Kunigaikštienė Catherine jau sūpuoja mergaitę

Didžioji Britanija švenčia – šiandien Šv.Marijos ligoninėje Kembridžo kunigaikštienė Catherine pagimdė mergaitę. Princui Williamui ir jo žmonai Catherine tai jau antrasis vaikas.  Kūdikis sveria 8 svarus 3 uncijas, pranešė Kensingtono rūmai.

Princas Williamas su žmona Catherine jau sūpuoja antrą atžalą.<br>ViDA Press nuotr.
Princas Williamas su žmona Catherine jau sūpuoja antrą atžalą.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-02 14:13, atnaujinta 2018-01-05 05:09

Mergaitė gimė 8 val. 34 min. Didžiosios Britanijos laiku (Lietuvos laiku – 10 val. 34 min.). Pranešama, kad ir naujagimė, ir mama jaučiasi gerai. 

Apie naują karališkosios šeimos narę pranešė šauklys.

Britų žiniasklaidos atstovai svarsto, jog dar šiandien Catherine ir Williamas su dukrele pasirodys visuomenei. Mergaitė bus ketvirtoji eilėje į sostą net ir tuo atveju, jei Catherine ir Williamas susilauks dar vieno sūnaus.

Iki pat kūdikio gimimo karališkoji pora nežinojo vaiko lyties. Nepaisant to, dar prieš du mėnesius buvo paskleisti gandai, kad princas George'as turės sesutę. Buvo spekuliuojama ir tuo, kad mergaitei bus suteiktas Alice vardas.

Pirmoji apie kūdikio gimimą sužinojo jo prosenelė karalienė Elizabeth II.

Gandus dėl antrojo kunigaikštienės nėštumo Kensingtono rūmai patvirtino praėjusių metų rugsėjį. Nors norėta Catherine nėštumą nuslėpti kuo ilgiau, nebebuvo kur dingti – dėl stipraus pykinimo kunigaikštienė turėjo praleisti visą eilę svarbių renginių. Princo Williamo sutuoktinė šį negalavimą patyrė ir per pirmąjį savo nėštumą.

Nepaisydama sunkios nėštumo pradžios 33 metų Kate rodėsi viešumoje ir tokius pasirodymus nutraukė tik pačioje nėštumo pabaigoje.

2011 metais Vestminsterio vienuolyne susituokusi pora pirmagimio susilaukė 2013 metų liepos 22 dieną. Tądien pasaulį išvydo princas George'as Alexanderis Louisas. Jis svėrė 3,8 kilogramo.

Princo George'o gimimo laukė visas pasaulis – žiniasklaida ir karališkosios šeimos gerbėjai prie Švč.Marijos ligoninės durų budėjo tris savaites.

Lažybų dalyviai daugiausia statė už mergaičių vardus, iš kurių populiariausi Alice  ir Charlotte, taip pat Elizabeth, Victoria ir Diana. Visi šie vardai labai susiję su Britanijos karališkosiomis tradicijomis.

Žiniasklaida paskubėjo

Susidomėjimas Kembridžo kunigaikštienės nėštumu buvo pasiekęs absurdo ribą – dar kovo viduryje JAV žurnalai „OK!“ ir „Life & Style“ ištrimitavo, kad aristokratė pagimdė mergaitę, o mažasis princas George'as jau susipažino su sesute.

Maža to, jie smulkiai aprašė prieš gimdymą ligoninėje kilusį sąmyšį, nurodė, kad į ligoninę nebuvo įleisti visi panorę karališkosios šeimos artimieji.

Ant žurnalo „Life & Style“ viršelio atsirado net pusantrų metų senumo nuotraukos – princo Williamo, laikančio sūnų George'ą, ir minios gerbėjų, laukiančios prie ligoninės durų. Gerbėjų prie ligoninės tuo metu nebuvo nė kvapo, nors žurnalas skelbė, kad jie susirinko pasveikinti princesės.

Visą šią informaciją Kensingtono rūmai skubiai paneigė. 

Karališkosios tradicijos

Karališkosios šeimos stebėtojai laukė rūmų pranešimo apie kūdikio gimimą, kuris buvo paskelbtas ir tradiciniu būdu, ir per socialinius tinklus.

Rūmų pareigūnai yra sakę, kad pirmoji užuomina bus karališkosios šeimos padėjėjo pasirodymas iš ligoninės su pasirašytu biuleteniu, ant kurio bus užrašytas Bakingamo rūmų adresas. Biuletenis bus perduotas pareigūnui, kuris bus nuvežtas į Bakingamo rūmus, o ten pranešimas bus iškabintas stende priešais rūmų pastatą ir su juo galės susipažinti visi.

Norėdami pirmieji išgirsti šią džiugią naujieną, britai būriavosi prie rūmų.

Tuo pat metu, kai stende bus kabinamas biuletenis, oficialus pranešimas bus paskelbtas „Twitter“, oficialiai bus informuota žiniasklaida. Dokumente nurodyta vaiko lytis, svoris ir gimimo laikas.

Naujagimio vardas gali būti paskelbtas tik po kurio laiko. Kai gimė Williamas, jo vardas buvo paskelbtas tik po savaitės. Charleso vardas paslaptimi buvo visą mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.