Kunigaikštienė ligoninėje – rūmai laukia, kada dalintis žinia

Kensingtono rūmai patikino, kad visa vyksta natūraliai, pagal gydytojų numatytą planą.

„Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 2, 2015, 10:56 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 5:26 AM

Kūdikis taps broliuku arba sesute Williamo ir Kate pirmajai atžalai – princui George'ui (Džordžui), kuris gimė 2013 metų liepą toje pačioje ligoninėje.

Sutuoktiniai sakė dar nežinantys, ar gims berniukas, ar mergaitė.

Kunigaikštienė Catherine buvo paguldyta Vakarų Londone esančios Švč.Marijos ligoninės privačiame sparne „Lindo“, kur buvo nuvežta automobiliu kartu su princu Williamu apie 6 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku, pridūrė rūmai.

Naujasis kūdikis bus ketvirtasis eilėje į Britanijos sostą po savo brolio George'o, tėvo Williamo ir senelio princo Charleso (Čarlzo).

Princą Williamą 1982 metais toje pačioje ligoninėje pagimdė velionė princesė Diana.

Nors kūdikio lytis dar nežinoma, lažybų organizatoriai prognozuoja didesnę tikimybę, kad gims mergaitė. Labiausiai tikėtini jos vardai – Alice, Elizabeth, Charlotte ir Victoria. Jeigu gimtų berniukas, labai tikėtina, kad jis gali būti pavadintas Jamesu arba Arthuru.

Laikantis tradicijos, apie kūdikio gimimą bus oficialiai pranešta skelbimu, pakabintu ant paauksuoto stovo priešais Bakingamo rūmus.

33-ejų Kate ir 32-ejų Williamas susipažino Sent Endriuso universitete Škotijoje; jų vestuvėms 2011-ųjų balandį buvo surengta įspūdinga ceremonija Vestminsterio abatijoje; nuo to laiko jie yra pasaulinio garso žvaigždės.

Po gimdymo karališkoji pora iš pradžių kelioms dienoms grįš į savo namus Londone, Kensingtono rūmus, o vėliau vyks į Anmer Holą, jų kaimo sodybą karalienės Sandringamo dvare Norfolke į šiaurės rytus nuo Londono.

„Kunigaikštis dirba Rytų Anglijoje, tad kunigaikštienė galės kurį laiką gyventi Anmere, bet Kensingtono rūmai lieka jų pagrindine rezidencija“, – sakė atstovė spaudai.

2011 metais Vestminsterio vienuolyne susituokusi pora pirmagimio susilaukė 2013 metų liepos 22 dieną. Tądien pasaulį išvydo princas George'as Alexanderis Louisas. Jis svėrė 3,8 kilogramo. Kunigaikštienė pirmagimį gimdė toje pačioje ligoninėje, kurioje yra šiuo metu.

Kensingtono rūmai patikino, kad visa vyksta natūraliai, pagal gydytojų numatytą planą.

Oficialiai teigiama, kad karališkoji pora nežino, ko susilauks – berniuko ar mergaitės. Tačiau sekėjai , gerbėjai ir patys karališkosios šeimos atstovai spėja, kad tai bus mergaitė.

Karališkosios šeimos gerbėjai būriuojasi prie ligoninės su vėliavomis ir palaikymo šūkiais.

Žiniasklaidos atstovams šį kartą skirta laukimo ir darbo vieta skirta ligoninėje. Laukiant Catherine ir Williamo pirmagimio, žurnalistams, fotografams ir operatoriams buvo leista laukti tik lauke.

Oficialus pranešimas apie kūdikio gimimą žiniasklaidai iš Kensingtono rūmų bus išsiųstas elektroniniu paštu. Po dviejų minučių žinia bus pasidalinta ir rūmų paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.