Rusų oligarchas Romanas Abramovičius prigautas slepiantis mokesčius

Vargu, ar savo turtus suskaičiuojantis rusų oligarchas Romanas Abramovičius (51 m.) buvo įsigijęs prabangią vilą Prancūzijos Cote d’Azur saloje. Prieš gerą dešimtmetį vyras ten pardavė ir butą, tačiau, kaip dabar paaiškėjo, visą šį laiką jis nuslėpė dalį mokesčių. Paskaičiavus skolas ir palūkanas, paaiškėjo, kad suma siekia daugiau nei 1,2 milijono eurų, rašo rusų naujienų portalas starhit.ru.

 Romanas Abramovičius.<br> Scanpix nuotr.
 Romanas Abramovičius.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2018, 7:39 AM

Prancūzijos aukščiausiasis teismas peržiūrėjo oligarcho kreipimąsi į šalies mokesčių institucijas. Anksčiau R.Abramovičius ketino užginčyti žemesnės institucijos teismo sprendimą susijusį su pretenzijomis, kad prieš keletą metų milijardierius nepekankamai įvertino savo prabangios vilos kainą.

Manoma, kad 2006-2007-aisiais metais R.Abramovičius sąmoningai reikalavo mažos kainos už Rivjeros dvarą ir todėl nuo Prancūzijos mokesčių iždo sugebėjo nuslėpti 1,2 milijono eurų. Kad ir kaip intensyviai oligarchas bandė įrodinėti savo teisybę – jam nepavyko. Vyras turės sumokėti susidariusią skolą.

Dar praėjusį pavasarį buvo pasklidusi informacija, kad turtuolis svarsto persikelti į Izraelį, o Tel Avive jau išdygo prabangus jo namas prestižiniame rajone. Kadangi jo sąskaitoje – ir žiniasklaidos priemonės, kurias pagal įstatymus teko parduoti, tada ir paaiškėjo, kad Abramovičius įgijo Izraelio pilietybę. Esą pagal Rusijos įstatymus užsienio piliečiai negali turėti daugiau kaip 20 procentų bet kurios žiniasklaidos priemonės nuosavybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.