„Netradicinis“ princas Harry tapo karališkosios šeimos koziriu

Jis nuo seno tituluojamas karališkosios šeimos slaptuoju ginklu, kilniaširdžiu šių laikų princu, kurio nepakartojamas humoro jausmas ir vėjavaikiškumas užbūrė milijonų širdis, o padarytos klaidos tik dar sykį įrodė, kad jis – toks pat paprastas žmogus kaip ir daugelis mūsų. Jautrios ir kitų skausmui neabejingos velionės princesės Dianos sūnus Harry paveldėjo visas gerąsias motinos savybes – ir tai monarchijai lėmė naują garbintojų kartą.

Šaltą, formalų bendravimą iškeitęs į netikėtus apsikabinimus ir malonius pasišnekučiavimus su aplinkiniais 30-ąjį gimtadienį rugsėjo 15-ąją švęsiąs princas Harry subūrė visą armiją jaunosios kartos gerbėjų.<br>AOP nuotr.
Šaltą, formalų bendravimą iškeitęs į netikėtus apsikabinimus ir malonius pasišnekučiavimus su aplinkiniais 30-ąjį gimtadienį rugsėjo 15-ąją švęsiąs princas Harry subūrė visą armiją jaunosios kartos gerbėjų.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:08 PM

Minint artėjančią 30-ąją princo gimimo dieną, viena svarbiausių užduočių, gulančių ant jo pečių, – padėti karalienei žengti tvirtą žingsnį į XXI amžių ir įpūsti naujų vėjų į karališkosios šeimos gyvenimą.

„Princo Harry santykiai su karaliene Elizabeth II yra tiesiog nepakartojami – ji besąlygiškai pasitiki savo anūku, myli jį stipriau, nei galima įsivaizduoti, ir nuolat atsižvelgia į jo nuomonę. Harry įtaka juntama visur: per deimantinio karalienės valdymo jubiliejaus iškilmes jis įkalbėjo tėvą princą Charlesą viešai karalienę pavadinti mamyte – tai buvo neįtikėtinai malonu ne tik visuomenei, bet ir jubiliatei.

Daugelis žmonių nežino, kad įgyvendinti avantiūrą, kai per Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją karaliene persirengusi kaskadininkė ir Džeimsą Bondą įkūnijęs Danielis Craigas kartu iššoko iš straigtasparnio, Elizabeth II įkalbėjo ne kas kitas, o jos mylimas anūkas“, – leidiniui „Hello!“ pasakojo žurnalistas Chrisas Hutchinsas.

Istorikė Kate Williams patvirtina Ch.Hut-chinso žodžius: „Karalienė dažnai prašo princo Harry patarimų. Ji užduoda klausimus apie susirašinėjimą SMS žinutėmis, apie socialinius tinklus ir net domisi „Twitter“.“

Šaltą, formalų bendravimą iškeitęs į netikėtus apsikabinimus ir malonius pasišnekučiavimus su aplinkiniais 30-ąjį gimtadienį rugsėjo 15-ąją švęsiąs princas Harry subūrė visą armiją jaunosios kartos gerbėjų.

„Harry ir jo vyresnėlis brolis Williamas kilstelėjo karališkosios šeimos reitingus aukštyn subtiliu ir labai protingu būdu. Juodu nekalba taip, kaip kalba jų tėvas princas Charlesas. Harry ir Williamas turi tą naujovišką kalbėjimo manierą, kuri yra priimtina jaunosios kartos atstovams“, – teigė Kenas Wharfe’as, buvęs princesės Dianos asmens sargybinis.

Tai, kad princas Harry yra apdovanotas abejingų nepaliekančiu žavesiu ir aplodismentų vertais diplomatiniais gebėjimais, karalienė puikiai žino. Juk ne veltui paskyrė jaunėlį savo oficialiu atstovu ir paliepė atstovauti jai per kelionę į Sandraugos šalis, kuriose taip pat buvo švenčiamas deimantinis karalienės valdymo jubiliejus. Tai buvo pirmoji oficiali Elizabeth II patikėtiniu tapusio princo Harry kelionė į užsienio šalis ir, nė kiek neperdedant, jis šauniai pasidarbavo.

Karališkosios šeimos fotografas Arthuras Edwardsas taip pat negaili pagyrų jaunajam princui. „Kaskart, kai man tenka garbė keliauti su karališkąja šeima, Harry pasikviečia mus, savo pagalbininkus, į barą išlenkti keleto bokalų alaus ir draugiškai pasišnekučiuoti bet kokia tema, o tuomet visada apmoka bendrą mūsų sąskaitą“, – princo dosnumo neslėpė fotografas.

Princas visuomet juto turįs suderinti senamadiško, tradicinio karališkosios šeimos atstovo ir XXI amžiuje gyvenančio modernaus vyro vaidmenis. Kaip sakė buvusi karalienės spaudos tarnybos sekretorė Dickie Arbiter, žmonės princą Harry myli dar ir už tai, kad jis – tikrai kietas vyrukas.

Nuo pat vaikystės princas svajojo vieną dieną tapti armijos kariu. Prisimindamas su Harry praleistus metus, K.Wharfe’as teigia, kad kas kartą išgirdęs barbenimą į duris mažasis princas paklausdavo asmens sargybinio: „Ar mums laikas ruoštis mūšiui, Kenai?“

K.Wharfe’as prisimena ir tai, kad labiausiai princas mėgo dėvėti kamufliažinį kostiumą, nuo mažų dienų jo kambario sienos buvo nukabinėtos tankų ir naikintuvų nuotraukomis, o mėgstamiausi svečiai buvo tie, kurie bent kiek nusimanė apie kariuomenę ir karines pratybas.

