Tamsioji ir šviesioji Angelinos Jolie pusės

Maždaug tuo metu, kai internete pasklido nuo narkotikų apkvaitusios Angelinos Jolie (39 m.) jaunystės vaizdo įrašas, Didžiosios Britanijos karalienė jai suteikė garbės damos titulą už kovą su lytine prievarta karo konfliktų zonose.

A.Jolie kontrastai: nuo narkomanės – iki šešių vaikų motinos, JT geros valios ambasadorės ir garbės damos.<br>"Reuters" nuotr.
A.Jolie kontrastai: nuo narkomanės – iki šešių vaikų motinos, JT geros valios ambasadorės ir garbės damos.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 26, 2014, 3:22 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:21 PM

Apsvaigusi, krauju pasruvusiomis akimis ir sudraskyta oda – taip prieš 15 metų atrodė į heroino ir kokaino liūną įklimpusi A.Jolie. Tai atskleidė buvęs aktorės narkotikų tiekėjas, rašoma žurnale „TV antena".

Holivudo žvaigždė niekada neslėpė buvusi priklausoma nuo kvaišalų.

Dar daugiau – šešių vaikų motina yra užsiminusi apie mylėjimąsi su moterimis, buvo pasklidę gandų, esą ji miega su savo broliu.

Kitas A.Jolie veidas – rūpestinga mama, Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros geros valios ambasadorė, kovotoja su lytiniu smurtu karo zonose.

Būtent apie tai buvo kalbama Londone neseniai vykusiame renginyje, į kurį suplūdo ekspertai, kariai, politikos ir pramogų pasaulio įžymybės iš 113 šalių.

Šis renginys sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio. Žurnalistai net nebandė slėpti, kad pagrindinė susidomėjimo priežastis – A.Jolie.

Aktorė susitiko su visų šalių delegatais, bendravo su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Davidu Cameronu, dalyvavo iškilmingoje vakarienėje, kurią surengė Didžiosios Britanijos sosto įpėdinio princo Charleso sutuoktinė Kornvalio kunigaikštienė Camilla.

Į Londoną buvo atvykęs ir Angelinos gyvenimo partneris Holivudo žvaigždė Bradas Pittas. Jis padėjo mylimai moteriai pasirengti kalbą.

Po šios konferencijos ir buvo pranešta, kad Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II aktorei A.Jolie suteikė garbės damos titulą.

„Sulaukti įvertinimo už tarptautinę veiklą man labai svarbu. Juk būtent tam ir noriu paskirti savo gyvenimą“, – prisipažino A.Jolie.

Holivudo žvaigždė vis dažniau prabyla apie troškimą atsisveikinti su aktoryste ir visą laiką bei dėmesį skirti humanitarinei veiklai.

– Kaip sužinojote, kad karo konfliktų draskomuose regionuose išsikerojęs lytinis smurtas? – žurnalistai paklausė A.Jolie.

– Prieš dvylika metų pradėjau bendradarbiauti su Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra.

Visose lankomose pabėgėlių stovyklose susitikdavau su žmonėmis, kurie buvo tapę lytinės prievartos aukomis. Jų skaudžios istorijos privertė mane imtis aktyvių veiksmų.

Karas Bosnijoje įkvėpė sukurti filmą „Kraujo ir medaus šalyje“, pasakojantį apie moterį, kuri šiame kare tapo prievartos auka. Ši kino juosta padėjo man susipažinti su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministru Williamu Hague. Su juo pabuvojome Bosnijoje ir Konge. Ten ir supratome, ką reikia daryti.

– Konge bendravote su lytinę prievartą patyrusiomis moterimis. Kokį įspūdį padarė ši kelionė?

– Klausydamasi šių moterų istorijų priėjau prie šiurpios išvados – daugelyje šalių moterys laikomos antrarūšiais žmonėmis.

– Ar pritariate nuomonei, kad svarbu ne tik palaikyti lytinio smurto aukas, bet ir siekti bausmės jų skriaudikams?

– Žinoma. Kai lytinės prievartos aukos nebus niekinamos, kai prieš jas įvykdyti nusikaltimai bus rimtai tiriami, tuomet padėtis ims keistis.

– Ar pastebite kokių nors poslinkių?

– Bendradarbiaujame su 155 šalimis, kurios nusiteikusios kovoti su lytine prievarta karo konfliktų zonose.

Į Londono konferenciją buvo atvykę daugiau nei tūkstantis ekspertų – jie pirmą kartą surašė protokolą, kaip reikėtų tirti šiuos nusikaltimus.

Visi renginyje dalyvavę vyriausybių vadovai pareiškė sieksią laikytis minėto protokolo nuostatų.

– Ar tik sukūrusi šeimą pradėjote skirti daugiau dėmesio kovai už kitų žmonių teises?

– Priešingai. Būtent tapusi Jungtinių Tautų geros valios ambasadore suvokiau, kad noriu turėti šeimą.

Esate sakiusi, kad norėtumėte atsisakyti aktorystės ir pasinerti tik į visuomeninę veiklą. Ar sieksite tapti politike?

– Jei manyčiau, kad būdama politikė pagerinčiau kenčiančių žmonių padėtį, būtinai siekčiau ja tapti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.