Petrui ir Livetai Kazlauskams - išbandymai meilės kelyje

Daugiau nei ketvirtį amžiaus Liveta (47 m.) ir Petras (55 m.) Kazlauskai kuria bei dainuoja apie meilę vienas kitam. Gal tai yra tvirto scenos ir gyvenimo dueto paslaptis?

L. ir P.Kazlauskų meilės istorija prasidėjo beveik prieš 30 metų — nuo tada pora kartu.<br>M. Patašius
L. ir P.Kazlauskų meilės istorija prasidėjo beveik prieš 30 metų — nuo tada pora kartu.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("TV Antena")

Jul 30, 2012, 9:09 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:12 PM

Apie dainininkų meilės ir muzikos kelią, nekuklius gerbėjų pasiūlymus, ypatingą vietą namuose užimančią pudelių veislės kalytę Belą bei dukters Ingridos (28 m.) ateities planus dainininkai L. ir P. Kazlauskai pasakojo prisėdę ant “Lietuvos ryto” televizijos laidos “Vasara su Asta” vedėją Astą Dudurytę lydinčios raudonosios sofos. Ar Kazlauskų šeimai ji buvo patogi?

Neturi ko slėpti

“Reikia padoriai savo gyvenimą gyventi, kad nebūtų nepatogių klausimų. Man tokių nėra”, — atvirą pokalbį ant sofos savo namų kieme Karmėlavoje pradėjo Liveta.

Prieš 27 metus į Kauno rajoną pora atsikraustė tik nuomotis gyvenamojo ploto, paskui įsigijo dviejų kambarių butą, o vėliau įsikėlė į Livetos nusižiūrėtą namą prie kelio. Anksčiau poros namuose netrūkdavo triukšmingų vakarėlių, bet dabar muzikantų gyvenimas teka ramia vaga. Šalia namų žydi gėlynai, sirpsta braškės, auga bulvės, svogūnai, petražolės, šiltnamyje — pomidorai, gražgarstės, netrukus bus ir agurkų.

“Daržai mano apžėlę, bet, tikiuosi, žmonės dėl to manęs neteis. Vis laiko trūksta. Tarnų namuose neturime — viską stengiamės daryti patys”, — rodydama namų aplinką pasakojo Liveta.

Dainininkams vasara — pats darbymetis. Populiariam lietuviškos estrados duetui L. ir P.Kazlauskams darbo tikrai netrūksta. Nors gavo kvietimų koncertuoti ir Palangoje, pora atsisakė — būtų laukusi labai įtempta dienotvarkė.

Už tai jie mielai vyksta į bet kurį Lietuvos kampelį, dalyvauja vasaros muzikos šventėse, yra pakviesti koncertuoti Danijoje ir Švedijoje.

Sužavėjo tinklinės kojinės

Livetos ir Petro meilės istorija prasidėjo beveik prieš tris dešimtmečius. Ir ne Karmėlavoje. Vienose Tauragėje vykusiose vestuvėse išvaizdus, tyčia itališku akcentu kalbantis širdžių daužytojas Petras pamatė žavią šeimininkės padėjėją Livetą.

“Ji buvo su tokiomis gražiomis tinklinėmis kojinėmis, kokios anuomet buvo madingos. Man jos labai patiko. Neatsilaikiau. Man tada buvo beveik 28-eri, o Livetai 20 metų. Jos žvilgsnis buvo magiškas, kaip lazeris skrodė, norėjosi jai išsakyti visas savo paslaptis”, — pažinties akimirkas prisiminė muzikantas.

Petras paliko Livetai savo vizitinę kortelę ir pažadėjo, kad jei prieš savo gimtadienį Liveta atsiųs telegramą, jis atvažiuosiąs į Tauragę jai pagroti. “Petras buvo labai jausmingas muzikantas, man patikdavo jo klausytis. Telegramą išsiunčiau, bet pažado Petras neišpildė. Traukė mane per dantį visi, kad be reikalo muzikantu patikėjau”, — pasakojo rugsėjo 20 dieną gimusi Liveta.

