Prancūzų žvaigždei F. Ardant žibėti padeda 5 gyvenimo tiesos

Kino ir scenos žvaigždė Fanny Ardant – moteriškumo etalonas, tikros prancūzės – žavingos, santūrios, bet galinčios liepsnoti, visada apdovanojančios akinama šypsena – pavyzdys. 65-erių aktorė, trijų dukterų motina, visą savo gyvenimą, kaip ji sako, ištikima penkiems principams. Supažindiname su jais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2014, 12:14 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:26 PM

1. Būkite paprastesnės

„Kažkodėl daugelis mano, kad mano gyvenimo būdas kažkoks išskirtinis, bohemiškas. Nieko panašaus. Kaip ir visi mirtingieji, vaikštau į parduotuves ir prekybos centrus, bet dievinu nedidelius knygynėlius. Neslėpsiu: tvarkyti namų ūkio nemėgstu.

Neturiu jachtos ar vilos kaip kitos žvaigždės, bet man jų ir nereikia. Laisvė – vienintelė prabanga, kurią galiu sau leisti.

Savo gyvenime niekada nesivaikiau turto ir kruopščiai rinkausi vaidmenis. Būti aktore man reiškia daryti tai, kas patinka.

Galiu sau leisti pasakyti „taip“ ir griežtai „ne“, jei tai atrodo būtina. Tikriausiai dėl to ir tapau tokia, kokią mane pažįsta visas pasaulis.“

2. Nesivaikykite rafinuotumo

„Maisto požiūriu esu konservatyvi: visą laiką valgau tą patį, esu ištikima kartą pasirinktiems patiekalams. Be galo mėgstu spagečius, juos galėčiau valgyti kasdien. Beje, man kur kas svarbiau aplinka nei maistas.

Gastronomija – didis menas. Aukštojo meistriškumo virtuvę galima palyginti su drabužiais: galima nešioti kone iš maišo pasiūtas sukneles, o galima – aukštosios mados drabužius.

Štai kad ir fotografijos: vienos skirtos oficialiems dokumentams, bet esama ir fotosesijų garsiems žurnalams. Pastaruoju metu pamėgau rusišką virtuvę: barščius, pyragėlius, bulves.

Nustebsite, bet su malonumu valgau mažai įrūgusius agurkus. Atėję svečiai būna apstulbę, kai iš šaldytuvo ištraukiu šaltos kaip ledas rusiškos degtinės butelį.

Ačiū Dievui, kad, priešingai nei operos primadonai Mariai Callas, kurią prieš kelerius metus įkūnijau filme „Marija Kalas“, antsvoris man negresia. Ir dėl to per visą gyvenimą nesilaikiau jokių dietų.

Tiesiog esu karšto būdo, tai mane sudegina, neleidžia apaugti nereikalingais kilogramais.“

3. Dažniau bendraukite

„Namie neturiu radijo, televizorių žiūriu itin retai, neskaitau to, ką apie mane rašo žiniasklaida. Nežinau, gėda ar ne, bet visiškai nemoku naudotis internetu, painiojuosi tarp visų tų laidų, monitorių.

Ką jau kalbėti apie kompiuterį, jei mobiliuoju telefonu naudojuosi tik skambindama! Niekada nesiunčiu žinučių – juk galima tiesiog paskambinti. O dar geriau – susitikti su žmogumi, pamatyti jo akis. Juk žmonės dažnai tampa technikos vergais, praranda bendravimo gebėjimus ir šilumą.“

4. Atraskite savo vietą gyvenime

„Niekada ir nieko nedarykite tik dėl pinigų ir neapsirikite rinkdamiesi profesiją. Tuomet neteks gailėtis, raukyti kaktos ir kas rytą iš lovos kelsitės taip, lyg jums būtų septyniolika, mylėsite gyvenimą ir niekuomet neužleisite savo vietos. Na, ir koks tada skirtumas, kiek jums metų? Juk gyvename tik kartą ir neturime teisės daryti to, kas mums nepatinka.“

5. Puoselėkite savo išvaizdą

„Kiekvieną rytą veidą patrinu ledo kubeliais, kad oda atrodytų gaiviai, po to naudoju kremą, sukurtą pagal mano kosmetologės receptą.

