Ilgametis Marijampolės žurnalistas E.Dombrovickas knygą užbaigė, įprasto rato pėsčiomis – nespėjo

Buvęs ilgametis Marijampolės apskrities laikraščio „Suvalkietis“ redaktorius, žurnalistas, rašytojas Edvardas Dombrovickas pirmadienį nebaigė savo įprasto rato pėsčiomis, kurį kas vakarą, eidamas pasitikti redakcijoje dirbančios žmonos, nueidavo per Marijampolės miestą.

E.Dombrovickas daugiau nei 20 metų buvo Marijampolės laikraščio "Suvalkietis" redaktorius.<br>R.Kulbokaitė
E.Dombrovickas daugiau nei 20 metų buvo Marijampolės laikraščio "Suvalkietis" redaktorius.<br>R.Kulbokaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Danauskienė

Nov 11, 2008, 10:44 AM, atnaujinta Apr 11, 2018, 7:31 PM

Sukniubusį ant šaligatvio ir jau mirusį vyriškį pirmadienio pavakarę, apie 18 valandą, miesto centre pastebėjo gatvės pėsčiųjų taku einantys praeiviai. Iki savo tikslo – ilgametės darbovietės „Suvalkiečio“ redakcijoje – žurnalistui pritrūko vos pusšimčio žingsnių. Vietoj E.Dombrovicko jo žmona sulaukė policijos pareigūnų skambučio apie vyro mirtį. Prieš Naujuosius metus E.Dombrovickui būtų sukakę 68-eri. Medicinos ekspertai mirties priežastį tikisi nustatyti šiandien. Pirminiais duomenimis, žurnalisto mirtis nebuvo smurtinė.

Nuo 1986 metų iki 2007 metų gegužės Edvardas Dombrovickas vadovavo Marijampolės laikraščiui „Naujasis kelias“, vėliau pervadintam į „Suvalkietį“. Jo vadovavimo metu „Naujasis kelias“ ypač išpopuliarėjo: buvo leidžiamas penkiskart per savaitę 24 tūkst. egzempliorių tiražu. Pernai į pensiją išėjęs E.Dombrovickas atsidėjo knygų rašymui. Vyras domėjosi ezoterika, paranormaliais reiškiniais. Pasak jo kolegų „Suvalkiečio“ redakcijoje, visiškai neseniai buvęs redaktorius užbaigė dar vieną savo knygą, kurią ketino artimiausiu metu užnešti ir į redakciją, tačiau nesuspėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.