Po kovos dėl gyvybės medikas prakalbo apie Sofijos Rotaru ligos priežastis

Pastaruoju metu dainininkės Sofijos Rotaru sveikata pakiša jai koją. Kai kurie mano, kad kaltos įvairios jauninamosios procedūros, plastinės operacijos ir dietos. Kiek šie įtarimai pagrįsti, papasakojo maskvietis chirurgas Aleksandras Vdovinas.

 Sofija Rotaru.<br> Scanpix nuotr.
 Sofija Rotaru.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Leonas Grybauskas

Sep 13, 2018, 2:18 PM, atnaujinta Sep 13, 2018, 2:30 PM

Daktaras pabrėžė, kad S.Rotaru – gerą skonį turinti moteris, todėl ji niekada nepiktnaudžiavo plastinėmis operacijomis. Pasak A.Vdovino, dainininkė į specialistus kreipdavosi tik iškilus būtinybei.

Chirurgas spėja, kad dainininkė reguliariai lankosi pas kosmetologą ir jai, tikriausiai, atliekama biorevitalizacija (nechirurginis būdas odai atgaivinti – plačiai taikomas estetinėje medicinoje biologinis kovos su odos senėjimu metodas – Red.). Be to, specialisto nuomone, S.Rotaru buvo atlikta viršutinio voko operacija (blefaroplastika), veido apatinio trečdalio liposakcija (riebalų nusiurbimo operacija – Red.), veido patempimo ir nosies formos koregavimo operacijos.

Nepaisant to, A.Vdovinas pabrėžė, kad didelis skaičius plastinių operacijų neturėjo įtakos 71-erių metų Sofijos Rotaru dabartinei sveikatos būklei.

Chirurgas mano, kad tai susiję su pokyčiais dėl amžiaus. Nuolatiniai koncertai, griežti grafikai – visa tai neigiamai atsiliepia jos sveikatai.

Priminsime, kad šių metų rugpjūčio 25 dieną paskelbta apie S.Rotaru hospitalizaciją. Buvo pranešta, kad dainininkė apalpo, dalyvaudama privačiame vakarėlyje Baškirijos sostinėje Ufoje. Ji buvo praradusi sąmonę ir atmintį. Dainininkė nebepažino kai kurių žmonių ir negalėjo suprasti, kur ji yra.

Laikraščio šaltinis Ufos greitosios medicinos pagalbos ligoninėje, į kurią buvo atvežta dainininkė, papasakojo, kokia buvo jos būklė.

„Dainininkę pas mus atvežė „greituke“ apie 21.30 val. iškart po koncerto. Ji buvo praradusi sąmonę, kraujospūdis buvo pakilęs, kitaip tariant, kilo įtarimų, kad tai ūminis smegenų kraujotakos sutrikimas (insultas – Red.).

Mes padarėme perfuzijos kompiuterinę tomografiją (šis diagnostikos metodas leidžia įvertinti galvos smegenų kraujotaką plonytėse kraujagyslėse ir kapiliaruose – Red.). Insulto židinių neaptikome.

Įvertinus simptomus, nustatyta diagnozė: „Praeinantysis smegenų išemijos priepuolis (PSIP)“ (angl. Transient ischemic attack; išemija – tai organo mažakraujystė – Red.) (galvos smegenų kraujo apytakos sutrikimas be ūminio insulto atsiradimo – Red.).

Ryte dėl viso pikto Sofijai Michailovnai dar atlikome MRT tyrimą (magnetinio rezonanso tomografu – Red.). Pamatėme daugybę senų insultų židinių. Kaip paaiškėjo po pokalbio su S.Rotaru, ji neteisingai vartojo kai kuriuos savo vaistus. O preparatų, kurie kovoja su kraujo krešuliais, visai negėrė. Terapija jai buvo skirta neteisinga“, – skelbė šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.