Princas Charlesas apsilankė kanalizacijos sistemos tunelyje

Aplinka, kurioje britų princas Charlesas atsidūrė trečiadienį, menkai pažįstama Bakingamo rūmų gyventojams – jis nusileido į 75 metrų gylyje po žeme einantį kanalizacijos sistemos tunelį Londono Istende.

Princas Charlesas leidosi į kanalizacijos sistemą, kuri buvo atidaryta jo proprosenelio karaliaus Eduardo VII valdymo laikais.<br>AP nuotr.
Princas Charlesas leidosi į kanalizacijos sistemą, kuri buvo atidaryta jo proprosenelio karaliaus Eduardo VII valdymo laikais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-18 15:43, atnaujinta 2018-01-12 19:53

Taip sosto įpėdinis paminėjo inžinieriaus Josepho Bazalgette'o sukurtos centrinės kanalizacijos sistemos, išgelbėjusios miestą nuo į Temzę nutekančių atliekų keliamos didžiosios smarvės, 150-ąsias metines.

J.Bazalgette'o sukurta sistema, kuri buvo pritaikyta 2 mln. gyventojų turinčiam miestui, dabar sunkiai susidoroja su daugiau nei 6 milijonų žmonių poreikiais.

Naujai pastatytas tunelis, kuriame apsilankė princas, turėtų surinkti 39 mln. tonų nevalytų nuotekų, kasmet išmetamų į upę.

Septynių kilometrų Li tunelis, kuris yra giliausias po žeme Londone, turėtų būti pradėtas naudoti šių metų gruodį.

J.Bazalgette'o kanalizacijos sistema Londone buvo atidaryta 1865 metais princo Charleso proprosenelio karaliaus Eduardo VII valdymo laikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.