Klimato aktyvistai sukilo prieš Taylor Swift: kaltina itin dideliu aplinkos teršimu

Klimato kaitos aktyvistai sukritikavo amerikiečių daininikės Taylor Switf gyvenimo būdą. Eksperai sunerimo dėl šiuo metu Australijoje koncertuojančios atlikėjos, kuri aktyviai skraido privačiu daug degalų naudojančiu lėktuvu.

Klimato aktyvistai sukilo prieš Taylor Swift: kaltina itin dideliu aplinkos teršimu.<br>AP / scanpix nuotr.
Klimato aktyvistai sukilo prieš Taylor Swift: kaltina itin dideliu aplinkos teršimu.<br>AP / scanpix nuotr.
Taylor Swift ir Travis Kelce.<br>USA TODAY Sports via Reuters Connect / scanpix nuotr.
Taylor Swift ir Travis Kelce.<br>USA TODAY Sports via Reuters Connect / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 8:14 PM

Viešojoje erdvėje pasirodė daug pasipiktinimo pranešimų dėl neparasto kiekio anglies dioksido pėdsako, kuris į aplinką buvo išmestas atlikėjai naudojantis privačiu lėktuvu „Eras“ turo metu.

DailyMail.com pranešė, kad 33-ejų mega žvaigždė mėnesio pražioje į Australiją atskrido su prabangiu „Bombardier Global 6000“ lėktuvu, kurį naudojo įveikti atstumams tarp Melbuno ir Sindnėjaus.

Lėktuvą praėjusią savaitę atlikėja siuntė ir į Havajus norėdama, kad jos vaikinas amerikiešiko futbolo žvaigždė Travis Kelce stebėtų T.Swift pasirodymą Sidnėjuje. O štai antradienio rytą atlikėja ir jos palyda pakilusi iš Australijos nusileido Singapūre.

Piktinasi ir gerbėjai

Dėl tokio dažno skraidymo australų kritikai reiškė pasipiktimimą, sakydami, kad mega žvaigdžė galėtų skaidyti komerciniais lėktuvais. Jie atkreipė dėmesį ir į tai, kad T.Swift yra pripažinusi, jog klimato kaita kenkia pasauliui, o situacija šiuo metu „yra siaubinga“.

„Jeigu klimato kaita yra tokioje katastrofiškoje situacijoje, tuomet kodėl pasaulinio lygio žvaigždėms yra leidžiama po pasaulį skraidyti su privačiais lėktuvias? T.Swift savo lėktuvą naudoja taip dažnai, lyg jis būtų automobilis“, – pikintasi socialiniame tinkle „Twitter“.

„Prisiminkime kaip T.Swift privatų lėktuvą siuntė į Havajus tik dėl to, kad iš Sidnėjaus parsigabentų savo vaikiną norėdama su juo bučiuotis ir glėbėsčiuotis prieš minią žmonių“, – skelbta kitame įraše.

DailyMail.com pridėjo, kad vienas privatus lėktuvas per valandą išmeta tiek anglies dvideginio, kiek vidutinis žmogus, užsiimdamas įvariomis veiklomis, per visus metus. Pažymėta ir tai, prvatūs skrydžiai yra net 14 kartų taršesni jei komerciniai.

Perka anglies dioksido kreditus

Neseniai T.Swift atstovas kalbėjo, kad savo anglies dioksido pėdasaką pop žvaigždė kompensavo. Pasak jo, atlikėja pirko anglies diokcijos kreditus, kuriais remiami patikrinti projektai, padedantys mažinti pasaulinį išmetamųjų teršalų kiekį.

Atstovas pridėjo, kad išmetamųjų dujų kiekį atlikėja stengiasi mažinti ir keliaudama mažiau nei prieš tai.

„Prieš prasidenat turui 2023 m. kovą, Taylor įsigijo daugiau nei dvigubai anglies dioksido kreditų reikalingų visoms turo kelionėms kompensuoti“, – paaiškino atlikėjos atstovas.

Visgi, klimato aktyvistų toks paaiškinimas neįtikino. Pasak jų, toks anglies dioksido kreditų pirkimas tik suteikia turtingiesiems „leidimą teršti“ ir toliau mėgautis klimatui kenkančiu gyvenimo būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.