Gimtadienį A. Zuokienė švenčia pirmojoje kelionėje su šeima po sūnaus avarijos

Liepos 31-ąją gimtadienį švenčianti Seimo narė Agnė Zuokienė pabėgo nuo būrio draugų su glėbiu gėlių. Keturiasdešimt pirmąjį gimtadienį moteris su šeima švenčia Italijoje.

Agnė ir Artūras Zuokai netrukus švęs savo vestuvių dvidešimtąsias metines.<br>M. Juknevičiūtė
Agnė ir Artūras Zuokai netrukus švęs savo vestuvių dvidešimtąsias metines.<br>M. Juknevičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė

Aug 1, 2012, 3:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:21 PM

“Jau penkiolika metų per gimtadienį pabėgu iš Lietuvos. Tai tapo tarsi tradicija”, - sako moteris. Nors po kelionių draugų sveikinimai vis tiek atsirita ir kad ir nenorom gimtadienius A. Zuokienei švęsti tenka.

“Štai pernai paskutinį kartą savo jubiliejų švenčiau rugpjūčio 31-ąją. Taigi gimtadienio šventimas su pertraukomis užtruko visą mėnesį”, - prisimena A. Zuokienė.

Tačiau gimtadienių ji nesureikšmina.

“Vakarykštė plaukikės Rūtos Meilutytės pergalė man buvo daug didesnė šventė”, - tikina ji.

Daug daugiau dėmesio A. Zuokienė skiria vaikų gimtadieniams. Ypač – mažosios Emilijos. Nuo pat pirmojo iki dabar jau septintojo gimtadienio jos pasveikinti Agnė suburia visas gimines ir draugus. Kiti šeimos nariai panašių tradicijų neturi.

Kuo gi Vilniaus meras gimtadienio rytą nustebino žmoną? A. Zuokienė šypteli, kad dovana tikrai buvo staigmena.

„Šeima padovanojo papuošalą, kurį pernai pamačiau parduotuvėje, bet nenusipirkau. O kai pasiryžau pirkti – jo nebebuvo. Todėl dovana labai džiaugiuosi“, - pasakojo Seimo narė.

Šį savo gimtadienį A. Zuokienė švenčia per vienas ilgiausių savo atostogų – Italijoje su šeima moteris jau savaitę, o grįžti planuoja tik dar po poros. Tačiau labiausiai šis gimtadienis moteriai įsimins dėl to, kad į kelionę pirmą kartą po avarijos kartu išsiruošė ir jos sūnus Domantas.

„Sūnus dar ne visiškai atsigavęs. Šlubuoja. Dar ilgai reabilituosis“, - atsidūsta A. Zuokienė.

Kaip lrytas.lt jau rašė, praėjusių metų spalio mėnesio pradžioje Zuokų sūnus Domantas pateko į kraupią avariją. Jis važiavo motoroleriu, kurį Antakalnio mikrorajone partrenkė 73 metų vyro vairuojamas automobilis „Hyundai Accent“.

Politikų sūnus kelias savaites gulėjo reanimacijoje, jam buvo nustatyti abiejų kairės blauzdos kaulų lūžiai, sulaužyta ranka.

Metus Domantas nelankė pamokų, tačiau A. Zuokienė džiaugiasi, kad dešimtos klasės egzaminus jis išlaikė puikiai. Nors moterį kiek ir baugina ant nosies kabanti vienuolikta klasė bei vasarį jo laukianti dar viena operacija.

„Kaip bebūtų, dėkoju likimui, kad avarija buvo tik tokia. Domantas išmoks vaikščioti nešlubuodamas, iš kojos jam išims metalus. Galbūt po trejų-ketverių metų viskas pasimirš. Reikia džiaugtis, kad sūnus pakilo nuo patalo. Tai didžiausias pastarųjų metų džiaugsmas“, - portalui lrytas.lt sakė A. Zuokienė.

Kartu su Agne po Italiją keliauja ir jos vyras Artūras bei jaunesnioji dukra Emilija. Vyresnioji dukra Gabrielė nusprendė pasilikti namuose.

A. Zuokas savo „Facebook“ profilyje savo gerbėjams pranešė, kad pirmą kelionės dieną apsikirpo ir išbandė barzdos skutimą su skustuvu.

„Stebino kirpėjo-barzdaskučio profesionalumas. Vis laukiau, kur įpjaus. Nieko. Gaila, kad Vilniuje tokia profesija išnyko. Neabejoju, turėtų pasisekimą“, - rašė Vilniaus meras.

Kokiame mieste šiuo metu yra, A. Zuokienė atskleisti nenorėjo. Tačiau patikina, kad jame yra buvusi jau ne kartą.

„Ne tiek daug laiko tenka skirti poilsiui, todėl man patinka vietos, kuriose jau esu buvusi. Patinka grįžti į tą pačią kavinę, užsisakyti tą patį patiekalą, kurį valgiau prieš keletą metų. Todėl grįžtame į tas pačias vietas ir tuos pačius miestus, kuriuose esame buvę. Jaučiamės čia savi ir tai labai geras jausmas“, - patikina ji.

Rugpjūčio pradžioje Zuokai Italijoje švęs ir dar vieną šventę – šiemet sukanka dvidešimt metų, kai jie susituokę. Agnė mirkteli, jog šią progą jie paminės tik dviese su vyru – vaikai likus kelioms dienoms iki jų atostogų pabaigos grįš į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.