Vėliau paaiškėjo, kad jauna moteris nuliūdo be reikalo. Rugsėjo 21-ąją gimęs Petras tądien taip pat šventė savo gimtadienį ir tik dėl to neatvyko padainuoti patikusiai merginai. Livetos pyktis greitai nuslūgo ir pagaliau susitikę įsimylėjėliai jau neišsiskyrė.

“Tauragėje Petras buvo laukiamas žentas. Jis buvo veržlus, energingas, laiptais ne lipdavo, o skriste skrisdavo. Jo rankoje visada būdavo puokštė gėlių, po pažastimi — saldainių dėžutė, o mano mamai nuolat komplimentus žerdavo”, — Petrą gyrė Liveta.

Dainininkės pagalba

Pernai santuokos dvidešimtmetį atšventusi muzikantų pora scenoje kartu — dar ilgiau. Drauge dainuoti jie pradėjo iširus Petro grupei. Tuo metu muzikantams buvo prasidėjęs sunkus laikotarpis — reikėdavo dirbti ištisas naktis, užkimdavo balsai.

Galiausiai P.Kazlausko grupės muzikantai išsiskirstė kas sau — vienas nusipirko fotoaparatą, kitas — filmavimo kamerą ir griebėsi kito amato. Susikrimtęs vyras neišmanė, ką daryti. “Sakau: “Duok man mikrofoną, aš padainuosiu.” Galvoju, gelbėti žmogų reikia”, — padėti pasisiūlė Liveta.

“Pradėjome repetuoti namuose, su instrumentais, ieškojome dainų, kurios labiausiai tiktų jos balsui. Jai neblogai sekėsi, nors iš pradžių balsas ir drebėjo”, — bendros veiklos pradžią prisiminė Petras.

Turtuoliams — griežtai “ne”

Iš pažiūros Liveta ir Petras — ideali pora. Įdomu, ar jų gyvenime pasitaikė akimirkų, kai norėjosi duetą išardyti ir išsivaikščioti skirtingais keliais?

“Aišku, ką čia slėpti, esame žemiška, tradicinė šeima. Gal net jautresni už kai kuriuos kitus. Širdį paliečia kiekviena smulkmena. Būdavo, kad žemė iš po kojų slysta ir netikėtai kas nors paskambina: “Gerbiamieji, bendruomenė labai laukia jūsų atvykstant į mūsų miestelį”, — pora prisiminė situacijas, kai nesutarimus padėdavo išspręsti gerbėjai.

Kaip išaiškėjo, jų daugiau turi Liveta negu Petras, kuriam, kaip pats sako, niekas neskambina ir nerašo. Už tai Liveta apie dainininkes nusižiūrėjusius turtingus vyrus turi griežtą nuomonę.

“Jie mano, kad gali nupirkti ne tik namą, automobilį, bet ir žmogų. Bet aš jiems noriu pasakyti, kad geriau negeistų ir nesvajotų apie scenoje esančias moteris. Su jomis gyvenimo sukurti greičiausiai nepavyks, jei dar nereikės ir patiems klijuoti jo šipulių”, — dėstė scenos senbuvė.

Liveta įsitikinusi, kad gyventi su dainininke reikia pašaukimo. Jei šalia esantis žmogus jo neturi, bus sunku antrąją pusę ne tik suvaldyti, bet ir suprasti. Anot jos, todėl tenka girdėti liūdnų istorijų apie skyrybas, pažeminimų ir kaltinimų, esą muzikantai nesulaikomi ir negeri, nors tai nėra tiesa.

Siūlė namą Kanaruose

O ar kas nors Livetai siūlė viso pasaulio turtus mainais už prielankumą? “Kai dirbau Kauno rajono savivaldybėje, buvo atvykęs vienas dzūkas, kuris turi prisipirkęs daug žemių Kauno rajone. Siūlė man jas perrašyti, taip pat namą Kanarų salose padovanoti”, — juokėsi moteris.

“Sakiau Livetai: gal tu nuskrisk ir įsitikink, ar iš tikrųjų namas ten stovi, o vėliau ir aš pas tave nuvyksiu”, — juokavo Petras.

“Ką čia kalbi? — pertraukė vyrą Liveta. — Juk vien tik pažiūrėti į namą neužteks, reikės ir reikalų su tuo žmogumi turėti.”

