Rusų kanaluose – melas apie karaliaus Karolio III mirtį

Ypač abejotinos kokybės „dokumentas“ ir skandalinga informacija be jokių patvirtinimų – pirmadienį Rusijos „Telegram“ kanaluose paskelbta melagiena, kuri greitai buvo išaiškinta. Rusai ėmė skalambyti, kad mirė Jungtinės Karalystės karalius Karolis III.

 Karalius Karolis III.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Karalius Karolis III.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-18 14:54, atnaujinta 2024-03-18 15:29

Informacija iš pradžių pasirodė „Telegram“ kanale, kur pradėtas skleisti ir neva Bakingamo rūmų pranešimas. Tiesa, internautai jau po „Telegram“ ir „X“ kanaluose pasirodžiusiais pranešimais ėmė abejoti informacijos tikrumu ir daugelis juokėsi iš „dokumento“ kokybės, nes jis atrodė sukurtas tiesiog „Word“ programa.

Apie karaliaus Karolio III mirtį ar ypatingą sveikatos pablogėjimą nerašo ir britų žiniasklaida, kuri tradiciškai informaciją sužino pirmoji.

Nėra jokių oficialių patvirtinimų ar bet kokios informacijos, o to priežastis – paskelbta melagiena.

Koks to tikslas – neaišku, tačiau savaitgalį Rusijoje vyko pseudorinkimai, kuriuose pagal planą Kremlius skelbė Vladimiro Putino pergalę.

„Telegram“ kanale pasirodžiusi melagiena greitai atsidūrė ir „X“ tinkle.

Lrytas.lt skaitytojus skatina nepasitikėti neaiškiais socialiniais tinklais ar žiniasklaidos kanalais, tikrinti informaciją ir skaityti patikimus portalus, kurie tikrina informaciją.

Lrytas.lt primena, kad vasario pradžioje Bakingamo rūmai paskelbė, kad 75-erių Karoliui III diagnozuotas vėžys.

Karaliui pradėtas gydymas, jis laikinai nusprendė nesirodyti viešumoje. Britų geltonojoje spaudoje skelbiama kad Karolis III planuoja pasirodyti per birželio 15 dieną vyksiantį renginį.

Vasario 11 dieną karalius Karolis III kreipėsi į tautą.

„Norėčiau nuoširdžiai padėkoti už daugybę paramos ir gerų linkėjimų, kurių sulaukiau pastarosiomis dienomis. Kaip žino visi tie, kuriuos palietė vėžys, tokios geros mintys yra didžiausia paguoda ir padrąsinimas“, – rašė jis.

Karolis III karaliumi tapo 2022 metų rugsėjo 8 dieną, kai mirė jo motina karalienė Elžbieta II.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.