Neapolyje pasikėsinta į jauno ukrainiečių aktoriaus gyvybę

Aktoriui paaugliui, atlikusiam vaidmenį pripažinimą pelniusiame filme apie vaikus nusikaltėlius, buvo smogta peiliu Italijos organizuoto nusikalstamumo pasaulio tvirtovėje Neapolyje, pirmadienį pranešė žiniasklaida.

 Artemas Tkačiukas.<br> Scanpix nuotr.
 Artemas Tkačiukas.<br> Scanpix nuotr.
 Artemas Tkačiukas.<br> Scanpix nuotr.
 Artemas Tkačiukas.<br> Scanpix nuotr.
 Artemas Tkačiukas.<br> Scanpix nuotr.
 Artemas Tkačiukas.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 1:43 PM, atnaujinta Apr 29, 2019, 1:45 PM

18 metų ukrainietis Artemas Tkačiukas vaidino vieną iš narkotikais prekiavusių ginkluotų paauglių juostoje „Neapolio piranijos“ (La paranza dei bambini), sukurtoje pagal vieną žinomo žurnalisto ir mafijos eksperto Roberto Saviano romaną.

Praėjusią savaitę A. Tkačiukas, paryčiais grįždamas namo iš miesto su draugu, buvo užpultas vadinamosios „vaikų gaujos“ pranešė italų dienraščiai.

Aktoriui buvo dukart smogta peiliu, o jo draugas buvo sumuštas. Nė vienas iš jų nepatyrė pavojų gyvybei keliančių traumų.

Policija mano, kad jaunuolis buvo užpultas dėl savo vaidmens minėtame filme, kuris per vasarį vykusį 69-ąjį Berlyno kino festivalį buvo apdovanotas „Sidabriniu lokiu“ už geriausią scenarijų ir šią vasarą bus rodomas Europos šalių kino teatruose.

Italijos valdančioji ultradešiniųjų partija „Lyga“ remia įstatymą, skirtą vaikų gaujų reiškiniui pažaboti. Pagal siūlomą teisės aktą, amžius, nuo kurio asmuo gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn būtų sumažintas nuo 14 iki 12 metų.

Anot Nacionalinio vaikų ir paauglių centro, Neapolyje, kur veikia liūdnai pagarsėjęs nusikaltėlių sindikatas „Camorra“, 6,5 proc. jaunuolių yra gaujų nariai.

Su mafija kovojantis rašytojas R. Saviano gyvena saugomas ginkluotų policininkų nuo 2006 metų, kai buvo publikuotas jo tarptautinis bestseleris „Gomora“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.