Prabangus turtingų vyrų žaisliukas – jachta

Kol paprasti mirtingieji džiaugiasi skrydžiais verslo klase, prabangiais kruizais ar įspūdingais laikrodžiais ant riešų, įtakingiausi ir turtingiausi pasaulio vyrai gali pasigirti visai kitokio kalibro ginklais. Tarp jų žaisliukų – ne tik brangiausi pasaulio automobiliai, privatūs lėktuvai, bet ir prašmatnios jachtos, spraudžiančios architektus bei dizainerius į kampą ir verčiančios siekti tobulybės. Šį kartą jūsų dėmesiui – 5 brangiausios įžymybių jachtos, kurių vertė apstulbins daugelį.

Romano Abramovičiaus „Eclipse“: 1,5 mlrd. JAV dolerių.<br>AOP nuotr.
Romano Abramovičiaus „Eclipse“: 1,5 mlrd. JAV dolerių.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2014, 3:32 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:57 PM

Romano Abramovičiaus „Eclipse“: 1,5 mlrd. JAV dolerių

Kaip ir dera vienam turtingiausių pasaulio žmonių, žydų kilmės verslininkas R.Abramovičius pasistengė, kad jo jachta neturėtų lygių. Kai 2008-aisiais pasaulį sudrebino ekonominė krizė, Rusijos oligarchas nė neketino mažinti apsukų ir liautis išlaidavęs. Užuot susiveržęs diržą, R.Abramovičius įsigijo neįtikėtiną net 1,1 mlrd. JAV dolerių kainavusią jūrų valdovę – jachtą „Eclipse“. Tiesa, įgeidžiams patenkinti verslininkas papildomai investavo dar 400 tūkst. JAV dolerių. Ši jūrų tvirtovė pagal dydį yra antra pasaulyje. Taip pat tikima, kad tai brangiausia jachta pasaulio istorijoje.

Neįtikėtina ir tai, kad R.Abramovičiaus jachta savo saugumo lygiu nusileidžia tik kariniam laivui. Laivo korpusas yra pagamintas iš neperšaunamojo plieno ir turi specialų lazerių skydą, kuris blokuoja fotoaparatų objektyvų veikimą. Be to, laive yra ir ginkluotės, į kurią įeina raketų paleidimo sistema. Be kita ko, R.Abramovičius turi ir savo povandeninį laivą, kuris gali panirti į 50 metrų gylį.

Jachtoje yra 15 itin prabangių kajučių, 2 sraigtasparnių nusileidimo aikštelės ir 16 metrų ilgio baseinas. Laivo interjerą kūrė žinomas dizaineris Terrence’as Disdale’as, o jachtos priežiūra patikėta net 80-iai įgulos narių.

Davido Geffeno „Rising Sun“: 250 mln. JAV dolerių

Yra vienas dalykas, kurio Holivudo magnatas D.Geffenas niekuomet neatsisakytų, tai – prabanga. Nenuostabu, kad 250 mln. JAV dolerių kainavusi bene 8 tūkst. kvadratinių metrų jachta „Rising Sun“ puikiai atspindi jo norus.

Prašmatniame laive yra net 82 kajutės (kiekvienoje iš jų – po sūkurinę vonią), milžiniškas baseinas po atviru dangumi, o štai denis – iš geriausia pasaulyje laikomos tikmedžių medienos. Nereikėtų pamiršti ir didžiulės sraigtasparnio nusileidimo aikštelės, kurią privalo turėti kiekvienas save gerbiantis milijonierius.

Richardo Bransono „Necker Belle“: 18 mln. JAV dolerių

Britų milijardierius R.Bransonas gal ir teigia, kad „kvailos jachtos, privatūs lėktuvai ir dideli limuzinai neprivers žmogaus labiau mėgautis gyvenimu“, tačiau pats niekaip negalėtų atsisakyti šių prabangių vyriškų žaisliukų. 8,8 mln. JAV dolerių kainavusi jachta turtuoliui verslininkui buvo lengvai įkandama, tad vienu mostu jis atseikėjo dar 10 mln. JAV dolerių laivui restauruoti ir gražinti. „Necker Belle“ yra ir nedidelis povandeninis laivas, kuriuo vienu metu į 30 metrų gylį gali leistis 4 žmonės. Regis, puikus būdas praleisti laisvalaikį savo privačioje Nekerio saloje Karibų jūroje, Didžiosios Britanijos Mergelių salose.

Bono „The Cyan“: 50 mln. JAV dolerių

Legendinės grupės „U2“ vokalistas Bono 2007-aisiais įsigijo 25 mln. JAV dolerių vertės jachtą. Vis dėlto laivas nebuvo širdžiai mielas, tad filantropas ir jo šeima atseikėjo dar 25 mln. JAV dolerių, kad jachta virstų lyg antraisiais jaukiais namais. Tądien, kai Bono įsigijo ištaigingą „The Cyan“, ji buvo sodrios tamsiai mėlynos spalvos. Dabar ji vaiski kaip perlas – toks buvo pirmasis atlikėjo pageidavimas. Nors pasiplaukiojimas jachta dainininkui siejasi su pabėgimu nuo įtemptos darbotvarkės, paparacų ir visuomenės akių, nuo civilizacijos čia nepabėgsi, mat kiekvienoje kajutėje gausu išmaniųjų prietaisų.

Tiesa, paprastam mirtingajam į prabangią Bono jachtą pakliūti taip pat įmanoma – tereikia ją išsinuomoti už... 250 tūkst. JAV dolerių!

Reperio P.Diddy „Maraya“: 65 mln. JAV dolerių

Elegantiška, dvelkianti minimalizmu – būtent tokia yra įnoringojo reperio Seano Combso (kitaip žinomo kaip P.Diddy) jachta. Akį traukiančio laivo interjerą kūrė žymus dizaineris Claude’as Misseras – juk tobulas stilius yra būtinybė šiuolaikinei žvaigždei. Be to, jachtoje nuolat lankosi daugybė garsenybių, mat P.Diddy kasmet rengia vakarėlį Kanų kino festivalio svečiams, tad plūduriuojanti šėlsmo meka turi atrodyti nepriekaištingai.

Prabangiame laive pluša 10 žmonių, juk net ir santykinai nedideliame laive darbo apstu. Palaikyti stulbinamą švarą ir tvarką moderniose, ištaigingose kajutėse – darbas ne iš lengvųjų. Ši jachta gali pasiekti 30 km/val. greitį ir yra tinkamiausia ramiam poilsiui Karibuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.