Mirė garsus italų dizaineris Nino Cerruti

Sulaukęs 91-erių mirė garsus italų mados dizaineris Nino Cerruti, praneša „The Guardian“. Dizaineris savo šeimos tekstilės gamyklą šiaurės vakarų italijoe pavertė pasauliniu mados ženklu.

Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Nino Cerruti.<br> Scanpix/IM nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 11:21 AM, atnaujinta Jan 16, 2022, 11:31 AM

Jis mirė Verčelio ligoninėje šiaurės vakarų Pjemonto regione, kur jis gulėjo dėl klubo operacijos, savo tinklapyje pranešė italijos dienraštis „Corriere della Sera“.

„Mus paliko Italijos verslininkų milžinas“, – sakė ekonomikos plėtros viceministras Gilberto Pichetto.

Būdamas aukštas ir lieknas, jis visada norėjo pirmas išbandyti savo kūrinius. Jie buvo laikomi 1881-aisiais senelio įkurtame tekstilės fabrike.

„Visada rengdavau tą patį žmogų: patį save“, – kalbėjo N.Cerruti.

1930-aisiais Bjeloje gimęs N. Cerruti svajojo tapti žurnalistu. Tačiau tėvui mirus, kai jam buvo 20 metų, buvo priverstas mesti filosofijos studijas ir perimti šeimos verslą – tekstilės fabriką.

Septintajame dešimtmetyje jis susipažino su Giorgio Armani ir pasamdė jį kurti vyrų madą. Duetas paliko didžiulį pėdsaką mados industrijoje, kol 1975 m. G. Armani įsteigė savo mados namus.

Pirmąją parduotuvę N.Cerruti atidarė 1967-aisiais Paryžiuje. Tuomet ir prasidėjo jo prabangos prekės ženklo kelias į šlovę.

„Drabužiai egzistuoja tik nuo tos akimirkos, kai juos kas nors apsivelka. Norėčiau, kad šie drabužiai toliau gyvuotų, prisigertų gyvenimo“, – sakė jis.

Aštuntajame dešimtmetyje pasirodė jo pirmoji moteriškų drabužių linija. Vėliau jis perėjo prie kvepalų, laikrodžių, batų, papuošalų.

Aprangos filosofu pramintas N. Cerruti rengė beglę žvaigdžių. Tarp jų – Richardą Gere'a, Robertą Redfordą bei daugelį kitų.

2001-aisiais dizaineris pardavė savo perkės ženklą „Cerruti 1881“ italijos investuotojams. Tuomet jis atiteko JAV investiciniam fondui, o vėliau Kinijos grupei „Trinity“. Nuo to laiko dizaineris gyveno šeimos namuose, esančiuose Bjeloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio