Iš vaikų šou Ž. Stakėnas persikelia į karamelės fabriką

LNK laida „Karamelinės naujienos“ atsinaujino. Vietoj keturių merginų nuo šiol garsenybių gyvenimą po siūlelį nagrinės dvi, tačiau jų kompaniją papildė vyras — buvęs LRT laidos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vedėjas Žygis Stakėnas (30 m.).

Iš vaikų šou Ž. Stakėnas persikelia į karamelės fabriką.<br>R. Danisevičius
Iš vaikų šou Ž. Stakėnas persikelia į karamelės fabriką.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („TV Antena“)

2012-08-04 20:21, atnaujinta 2018-03-17 14:30

Laidų vedėjas sako, kad buvo pribrendęs pokyčiams, o vesti laidą saldžiu pavadinimu nesutrukdys ir tai, kad šiaip į saldumynus jam visiškai nusispjauti.

— Laidą vaikams vedėte ketverius metus. Knietėjo pabandyti ką nors nauja?

— Pats kitų variantų patyliukais neieškojau, bet, neslėpsiu, buvo minčių, kad reikėtų ką nors keisti. Ketveri metai — nemažai. Tas pats per tą patį — tai tampa rutina.

Kai atėjo pasiūlymas iš LNK, jį irgi turėjau apgalvoti. Bulvaras — man didelis pasikeitimas, bet prisiminiau, kad darbą Lietuvos televizijoje irgi pradėjau ne nuo vaikiškų laidų. Ir sutikau.

Tiesiog pamaniau, kad reikia keisti sferą — juolab Lietuvoje ilgai būti vaikų draugu pavojinga. (Juokiasi.)

Nukentėdavau dėl tos laidos. Žinau, kad daug kas manęs atsisakydavo kaip renginių vedėjo, nes labiausiai buvau siejamas su vaikais. Visi pokyčiai — į gera, tuo labiau kad „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ susirado tikrai gerus naujus vedėjus — Andrių Rožicką ir Dominyką Vaitiekūną.

— Iki tol teko matyti „Karamelines naujienas“?

— Ne, nemačiau nė vienos laidos. Neturėjau išankstinės nuomonės. Į bulvarines laidas žvelgiau skeptiškai. Vis dėlto apsispręsti padėjo tai, kad šios laidos tonas — pozityvus, čia nėra tikslo įkąsti ar pažeminti.

— Nemėgstate šaipytis ar nenorite įžeisti garsenybių, kurias pažįstate?

— Stengiuosi su kitais elgtis taip, kaip norėčiau, kad su manimi būtų elgiamasi. Tiesa, juolab nenoriu šaipytis iš pažįstamų.

— Niekada nebuvote pakliuvęs į skandalą. Tiesiog mokate į juos įsivelti tada, kai niekas nemato?

— Dirbau vaikų laidoje, kuri įpareigojo arba nesivelti į kvailystes, arba veltis taip, kad niekas nepaviešintų. (Juokiasi.) Neva elito gyvenime per daug nedalyvauju, einu ten, kur man įdomu, o ne ten, kur fotografuojama.

— Niekada nesate, pavyzdžiui, festivalio užkulisiuose „nulūžęs“ nuo aštuonių bokalų alaus?

— Buvo panašių istorijų, ir ne viena, bet kadangi jų niekas nepaviešino, gal ir dabar neviešinkime. (Šypsosi.)

— Jus linksmina naujienos apie žinomus žmones?

— Atidžiai neseku jų. Permetu akimis portalų antraštes, bet nesigilinu, kas ką pasididino ar susimažino.

Man visada buvo keista, kad žmogus, iš kurio pavogė piniginę, skambina žurnalistams ir pasakoja. Ta informacija viešinama manant, kad tai duos naudos. Taip viešumoje atsiranda daug dalykų, kurie šiaip turėtų nerūpėti kitiems žmonėms. Neturiu tokio ekshibicionizmo.

— Sako, kad vaikų auditorijai dainuoti, vaidinti ar bendrauti su jais yra sunkiausia. Sutiktumėte?

— Ne, man tai atrodo nesudėtinga. Jie natūralūs, nevaidinantys, prieš kameras yra tokie, kokie yra. Gal todėl jiems ir patiko, kad aš irgi elgiausi natūraliai. Nors, žinoma, auginant ir auklėjant vaikus reikia kantrybės.

— Auginate du sūnus — septynerių metų Kajų ir trejų metų Pijų. Kaip jie reagavo į žinią, kad nebevesite laidų vaikams?

— Per daug jiems to neaiškinau, jie patys pamatė „Karamelinių naujienų“ anonsą. Didysis sakė — esi šaunuolis, gražiai ten su kabrioletu suvaidinai. Kabrioletas, žinoma, jiems patiko labiau nei aš.

— Ar buvo lengva palikti visuomeninį transliuotoją ir persikelti į komercinį?

— LRT dirbau nuo 2005-ųjų — ne tik ekrane, bet ir už kadro. Truputį liūdna skirtis. Bet reikia galvoti apie save, šeimą — neslėpkime, komercinėje televizijoje honoraras didesnis. Vis dėlto pinigai nebuvo vienintelė pokyčių priežastis.

— Laidą kartu vesiančias Rimantę Kulvinskytę ir Indrę Kavaliauskaitę pažinojote anksčiau?

— Ne, bet jau susipažinau. Labai šaunios, atsakingos merginos, su polėkiu. Su jomis dirbti ne mažiau smagu nei su vaikais.

— Žinote, ką norite veikti ekrane?

— Aš niekada neturėjau plano. Ir dabar neturiu. Nemanau, kad visą gyvenimą dirbsiu “Karamelinėse naujienose”. Atsiras kitų planų, projektų. Šioje laidoje irgi tikiuosi ne tik dirbti vedėju, bet ir važinėti, filmuoti, užsiimti žurnalistika.

— Yra žmonių, kurie sako, kad pavargo nuo darbo ekrane.

— Manau, jie šiek tiek meluoja. Yra ir tokių, kurie sako, kad ekrane jų per daug. Aš manau, kad galiu dirbti ir kadre, ir už jo.

— Ar kada susimąstėte, ką veiktumėte, jei nedirbtumėte televizijoje?

— Gal dirbčiau kine ar reklamos srityje. Būtų įdomu paragauti operatoriaus ar režisieriaus duonos. Traukia vizualieji menai.

— Laida vadinasi „Karamelinės naujienos“. Mėgstate saldumynus?

— Dėl manęs jų gali apskritai nebūti. Geriau jau mėsą į saldainių popierėlius pakuotų. Net per gimtadienius torto nevalgau — nebent kas nors šalia labai jį giria. Paimu kąsnelį iš žmonos lėkštės. Bet saldainių niekada nevalgau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.