Princo Andrew praeities šešėliai kelia grėsmę karalystei

Į sekso ir neva pedofilijos skandalą įsivėlęs antrasis britų monarchės Elizabeth II sūnus princas Andrew (54 m.) rizikuoja užtraukti nešlovę visai karališkajai šeimai. Kol visuomenė narplioja į viešumą iškilusį skandalą, princą uoliai ginantys Bakingamo rūmai, regis, didina kovinę parengtį.

Į sekso ir neva pedofilijos skandalą įsivėlęs antrasis britų monarchės Elizabeth II sūnus princas Andrew (54 m.) rizikuoja užtraukti nešlovę visai karališkajai šeimai.<br>AOP nuotr.
Į sekso ir neva pedofilijos skandalą įsivėlęs antrasis britų monarchės Elizabeth II sūnus princas Andrew (54 m.) rizikuoja užtraukti nešlovę visai karališkajai šeimai.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jan 16, 2015, 6:22 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 8:45 PM

Anokia paslaptis, kad kadaise antrasis asmuo eilėje į Didžiosios Britanijos sostą (šiuo metu – jau penktasis) buvęs princas Andrew negali pasigirti nepriekaištinga reputacija. Žiniasklaidos taikiklyje karališkosios šeimos narys šmėžuodavo ne dėl ypatingų nuopelnų, o dėl pikantiško asmeninio gyvenimo.

Kad princas myli moteris, o moterys – princą, spaudoje rašyta ne kartą. Tik štai tarp visų donžuano meilužių tebuvo viena, kuri galėjo didžiuotis vestuviniu žiedu ant piršto. Su Sarah Ferguson-Fergie princas susituokė 1986 metais, tačiau net ir dvi žavios dukterys – princesės Eugenie ir Beatrice – neišgelbėjo byrančios tėvų santuokos.

Princą, pelniusį Gašliojo Andy pravardę, visuomet traukė gražios moterys, tačiau Fergie taip pat nepriminė šventuolės. 1992 metais pasaulis (o kartu ir Bakingamo rūmai) išvydo skandalingą nuotrauką, kurioje S.Ferguson finansų patarėjas Johnas Bryanas čiulpė jai kojų pirštus.

Nors S.Ferguson užsitraukė karališkosios šeimos rūstybę, juodu su princu oficialiai buvo išskirti tik 1996 metais.

Nepaisant to, kad princas Andrew ir jo buvusi žmona S.Ferguson pasuko skirtingais keliais, jie sugebėjo išlaikyti draugiškus santykius. Žiniasklaidoje kurį laiką netilo kalbos, kad vieną dieną juodu gali atnaujinti romantiškus ryšius. Ir nors draugystė su savo vaikų motina princui atrodė tinkamas žingsnis, ilgainiui šis sprendimas skaudžiai atsirūgo.

2010 metais į dienos šviesą iškilo skandalingas įvykis, kai finansinės naštos slegiama S.Ferguson už 800 tūkst. JAV dolerių siūlėsi suorganizuoti susitikimą su princu.

Tik štai visuomenės akyse karališkosios šeimos atstovas ir taip toli gražu nepriminė šventuolio. Daugelis britų skeptiškai žiūrėjo į sosto įpėdinį, neretai, regis, lyg netyčia užsimirštantį, kad darbo ir malonumų painioti nevalia.

Jorko kunigaikštis (princo Andrew titulas) dešimtmetį buvo Didžiosios Britanijos specialusis atstovas tarptautinės prekybos ir investicijų reikalams. Tačiau jo kompetencija ir tinkamumas tuo užsiimti dažnam kėlė įtarimą. Stebino ir perdėtai didelė jo alga bei pomėgis skraidyti išskirtinai tik prabangiausiais lėktuvais.

Einamos pareigos ir statusas visuomenėje princui lėmė ir daugybę prieštaringai vertinamų pažinčių. Tikima, kad kadaise Andrew nevengė buvusio Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi draugijos, taip pat bičiuliavosi su nušalintu Tuniso prezidentu Zinu Al Abidinu Benu Ali.

Tik štai kur kas dramatiškesnė princo ir jo artimo bičiulio Jeffrey Epsteino draugystė. 2008 metais milijardierius prisipažino esąs kaltas dėl lytinio vaikų išnaudojimo ir prostitucijos skatinimo. Ryšiai su itin prastos reputacijos turtuoliu ne tik turėjo įtakos princo garbei, kainavo einamas pareigas, bet ir įvėlė jį į plačiai nuskambėjusio sekso skandalo sūkurį.

Kaltinimuose J.Epsteino „sekso vergė“ Virginia Roberts teigė, kad finansininkas vertė ją, anuomet dar 17-metę merginą, lytiškai santykiauti su princu Andrew Londone, Niujorke ir savo privačioje saloje Karibuose per orgiją su daugybe kitų nepilnamečių merginų. Už tai jai buvo sumokėta solidi pinigų suma.

Bakingamo rūmai net du kartus paneigė kaltinimus dėl princo lytinių santykių su nepilnamete: „Kad būtų išvengta bet kokių abejonių, pabrėžiame, jog bet kokios užuominos apie nederamus santykius su nepilnamečiais kategoriškai yra netiesa.“

Šis žingsnis buvo išties neįprastas, nes karališkosios šeimos pareigūnai paprastai tokių kaltinimų nekomentuoja. Princą palaiko ir šeima – buvusi žmona aršiai gina savo vaikų tėvą.

Nenuostabu, kad karališkuosiuose rūmuose tvyro įtampa – juk ant kortos pastatyta ne tik princo reputacija, bet ir visos monarchijos garbė.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.