Aiškėja šiurpių detalių apie scenos legendos Jameso Browno mirtį: kūnas mumifikuotas ne šiaip sau

Legendinio soul muzikos atlikėjo Jameso Browno našlė pirmą kartą atvirai prakalbo apie įtarimus, kad jos vyras buvo nužudytas, rašo mirror.co.uk. 

Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Jamesas Brownas. <br>Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-07-17 09:49, atnaujinta 2019-07-17 10:10

Tomi Rae Brown (50 m.) atvira – mirties aplinkybės buvo labai mįslingos, nes vyro neteko iš karto po to, kai jis savo vadybininkui pranešė nebegalįs panešti darbo krūvio ir norįs jo atsisakyti.

„Žinau, kad nutiko kažkas, kas nuo manęs ilgus metus slepiama. Tačiau, kad ir kas įvyko, tiesa išaiškės – negali taip ilgai nuslėpti“, – tiki Tomi Rae.

Dainininkas, kurį labiausiai išgarsino hitai „Get Up Offa That Thing“ ir „I Got You (I Feel Good)“ sulaukė 73-jų, o mirė Kalėdų dieną, 2006 m. Nustatyta mirties priežastis – sustojusi širdis.

Vis tiktai tąkart skrodimas nebuvo atliktas ir tik šių metų vasarį žvaigždės gydytojas Marvinas Crawdordas paviešino informaciją, kad mirtis jį ištiko dėl narkotikų perdozavimo. Todėl praėjus 13 metų netikėtą J.Browno mirtį imta vadinti kriminalu.

„Manau, kad jis galėjo būti nužudytas. Jie duodavo jam narkotikų ir nemokėjo pinigų už darbą. Jeigu kažkuo rūpiniesi, juk nesiūlai svaigintis?

Jie girdė Jamesą įvairių rūšių narkotikais. Namuose, kur bepažiūrėtum, buvo pilna šio šlamšto. Vis išmesdavau, bet ir vėl atsirasdavo naujų pakuočių.

Jamesas skambindavo asistentams ir prašydavo atnešti tai žalią, tai rudą kostiumą. Turbūt aišku, ką jis rasdavo tų kostiumų kišenėse.

Tie žmonės jam patys duodavo narkotikų. Iki 40-ties jis niekada jų nevartojo, nuolat mokydavosi, buvo stiprus kovotojas prieš rasizmą.

Tačiau paskui sutikti žmonės pradėjo jam duoti svaigalų. Sakydavau: „Jamesai, esi senas, tai tau tikrai nepadeda“.

Kuomet būdavau šalia, jam dar pavykdavo atsilaikyti. Šokdavome, mylėdavomės, keliaudavome, veikdavome viską, ką norėdavome. Jis turėjo daugiau energijos nei aš“, – „Mirror“ pasakojo našlė.

Ir išties, po mirties nebuvo atliktas joks skrodimas, atlikėjo lavonas staigiai buvo mumifikuotas. Tik jo kojos buvo amputuotos DNR testams, kurie buvo svarbūs sprendžiant sudėtingą klausimą dėl 65 milijonų vertės turto dalybų.

J.Browno kūnas poilsiui buvo paguldytas kriptoje, jo dukters Deannos valdose.

„Jamesas sakė, kad nori kraustytis į Niujorką ir pradėti naują gyvenimą. Jis norėjo dainuoti tik mišriuose koncertuose su kitais atlikėjais.

Kai tai pranešė Davidui Cannonui, mirė praėjus vos parai“, – žiniasklaidai pasakojo našlė.

Tomi Rae tuomet gydėsi reabilitacijos klinikoje Malibu. Sužinojusi apie vyro mirtį, iš karto išskrido namo į Augustą, Džordžijos valstiją.

Tačiau nuvykusi ten sužinojo, kad jo – nebėra.

Našlei daugiausia įtarimų kilo po to, kai 2011-aisiais D.Cannonas trims metams sėdo į kalėjimą už tai, kad, kaip paaiškėjo, iš atlikėjo honorarų savindavosi daugiau pinigų nei jam priklausė. Garsenybės vadybininkas mirė 2018 m.

Tomi Rae buvo ketvirtoji Jameso žmona. Jie susitiko 1990-aisiais, Las Vegase, kur tuomet jaunutė aktorė rengdavo pasirodymus įkūnydama Janis Joplin.

Pora kartu praleido dešimtmetį. 2001-aisiais susilaukė atžalos – sūnaus Jameso Browno Antrojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.