Programišiai siautėja: paviešinta dar nuogų žvaigždžių nuotraukų

Kai jau aistros dėl nuogų įžymybių nuotraukų nutekinimo ėmė rimti, interneto forume „4chan“ paviešinta trečioji nelegaliai gautų asmeninių nuotraukų dalis. Šįkart tarp aukų yra supermodelis Cara Delevingne, aktorė Anna Kendrick ir daugelis kitų žvaigždžių, praneša thedailybeast.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2014, 11:31 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:32 AM

Incidentas nutiko praėjus vos vienai dienai po to, kai FTB vadovas Jamesas Comey sukritikavo „Apple“ ir „Google“ dėl prastai sukonfigūruotų išmaniųjų telefonų, lengvai tampančių internetinių įsilaužėlių aukomis.

Penktadienio popietę paliestas virusas, dėl kurio įsilaužėliai galėjo pavogti garsenybių asmenines nuotraukas. Pažymima, kad A.Kendrick dėvi drabužius visose 87 nelegaliai paviešintose nuotraukose. Nepaisant to, visos nuotraukos iš asmeninio albumo.

Iškart po pirmojo išpuolio prieš įžymybes A.Kendrick paviešino socialiniame tinkle „Twitter“ savo susirašinėjimą su broliu Mike'u:

„Aš niekada dar nebuvau toks laimingas, kaip dabar, kai neradau tavo vardo sąraše“, – seseriai parašė Mike'as.

„Nesijaudink, broliuk. Bet kokiu atveju tai būtų tik maisto ir svetimų žmonių šunų nuotraukos“, – guodė ir brolį, ir save A.Kendrick.

Nuo programišių taip pat nukentėjo tris kartus olimpinė čempionė Misty May-Treanor, muilo operų žvaigždė Alexandra Chando, aktorė Kelli Garner, televizijos laidų vedėja Brook Burns, aktorė Lauren O'Neil. Iš aktorės Brianos Evigan mobiliojo telefono buvo pavogtos ir vėliau paviešintos ne tik asmeninio turinio nuotraukos, bet ir vaizdo įrašai.

Išpuolių pabaigos nematyti

Šiuo metu garsenybėms kyla vos vienas klausimas: „Ar tai kada nors baigsis?“ Kol kas FTB pavyko aptikti tik tai, kokiu būtų buvo įsilaužta į išmaniuosius telefonus. Tačiau kas tai padarė, iki šiol neaišku.

Tuo tarpu įsilaužėliai toliau laisvai veikia.

Prieš savaitę buvo paviešintos aktorės Lizzy Caplan, dainininkės Rihannos, aktorės Amber Heard, realybės šou žvaigždutės Kim Kardashian, aktorės Scarlett Johansson ir kitų įžymybių nuotraukos.

Taip pat šią savaitę internetiniai įsilaužėliai grasino britų aktorei Emmai Watson. Filmuose apie berniuką burtininką Harį Poterį sužibėjusi aktorė garsėja aukštomis moralinėmis normomis ir kova už lygias lyčių teises.

Iki antradienio vakaro interneto svetainėje EmmaYouAreNext.com, kuri anksčiau pasirodė interneto forume „4chan“, matėsi laiką atgaline tvarka skaičiuojantis laikrodis ir grasinimas paskelbti nelegaliai gautas E.Watson nuotraukas.

Tačiau pasirodė, kad minimas grasinimas yra melagingas, o tinklapis „EmmaYouAreNext“ nukreipiamas į „Rantic“ (www.rantic.com) – domeno, kuris teigia esąs socialinės žiniasklaidos rinkodaros įmonė, – puslapį su žinute „#shutdown4chan“.

„Prisidėkit prie mūsų, mums uždarant „4chan“ ir užkertant kelią tolesnių privačių nuotraukų nutekinimui“, – sakoma „Rantic“ puslapyje, kuriame priduriama, kad kompaniją nusamdė įžymybių atstovai, kad atkreiptų dėmesį į šį klausimą.

Tačiau ir pati „Rantic“ gali būti fiktyvi, praneša įvairios žiniasklaidos priemonės, kurių nė vienai nepavyko tiesiogiai aptikti šios kompanijos. Elektroniniai laiškai, kuriuos siuntė „Thomson Reuters Foundation“, grįždavo atgal.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.