Eidamas 41-uosius mirė lietuvių kilmės grupės „Low Roar“ lyderis Ryanas Krazija

Grupė „Low Roar“ išgyvena skaudžią netektį. Eidamas 41-uosius mirė lietuvių kilmės alternatyvios muzikos grupės lyderis bei vokalistas Ryanas Krazija. 

R. Karazija.<br>T. Bauras
R. Karazija.<br>T. Bauras
R. Karazija.<br>T. Bauras
R. Karazija.<br>T. Bauras
R.Karazija<br>LR archyvo nuotr.
R.Karazija<br>LR archyvo nuotr.
Grupės „Low Roar“ dainininkas R.Karazija.<br>LR archyvo nuotr.
Grupės „Low Roar“ dainininkas R.Karazija.<br>LR archyvo nuotr.
Grupės „Low Roar“ dainininkas R.Karazija.<br>LR archyvo nuotr.
Grupės „Low Roar“ dainininkas R.Karazija.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-10-30 09:25, atnaujinta 2022-10-30 09:41

Širdį veriančia žinia apie netektį socialiniuose tinkluose pasidalijo velionio bendražygiai.

Mirties priežastis nėra atskleidžiama.

„Jo graži muzika ir tekstau, sudainuoti jo nuostabiu balsu, palietė tiek daug žmonių visame pasaulyje ir tai tęsis toliau. Jis buvo maloni ir graži siela, o mūsų pasauliai sugriuvo dėl jo netekties. Gerbkime jo atminimą per jo meną ir amžinai išlaikykime jį jo dainose.

Šeštasis „Low Roar“ albumas jau buvo pradėtas kurti ir bus baigas ir išleistas, kai tik bus praruoštas. Prašome gerbti jo šeimos privatumą šiuo nepaprastai sunkiu laikotarpiu“, – oficialiame grupės puslapyje rašė muzikanto bendražygiai.

Anapilin iškeliavęs atlikėjas ne kartą koncertavo Lietuvoje. Šių metų lapkritį grupės pasirodymas turėjo įvykti Vilniuje, tačiau grupė atšaukė visą suolanuotą koncertų turą.

Lietuva – muzikanto senelio tėvynė

Anapilin iškeliavusio atlikėjo giminė – garsią Lietuvos įmonę įkūrusi šeima. 1926-aisiais Balys Karazija su tėvu Anykščiuose išsinuomojo mūrinius rūsius ir užraugė 8000 litrų obuolių vyno. Taip prasidėjo „Anykščių vyno“ istorija.

Karo metais B.Karazija pasitraukė į Vokietiją, o iš ten 1949-aisiais – į JAV. Į JAV emigravo ir jaunesnis brolis Vytautas Karazija.

Kalifornijoje gimęs dainininkas R.Karazija – jo anūkas.

„Balys įsikūrė Čikagoje, o mano senelis aludaris Vytautas – Los Andžele. Senelis vedė moterį iš Suomijos. Jo sūnus Victoras yra mano tėvas. O senelį pažįstu tik iš nuotraukų – jis mirė prieš man gimstant“, – 2018-aisiais lrytas.lt pasakojo Ryanas.

Mūsų šalyje jis turėjo giminaičių, su kuriais susipažino 2012-aisiais, kai „Low Roar“ festivalio „Loftas Fest“ kvietimu pirmąsyk koncertavo Lietuvoje.

Po to jis Lietuvoje viešėjo dar keletą sykių, o žinomas jaunosios kartos režisierius Saulius Baradinskas pagal vieną „Low Roar“ dainų sukūrė vaizdo klipą, kuriame pavaizdavo Lietuvos partizanų dramą.

Išgarsėjo Islandijoje

Augdamas Kalifornijoje, Ryanas žavėjosi riedlenčių sportu. Tačiau jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis, kai sulaukęs šešiolikos į rankas pirmą kartą paėmė gitarą.

Dainuoti mėgo ir anksčiau, bet drovėjosi tai daryti girdint kitiems. Būdamas septyniolikos Ryanas subūrė pirmąją grupę. Jos dainininku, pats prisipažįsta, tapo tik todėl, kad nerado kito.

Pasivadinęs „Audrey Sessions“ savamokslis muzikantas pragyveno iš koncertų klubuose ir baruose.

Tačiau muzikos pasaulyje jį išgarsinęs projektas „Low Roar“ atsirado Islandijoje, kur šio dešimtmečio pradžioje atlikėjas emigravo dėl meilės moteriai.

Jų santuoka jau iširo, o ir pats R.Karazija jau nebegyveno Islandijoje, tačiau iš įpročio jo kolektyvas dažnai vis dar pristatomas kaip grupė iš šios šalies.

Galbūt ir todėl, kad jo muzikoje juntama ryški svajingos islandiškos muzikos, tapusios šios šalies vizitine kortele, įtaka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.