Rytais žvalumo suteikia šviežiai spaustos salierų sultys, sukramsnota morka ir keletas geltonų obuolių.

Na, štai, regis, ir viskas. Ak, taip, nereikia pamiršti mylėti savęs ir kasdien atsikelti gerai nusiteikus.

Gyvename taip trumpai, todėl reikia vertinti kiekvieną akimirką!“

Vardas atspindi asmenybę

- „Ardant“, išvertus iš prancūzų kalbos, reiškia „liepsninga“. Aktorės tėvui, kavalerijos karininkui, buvo toptelėjusi mintis savo dukrelei duoti Jeruzalės (Jerusalem) vardą. Dabar Fanny Ardant džiaugiasi, kad atkaklioji mama sugebėjo atkalbėti tėvą nuo šio sumanymo. Priešingu atveju aktorė būtų tapusi Liepsningąja Jeruzale.

Būsimajai kino žvaigždei motina iškovojo Fanny vardą. Bet gal ji nežinojo, kad senais laikais taip būdavo vadinamos vienuolės. Taigi Fanny Ardant – Liepsningoji Vienuolė.

Aktorės charakteris visiškai atitinka jos vardą ir pavardę. Iš pažiūros ji – paprasta, natūrali, bet kai reikia, gali stipriai trinktelėti durimis, o jeigu jos neatsidaro, kitaip patekti į vidų – na, kad ir įsliuogti per langą.

- F.Ardant gimė Somiūre (Prancūzijoje), bet jos vaikystė ir jaunystė prabėgo Monake, kur tėvas tarnavo kunigaikščių Grimaldi šeimai. Pirmuosius sceninius įgūdžius ji kaupė vienuolyno mokykloje, kurią, beje, lankė ir Monako kunigaikštytė Caroline.

- F.Ardant sako geriau mirsianti badu, bet niekada nesifilmuosianti jokiai reklamai. Prastas filmas ar nepavykę spektakliai jai neatrodo tokie grėsmingi kaip pavojus netekti savęs.

- Prancūzų žvaigždė dievina muziką – nė dienos be jos neištvertų, kaip ir be knygų, – jas skaito visur ir visada. Bet jei jau ko nemėgsta, tai visam laikui.

- F.Ardant nepakenčia kelionių, bet tenka pakęsti. Į juoduosius sąrašus įtrauktas ir sportas. Paklausta apie vyrus, atsako: „Dievinu.“

- Pirmosios dukters Lumir (g. 1975 m.) susilaukė su prancūzų aktoriumi Dominique’u Leverd’u. Antrosios – Josephine (1983 m.) – su François Truffaut, tapusi paskutine šio garsaus prancūzų režisieriaus mūza.

F.Truffaut mirė nuo galvos smegenų vėžio, kai jųdviejų dukrelei buvo daugiau nei metai. Jauniausios F.Ardant dukters Baladine (1990 m.) tėvas – italų operatorius ir prodiuseris Fabio Conversi.

- Tris dukteris trims skirtingiems vyrams pagimdžiusi, bet už jų neištekėjusi F.Ardant ne kartą buvo narstoma prancūzų žiniasklaidos.

„Iš esmės neturiu nieko prieš santuoką. Man patinka restorane stebėti laimingas poras – į jas žvelgiu kaip į meno kūrinį. Bet man netiko seniai nusistovėjusi tvarka ir aš jaučiausi stipri viena auklėdama vaikus.

Per visą savo gyvenimą niekada nenorėjau priklausyti politinei partijai, turėti profesinių ar socialinių įsipareigojimų. Norėjau būti laisva“, – taip į žurnalistų klausimus dėl asmeninio gyvenimo peripetijų atsakydavo F.Ardant.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.