Verslininkė R. Arlauskienė triukšmingus vakarėlius iškeitė į jogos stovyklą

Praėję metai verslininkei Rasai Arlauskienei buvo kaip niekada darbingi. Moteris džiaugėsi naujo verslo pradžia, lankėsi įvairiuose vakarėliuose ir spėjo pasirūpinti šeima. Greitas gyvenimo tempas privertė R. Arlauskienę labiau susirūpinti savimi, todėl palikusi sostinės linksmybes moteris savaitę praleido jogos stovykloje.

Verslininkė R. Arlauskienė ir jogos mokyklos „Shambu“ aštanga vinjasa jogos meistras Andrius Adomaitis.<br>Asmeninis archyvas
Verslininkė R. Arlauskienė ir jogos mokyklos „Shambu“ aštanga vinjasa jogos meistras Andrius Adomaitis.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

2012-07-31 13:50, atnaujinta 2018-03-17 17:12

R. Arlauskienė išbandyti jogos užsiėmimus galvojo seniai. Tik niekada neatsirasdavo laiko. Todėl įpusėjus šiai vasarai verslininkė nutarė, kad vieną iš savo atostogų savaičių ji būtinai praleis už Trakų esančioje sodyboje, kurioje vyksta aštanga vinjasa jogos užsiėmimai. Moterį džiugino dar ir tai, kad šalia sodybos tyvuliavo ežeras, o be vienuolikos jogos mylėtojų ir mokytojo aplink nebuvo nė gyvos dvasios.

„Grįžau puikios nuotaikos ir labai atsipalaidavusi. Įspūdžiai patys geriausi, sužavėjo sodybos jaukumas ir ramybė. Buvau pratusi prie šurmulio, galva visą laiką ūžė, trūko miego. Dabar prisiminiau, kaip gera pabūti ramiai, viską apmąstyti ir atsipalaiduoti“, – portalui lrytas.lt sakė ponia Rasa.

Nors stovyklautojai daugiau kaip aštuonių valandų nemiegojo, R. Arlauskienė tikino, kad visada jausdavosi puikiai išsimiegojusi ir pailsėjusi. Miegas gamtos apsuptyje visai kitoks.

Moters rytas prasidėdavo jogos praktikavimu. Po pusryčių kiekvienas turėdavo laisvą valandėlę sau. Kas skaitydavo knygas, kas priguldavo nusnausti. Kiti tiesiog laiką leido bendraudami vieni su kitais.

R. Arlauskienė į jogos stovyklą važiavo viena. Draugėms važiuoti kartu ji nesiūlė specialiai. „Jeigu būtų šalia bičiulė, kiltų pagunda gyventi taip, kaip gyvenu mieste – aptarinėtume darbinius reikalus ir šnekučiuotumėmės kasdienėmis temomis. Aš to nenorėjau. Kai aplink nepažįstami žmonės, su jais bendrauji tiek, kiek pats nori. Niekas tau netrukdo“, – šypsojosi verslininkė.

Moteriai įsiminė ir aštanga vinjasa jogos meistro Andriaus Adomaičio vedami seminarai tobulėjimo ir savęs realizavimo temomis. Mokytojas patarė, kaip teisinga linkme nukreipti ir panaudoti savo energiją, susikoncentruoti į save.

Nors R. Arlauskienė neatsisako patiekalų iš žuvies ir kartais pasmaguriauja valgių iš paukštienos, jogos stovykloje ji mėgavosi tik lengvais lietuviškais patiekalais iš daržovių. Vieną dieną teko ir pabadauti: visa tai tam, kad išsivalytų organizmas.

Septynios dienos toliau nuo namų ir bičiulių padėjo Rasai apsispręsti ar ji nori tęsti jogos užsiėmimus. Moteris įsitikinusi, kad joga padeda ne tik dvasiškai tobulėti - tai gali būti ir puiki alternatyva sportui. Kiekvieną dieną mankštinantis kūnas tampa stangresnis ir lankstesnis.

„Kadangi namuose nėra tinkamų sąlygų jogos praktikavimui, ketinu lankyti individualius užsiėmimus, kad pažengčiau į priekį. Sustoti tikrai neketinu“, – nauju savo pomėgiu džiaugėsi R. Arlauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.