaugiančioms moterims, aktorė atskleidžia kiek neįprastas įžvalgas, dalijasi patirtimi ir moko kitas moteris, kaip jos turėtų tinkamai auginti savo vaikus. Knygoje galima rasti net ir tiršto gėrimo su placenta receptą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2014, 7:39 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:08 AM

Nusifilmavusi garsioje 1995-ųjų juostoje „Jokio supratimo“, Alicia tapo tikra to meto paauglių žvaigžde. Tačiau filmavimo aikštelė šiai moteriai – jau praeitas etapas. Dabar visokeriopai motinystei atsidavusi Alicia ne tik rašo motinystės žinynus, bet ir stengiasi aplinkinius įtikinti savo tiesomis, kurios jau užsitraukė ekspertų nemalonę.

Knygoje A.Silverstone dėsto mintis, kad moterys turėtų atsisakyti tamponų, esą jie sukelia nevaisingumą dėl galimai neorganiškoje medvilnėje užsilikusių pesticidų. Moteris vystyklus vadina pseudomokslu ir tikina, jog tėvai, verčiantys mažylius miegoti savose lovelėse, yra neatsakingi ir nerūpestingi.

Knygoje išreiškiamas požiūris ir šiais laikais itin aktualų klausimą – skiepus. A.Silverstone griežtai pasisako prieš vaikų skiepijimą, argumentuodama tuo, kad kai jos draugai paskiepijo savo mažylius, jie jau niekuomet nebuvo tokie kaip anksčiau.

Aktorė yra prisiekusi veganė, tad nenuostabu, jog jos vaikų valgiaraštyje vietos mėsai ir pieno produktams tiesiog nėra. Pirmą kartą aktorė pasaulį nustebino, kai prisipažino iš pradžių pati sukramtanti savo vaiko maistą, o tik tuomet juo maitinanti mažylį.

A.Silverstone tikina, kad veganų dieta gali padėti apsisaugoti arba išgydyti nuo tokių bėdų kaip nemiga, alergijos, bėrimai, svorio problemos, skydliaukės sutrikimų, sumažinti vėžio, diabeto ir širdies ligų tikimybę.

Vis dėlto kritikai ir skaitytojai autorei negailestingi – daugelis tvirtina, kad knygoje gausu su moksliškai įrodytomis tiesiomis prasilenkiančių teiginių, o pati Alicia nepakankamai rimtai žvelgia į daugelį motinų kankinančias problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.