A.Jolie apie motinystės vargus: „Įžymios mamos neturėtų skųstis“

„Oskaro" laureatė, gražuolė Holivudo aktorė Angelina Jolie vargu ar turi laiko atsipūsti – be to, kad ji nuolat sukasi filmavimo aikštelėse, vykdo Jungtinių Tautų geros valios ambasadorės pareigas, moteris dar spėja pasirūpinti gausiu atžalų būriu. Nors tarp ryškiausių Holivudo mamyčių įprasta retsykiais skųstis motinystės vargais, iš 6 vaikų motinos A.Jolie lūpų tokių kalbų niekuomet neišgirsite.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-24 11:41, atnaujinta 2018-02-13 13:57

Per interviu su „New York Daily News“ dienraščiu 6 vaikų motina prisipažino nesuvokianti, kodėl jos kolegės skundžiasi motinystės vargais.

„Nesu vieniša mama, nuolatos dirbanti per du darbus tam, kad sudurtų galą su galu ir suteiktų savo vaikams viską, ką tik gali. Turiu kur kas daugiau, nei didžioji dalis moterų šiame pasaulyje. Dėl geros finansinės padėties galiu aprūpinti savo vaikus, suteikti jiems namus, tinkamą sveikatos priežiūrą, ir patenkinti visus būtiniausius jų poreikius“, – teigia gražiausia pasaulio moterimi ne kartą vadinta A.Jolie.

Aktorė taip pat prisipažįsta, kad džiaugiasi turinti unikalią galimybę darbo grafiką dėlioti pagal savo įgeidžius.

„Kai jaučiu, kad pernelyg daug laiko skiriu darbui, – imu dirbti mažiau. Turiu tą unikalią galimybę atsiriboti nuo darbo, kai jaučiu, kad mano šeimai manęs reikia“, – prisipažino aktorė ir pridūrė, kad kitos Holivudo mamytės taip pat neturėtų viešai skųstis.

„Manau, kad moterys, esančios tokioje pačioje padėtyje kaip ir aš, tikrai neturėtų skųstis. Tai labai neteisinga vargingai gyvenančių šeimų arba vienišų mamų atžvilgiu – jų gyvenimai išties sunkūs“, – teigia A.Jolie.

Savo nuomonę apie darbą ir motinystę A.Jolie išreiškė praėjus vos savaitei po skandalingo jos kolegės Gwyneth Paltrow pasisakymo.

Per interviu su portalu „E!Online“ G.Paltrow teigė: „Manau, kad darbas biure labiau primena rutiną – visus darbus atliekate pirmoje dienos pusėje, o vakare keliaujate namo, pas savo šeimą. Kai filmuojuosi filme, iš manęs gali būti pareikalauta kelioms savaitėms išvykti net į kitą šalį – tuomet tenka dirbti net 14 valandų per dieną. Toks darbo grafikas yra išties sudėtingas.“

Vis dėlto įžymybė nepaminėjo esminio skirtumo tarp Holivudo aktoriaus ir paprasto biuro darbuotojo algų, tačiau palietė kitą, kur kas jautresnę temą.

„Tikiu, kad mamos, dirbančios įprastą darbą, susiduria su įvairiais sunkumais. Tačiau tai nė iš tolo neprilygsta tam, ką patiria aktorės“, – nekukliai pasisakė G.Paltrow.

Tiesa, po to, kai šie pasisakymai sulaukė aršios kritikos, savo tinklaraštyje „Goop“ aktorė tvirtino, kad jos žodžiai buvo neteisingai interpretuoti.

„Tenorėjau pasakyti, kad filmavimo aikštelėse neretai praleidžiu po 12–14 valandų per dieną, tad pasiimti savo vaikus iš mokyklos, pagaminti jiems pietus ar paguldyti juos į lovą tampa tiesiog neįmanoma misija. Manau, kad mano žodžiai buvo neteisingai interpretuoti, teigiant, kad lengviausia yra toms mamoms, kurios dirba nuo 9 iki 17 val“, – savo tinklaraštyje rašė G.Paltrow.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.