Prie dėmesio pripratusi dainininkų pora tuo metu koncertavo ypač retai — Liveta buvo įsitraukusi į darbą Kauno rajono savivaldybėje.

“Žmonės rašė, kad mūsų pasiilgo, ir tai mus paskatino grįžti į sceną”, — kalbėjo Liveta, rodydama gražius gerbėjų laiškus, sudėtus į atskirą dėžutę.

Eilės padėjo išgyti

Dainininkų kelyje būta ir išbandymų, susijusių su sveikata. Petrui buvo dingusi klausa ir sutrikusi pusiausvyra — vienu metu vyras net negalėjo vaikščioti.

“Bet koks garsas nervindavo, galvoje traškėdavo, norėjosi tik ramybės ir tylos. Bijojau, kad gali atsitikti blogiausia — nežinojau, ar galėsiu groti, dainuoti, kurti”, — kritines akimirkas prisiminė Petras.

Vyras išvyko gydytis į reabilitacijos sanatoriją Juodkrantėje, tačiau net ir ten iš rankų instrumento nepaleido ir sukūrė naują dainų rinkinį.

Linkėdama vyrui greičiau pasveikti Liveta parašė jam dainą “Sapnas”, kurioje yra tokie žodžiai: “Kai mane sapne tu išvysi, neskubėk pabusti staiga./Dviese po žvaigždyną klajosim, kol žvaigždes surinksim skliaute.”

Menininkės talentas

Liveta ne tik kuria eiles, bet ir tapo. Vis dėlto moteriai savo darbais girtis nepatinka. Tad paveikslus laidos “Vasara su Asta” vedėjai A. Dudurytei parodė tėvų namuose viešėjusi poros dukra Ingrida. Vieną paveikslą Liveta nutapė savo dukrai.

“Mama liepė laukti, kol mano princas laivu su burėmis atplauks”, — juokėsi Ingrida. Kai turės savo namus, mergina juose pasikabins ne vieną motinos tapytą paveikslą.

Pernai Kazlauskai neteko 13 metų auginto pudelių veislės šuns, tačiau širdies tuštumą jau užpildė tokios pat veislės kalytė Bela. Ji namuose sulaukia ypatingo dėmesio.

“Man ji kaip vaikas, mamai — kaip anūkė. Tačiau mūsų namuose vis dažniau kalbama apie tikrus anūkus, ypač kai pamatau, kaip mama rengia Belą ir vedžiojasi ant dviejų kojų”, — pasakojo Ingrida. Ji ir pati retkarčiais susimąsto apie vaikus, tačiau sako, kad dar turi darbų, kuriuos reikia atlikti.

Pasuko tėvų pėdomis

Savaitgaliais pas tėvus iš Vilniaus į Karmėlavą grįžtanti Livetos ir Petro dukra Ingrida šiuo metu intensyviai pluša šokių aikštelėje. Rudenį ji pasirodys LNK projekte “Kviečiu šokti. Pažadinta aistra”.

“Norisi atitrūkti nuo projektų bei darbų televizijoje, pabūti namie, o tėvai kaip tik tada lekia koncertuoti. Kas vaikui lieka? Tik važiuoti kartu ir dainuoti”, — su šypsena kalbėjo I.Kazlauskaitė, dirbanti laidos “Gyvenimas yra gražus” (TV3) administratore.

Dėl to, kad dukra sektų jų pėdomis, Liveta ir Petras niekada neprieštaravo, tačiau norėjo, jog Ingrida pirmiausia įgytų rimtą profesiją.

Kauno technologijos universitete Ingrida baigė eksporto inžinerijos (prancūzų kalba) bakalauro studijas.

Tačiau nuo vaikystės muzikantų gyvenimą iš arti stebėjusi Ingrida be scenos savo ateities taip pat neįsivaizduoja.

“Mačiau tokio darbo užkulisius ir tikrai nepuoselėjau rožinių svajonių, kad atsikelsiu vieną rytą ir mane visi puls mylėti, prašyti autografų. Artisto darbas sunkus, o žmonės mato tik rezultatą”, — įsitikinusi ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.