Mike'as Tysonas prabilo apie vaikystėje jį tvirkinusį pedofilą

Legendinis amerikiečių boksininkas Mike'as Tysonas (48 m.) pirmą kartą viešai prisipažino vaikystėje patyręs seksualinę prievartą. Per radijo laidą Niujorko Bruklino rajone užaugęs čempionas atskleidė, jog jį, anuomet – vos septynerių berniuką, gatvėje užpuolė senyvo amžiaus vyriškis.

Legendinis amerikiečių boksininkas Mike'as Tysonas (48 m.) pirmą kartą viešai prisipažino vaikystėje patyręs seksualinę prievartą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Legendinis amerikiečių boksininkas Mike'as Tysonas (48 m.) pirmą kartą viešai prisipažino vaikystėje patyręs seksualinę prievartą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 11:09 PM

„Jis pačiupo mane tiesiog gatvėje. Buvau dar mažas vaikis... O jis – senas žmogus. (Vyriškis) tyčiojosi iš manęs, seksualiai išnaudojo. Daugiau niekuomet jo nemačiau“, – radijo klausytojams pasakojo 8 vaikų tėvas M.Tysonas. Boksininkas pridūrė, kad apie šį kraupų incidentą niekuomet niekam nepratarė nė žodžio.

Paklaustas, ar vaikystėje patirta lytinė prievarta kaip nors pakeitė jo tolimesnį gyvenimą, M.Tysonas tikino nežinąs atsakymo į šį klausimą.

„Aš tiesiog toliau gyvenau savo gyvenimą. Nežinau, ar tas incidentas kaip nors jį pakeitė. Nesigėdiju to, kas įvyko“, – teigė skandalingai pagarsėjęs vyras.

Nuožmaus boksininko reputaciją pelnęs M.Tysonas, kurio pravardė jo šlovės metais 9-ajame dešimtmetyje buvo „Geležinis Mike'as“, savo pirmąjį čempiono titulą laimėjo būdamas 20-ies. 

Tačiau jis yra turėjęs ir rimtų problemų. Vaikystėje jis dalyvavo nusikaltėlių grupuočių veikloje Niujorko Bruklino rajone ir galiausiai pateko į sunkiai auklėjamų vaikų mokyklą Niujorko valstijos šiaurėje, kur pradėjo boksuotis.

1988-aisiais, per patį savo karjeros pakilimą, jis vedė aktorę Robin Givens, su kuria pešėsi net viešai. R.Givens tvirtino, kad jis fiziškai ją sužeidė, o galiausiai pora išsiskyrė.

1992 metais M.Tysonas buvo nuteistas už konkurso „Mis juodoji Amerika“ dalyvės Desiree Washington išžaginimą ir trejus metus praleido kalėjime.

Vėliau jis bandė sugrįžti į boksą, bet po to, kai 1997-aisiais ringe nukando dalį ausies boksininkui Evanderiui Holyfieldui, jo karjera taip ir neįsisuko, tad 2005-aisiais jis iš bokso pasitraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.