Meghan Markle – naujas draudimas: privalo grąžinti per gimtadienį gautas dovanas

Sasekso kunigaikštienė Meghan Markle prieš kelias dienas atšventė 37-ąjį gimtadienį. Ir, nors gimtadienio šventė praėjo sutuoktinio princo Harry (33 m.) artimo bičiulio vestuvėse, Meghan atrodė puikiai nusiteikusi. Smalsiausieji poros gerbėjai net neabejojo, kad po vestuvių šventės jiedu su Harry atšventė ir gimtadienio sukaktį.

 Princas Harry ir Meghan Markle.<br> Scanpix nuotr.
 Princas Harry ir Meghan Markle.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2018, 4:36 PM, atnaujinta Aug 9, 2018, 6:05 PM

Tačiau visuomet įdomiausia ne pati šventė, o tai, kas ką atneša dovanų. Ne išimtis ir šįkart. Kadangi tai – pirmasis Meghan gimtadienis, kai ji jau karališkosios šeimos narė, ją sveikino ne tik artimieji ir bičiuliai, bet ir tūkstančiai dėl karališkosios šeimos galvas pametusių britų.

O čia ir prasideda įdomybės. M.Markle ir princo Williamo žmona Catherine Middleton ir taip turi nesibaigiantį sąrašą, kuriame sudėlioti neoficialūs draudimai. Dovanos – vienas jų.

Meghan privalo grąžinti visas dovanas, kurios ją pasiekė ne iš šeimos rato. Užsienio žiniasklaida spėlioja, kad tai – gana logiškas žingsnis, kadangi karališkoji šeima ir taip gyvena su lengvatomis, gaunamomis iš mokesčių mokėtojų, todėl priimti dar ir dovanas būtų labai nedėkinga.

Čia didelę galimybę praranda ir šūsnys garsių prekės ženklų, kurie įpratę garsiems asmenims siųsti dovanėles. Vyraujantis posakis, kad mažos dovanėlės stiprina draugystę karališkajai šeimai visai netinka.

Yra tik du atvejai, kad šeimos atstovai gali pasilikti gaunamas dovanas: grąžinimo kaina pasirodytų pernelyg didelė arba dovana gauta kaip oficialaus vizito suvenyras.

Neoficialiai kalbama, kad tokia taisyklė priimta stiprinant karališkosios šeimos narių saugumą, kadangi niekada nėra aišku, koks iš tiesų yra nepažįstamų žmonių dovanos turinys ir kokiais tikslais ji buvo siunčiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.