Mirė 63-ejų sulaukusi dainininkė, hito „What A Feeling“ atlikėja Irene Cara

Eidama 63-iuosius metus mirė daininkė Irene Cara, praneša New Musical Express. I.Cara geriausiai žinoma dainomis „Fame“ ir „Flashdance“, kurios buvo klasikinių 1980-ųjų filmų „Fame“ ir „Flashdance“ pagrindiniais garso takeliais.

Irene Cara jaunystėje. <br>IM/Scanpix nuotr. 
Irene Cara jaunystėje. <br>IM/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-26 14:27

Šią naujieną socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino jos publicistė Judith A.Moose, kuri atskleidė, kad Cara mirė savo namuose Floridoje. Mirties priežastis šiuo metu nežinoma ir bus paskelbta „kai tik ši informacija bus prieinama“.

„Tai yra absoliučiai blogiausia publicisto darbo dalis. Negaliu patikėti, kad turėjau tai parašyti, jau nekalbant apie šių naujienų paskelbimą.

Prašau pasidalinti savo mintimis ir prisiminimais apie Ireną. Aš skaitysiu kiekvieną iš jų ir žinau, kad ji šypsosis iš dangaus. Ji dievino savo gerbėjus“, – rašė J.A.Moose.

I.Cara pirmą kartą išgarsėjo, kai 1980 m. gavo vaidmenį miuzikle „Fame“. Iš pradžių buvusi miuziklo šokėja, Irene Cara vėliau gavo Coco Hernandez vaidmenį ir sudainavo miuziklo titulinį garso takelį. Jos pasirodymas laimėjo du „Grammy“ apdovanojimus už geriausią naują atlikėją ir geriausią pop atlikėją.

Vėliau ji dainavo ir tapo bendraautore dainos „Flashdance... What A Feeling“. Ši daina buvo 1983 m. „Flashdance“ garso takeliu, o už jį atlikėja taip pat laimėjo „Grammy“ apdovanojimą už geriausią moterų pop vokalinį pasirodymą ir „Oskarą“ už geriausią originalią dainą.

I.Cara publicistas gyrė ją kaip „gražią ir gabią sielą, kurios palikimas amžinai gyvuos per jos muziką ir filmus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.