Serialo „Squid Game“ aktorius pripažintas kaltu dėl seksualinio priekabiavimo

Pietų Korėjoje sukurto serialo „Squid Game“ aktorius O Yeong-su pripažintas kaltu dėl seksualinio priekabiavimo, penktadienį pranešė vietos teismas. Aktorius buvo kaltinamas 2017 m. užpuolęs moterį.

 Serialo „Squid Game“ aktorius pripažintas kaltu dėl seksualinio priekabiavimo.<br> AFP/scanpix nuotr.
 Serialo „Squid Game“ aktorius pripažintas kaltu dėl seksualinio priekabiavimo.<br> AFP/scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 1:06 PM

2022 m. 79-erių O Yeong-su tapo pirmuoju Auksinio gaublio laureatu iš Pietų Korėjos – šį apdovanojimą jis pelnė už geriausią antrojo plano vaidmenį itin populiariame per platformą „Netflix“ rodomame antiutopiniame trileryje, kuriame vaidina iš pažiūros gležną senolį.

Aktoriui skirta aštuonių mėnesių kalėjimo bausmė, kurios vykdymas atidėtas dvejiems metams, naujienų agentūrai AFP pranešė Suvono apylinkės teismo Songnamo skyrius. Be to, jam liepta išklausyti 40 valandų trukmės kursą apie seksualinę prievartą. Pačios aukos žodžiai atpasakojant šį įvykį ir jos teiginiai „atitinka vieni kitus... ir atrodo, kad tokius pareiškimus daryti galėtų tik tai faktiškai patyręs žmogus“, – teismo pranešime cituojami teisėjo Jeongo Yeon-ju žodžiai.

2022 m. O Yeong-su buvo apkaltintas dukart seksualiai užpuolęs vieną moterį, kurios tapatybė nenurodoma, tačiau areštas jam skirtas nebuvo. Incidentai įvyko 2017 m., O Yeong-su gyvenant kaimo vietovėje, kur jis vaidino teatre. Anot Suvono apylinkės teismo, moteris buvo užpulta ant tako ir vėliau priešais savo būstą.

Tamsiomis spalvomis pasaulį, kuriame žmonės verčiami dalyvauti kruvinose įprastų vaikų žaidimų versijose, vaizduojantis serialas „Squid Game“ greitai išpopuliarėjo platformoje „Netflix“. Per mažiau nei keturias savaites po pasirodymo 2021 m. jis pritraukė net 111 milijonus žiūrovų.

Serialo sėkmė dar labiau padidino nežmonišką Pietų Korėjos įtaką pasaulio populiariajai kultūrai, prie kurios prisidėjo ir pasaulinio pripažinimo sulaukusi korėjietiškosios popmuzikos grupė „BTS“ bei Oskarą laimėjęs filmas „Parazitas“. Praeityje kaltinimų seksualiniu priekabiavimų yra pareikšta ne vienam Pietų Korėjos kino pramonės atstovui, įskaitant filmų kūrėją Kimą Ki-duką ir aktorių Cho Jae-hyuną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.