Elitinėje Sandhersto karo akademijoje mokslus baigęs princas Harry jau netrukus ėmė tarnauti karo veiksmų zonose Afganistane ir Irake. Kad tarnauja kartu su karališkosios šeimos atstovu, žinojo kiekvienas jo pašonėje buvęs kariškis. Tačiau nė vienas jų niekada nepajautė, kad Harry išskirtinis. Atsisakydamas išskirtinių privilegijų ir specialaus gydymo, Harry pageidavo būti laikomas ne princu, o tokiu pačiu kareiviu, kaip ir likęs jo būrys.

Dėl savo draugiškumo, nepasipūtimo ir vėjavaikiškumo princas Harry armijoje buvo toks populiarus, kad, dienos šviesą išvydus skandalingoms nuotraukoms, kuriose jis nuogas linksminasi viename vakarėlyje, jo draugai kariškiai nepasikuklino ir prieš fotoobjektyvą nusimetė visus drabužius, o pikantišką fotosesiją išplatino internete.

„Veikiausiai pernelyg įsijaučiau į kariškio amplua ir šiek tiek pamiršau, kad esu princas“, – savo apmaudą dėl publikuotų nuotraukų anuomet pareiškė Harry. Jis pridūrė, kad nuvylė save, savo šeimą ir aplinkinius.

Tai nebuvo pirmasis kartas, kai noras nerūpestingai linksmintis vertė raudonuoti ne tik Harry, bet ir jo įtakingąją šeimą ir leido karališkosios šeimos atstovui prisiminti, kad būti paprastu žmogumi jis gali tik iki tam tikros ribos.

Tikima, kad princo Harry statusas visuomenėje – viena iš priežasčių, kodėl jis vis dar neturi merginos. Likimo ironija... Gražus, protingas ir be galo turtingas – regis, kiekvienos moters svajonė. Vis dėlto tikima, kad santykiai su buvusiomis merginomis Chelsy Davy ir Cressida Bonas nutrūko būtent dėl to, kad princas Harry – viešas asmuo.

„Cressida buvo tinkamiausia moteris princo pašonėje, toji, kuri mylėjo Harry ne dėl to, kad jis – karalienės anūkas... Ir vis dėlto ji niekuomet nenorėjo tapti princese“, – teigė žurnalistas Ch.Hutchinsas.

Rasti tą vienintelę, kuri priims Harry su visais jo karališkais įsipareigojimais ir nepabūgs užplūsiančio žiniasklaidos dėmesio, – vis dar viena sunkiausių užduočių netrukus į 4-ąją dešimtį įkopsiančiam vyrui.

O kol princo širdis laisva, jis visas savo jėgas skiria kitiems didelę svarbą turintiems darbams. Atlapaširdis jau daugelį metų pasinėręs į labdaringą veiklą. 2003-iaisiais Harry praleido 8 savaites darbuodamasis su AIDS sergančiais našlaičiais Lesote, Pietų Afrikoje.

Vizitas į Afriką suvirpino princo širdį ir po 3 metų Harry drauge su jaunesniuoju Lesoto karaliaus Letsie broliu princu Seeiso įkūrė nevyriausybinę organizaciją „Sentebale“, skirtą abiejų princų velionių motinų atminimui. „Sentebale“ išvertus iš sesoto kalbos reiškia „neužmiršk manęs“.

Organizacija dengia maždaug 60 proc. Lesote esančios mokyklos, kurioje gyvena ir mokosi 68 vaikai, išlaikymo išlaidų, taip pat teikia paramą ŽIV infekuotiems ir AIDS sergantiems vaikams ir globoja dėl šių ligų našlaičiais likusius arba neįgalius vaikus.

„Aš matau, kaip tie vaikai myli princą, jie jaučia žodžiais neapsakomą dėkingumą. Harry tiesiog stengiasi pakreipti jų gyvenimą tinkama linkme, jis nori padovanoti tiems vaikams kiek įmanoma daugiau džiaugsmo“, – teigė fotografas A.Edwardsas.

Labdaros organizacijos ambasadorė, gera princo bičiulė Joss Stone taip pat neatsistebi Harry kilnumu: „Jis turi mažytę ugnelę savyje, šį tą labai gražaus ir ypatinga.“

Kilnių tikslų vedamas vyras ryžtasi ir ekstremaliausiems bei pavojingiausiems darbams. Prieš 4 metus labdaros organizacijos „Walking With the Wounded“ globėjas parodė solidarumą sužeistiems Afganistano karo veteranams ir tapo pirmuoju Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariu, pasiekusiu Pietų ašigalį po tris savaites trukusio žygio. Kartu su buvusiais sužeistais karo veteranais jis įveikė 320 kilometrų kelią per užšalusią Antarktidos dykynę.

Už humanitarinę veiklą ir atjautą prieš keletą metų princui buvo įteiktas garbingas apdovanojimas. Nėra jokių abejonių, kad šviesiaplaukis princesės Dianos sūnus seka motinos pėdomis, o geri jo darbai – lyg to atspindys.

„Visuomet norėjau tęsti savo motinos darbus, pagerbti jos atminimą. Dažnai galvoju apie tai, koks būtų mūsų gyvenimas, jei kas rytą išvystume ją šalia. Kokia ji būtų, kokių darbų ji imtųsi... Tai įkvepia nesustoti ir judėti pirmyn. Noriu, kad ji manimi didžiuotųsi“, – teigė Harry.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.