Skandalingo konkurso titulą pelnė mergina iš Estijos

Bent jau laimėtoja – ne Lietuvos pilietė. Ne vienas ramiau atsiduso po penktadienį Londone įvykusio grožio konkurso „Mis Sovietų Sąjunga“ (Mis USSR UK). Konkursas nuo pat pradžių susilaukė daug kritikos mūsų šalyje, o Lietuvos ambasada Didžiojoje Britanijoje griežtai prieštaravo „Lietuvos“ vardo naudojimui tokio konkurso kontekste.

Skandalingo konkurso nugalėtoja – estė Anastasia Gavris.<br>Organizatorių nuotr.
Skandalingo konkurso nugalėtoja – estė Anastasia Gavris.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-02 13:16, atnaujinta 2018-01-05 05:09

Nugalėtojos karūna pasipuošė estė Anastasia Gavris. Mergina iškart puolė džiaugtis ir dėkoti savo socialinėje paskyroje.

Prieštaringai vertinamame konkurse dalyvavo trys Lietuvos pilietės: 18-metė Samanta Pancerevaitė, 22-ejų Karolina Venckutė ir 25-erių Julia German.

Į renginį buvo galima pirkti bilietus, jame pasirodė nemažai šou pasaulio žvaigždžių. Koncertavo ir Lietuvos atlikėjas Egidijus Dragūnas-Selas.

Išplatintame Lietuvos ambasados Didžiojoje Britanijoje pranešime buvo pabrėžiama, kad lietuvių merginų kvietimas dalyvauti renginyje, pavadintame Sovietų Sąjungos vardu, rodo didžiulę nepagarbą atkurtai Lietuvos Nepriklausomybei ir išduoda atminimą tų žmonių, kurie kovojo ir žuvo už Lietuvos laisvę.

Britų dienraštis „The Sun“ su ironija pažvelgė į šį konkursą – 25 metus nuo Sovietų Sąjungos vaiduoklio bandančių išsivaduoti Baltijos šalių gražuolės mielu noru dalyvauja nepriklausomybės idėjas paminančiame konkurse. Pašiepdami situaciją „The Sun“ straipsnį įrėmino SSRS vėliavomis.

SSRS gražuolės rinkimai pradėti vykdyti 2013 metais. Šiame grožio konkurse merginos kovoja dėl 2 tūkst. svarų prizo ir metų trukmės kontrakto su modelių agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.