Plaukikė R. Meilutytė vakarėliuose neužtrunka

Specialiai „Stiliui” iš Londono

172 cm ūgio lietuvės kūną gamta tarsi sukūrė plaukti. Jos pėda – 43-io dydžio. „Nemoku vaikščioti avėdama aukštakulnius”, – kukliai šypsodamasi sakė R. Meilutytė.<br>AP
172 cm ūgio lietuvės kūną gamta tarsi sukūrė plaukti. Jos pėda – 43-io dydžio. „Nemoku vaikščioti avėdama aukštakulnius”, – kukliai šypsodamasi sakė R. Meilutytė.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis ("Stilius")

Aug 8, 2012, 5:47 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:16 PM

Rūtos Meilutytės (15 m.) gyvenimo istorija primena pasaką apie Pelenę. Tik princese šviesiaplaukė lietuvė, kuri našlaite tapo vos ketverių, pavirto ne šokdama pokylyje, o plaukdama Londono olimpiniame baseine. Iki žaidynių buvusi mažai kam žinoma 15-metė per kelias dienas užbūrė visą pasaulį.

Rūta po auksinio finišo 100 metrų krūtine nuotolyje dar ilgai negalėjo suprasti, ką padarė. Jauniausiai visų laikų Lietuvos olimpinei čempionei nuo šiol reikės priprasti prie žvaigždės gyvenimo taisyklių.

„Gavau tiek žinučių, kad nespėju atsirinkti, kas ir kur. Sveikino visi – ir pažįstami, ir nepažįstami. Neįsivaizdavau, kad tiek žmonių Lietuvoje mane palaiko.

Labai gera. Visiems ačiū”, – kalbėjo plaukikė.

R. Meilutytė mokosi ir treniruojasi Anglijos mieste Plimute.

„Čia – jos antrieji namai, Rūta labai pasiilgsta Lietuvos, savo šeimos, draugų. Po olimpiados grįžusi į Lietuvą ji būtinai turės rasti laiko sau – tiesiog padrybsoti paplūdimyje”, – kalbėjo lietuvę treniruojantis britas Jonathanas Ruddas.

Bet gimtinėje čempionės pirmiausia lauks sveikinimų maratonas. Dalia Grybauskaitė dar Londone asmeniškai pakvietė R. Meilutytę apsilankyti Prezidentūroje.

„Gal reikės nusipirkti suknelių. Mano spintoje – vien treningai, – juokėsi olimpinė čempionė. – Mėgstu rengtis paprastai – svarbu, kad rūbai būtų gražūs ir tvarkingi. Patinka džinsai, marškinėliai. Drabužių perku nedaug, o kai tai darau, nežiūriu į etiketę. Svarbu – patogūs, gražūs, geros kokybės.”

172 cm ūgio lietuvės kūną gamta tarsi sukūrė plaukti. Jos pėda – 43-io dydžio.

„Nemoku vaikščioti avėdama aukštakulnius”, – kukliai šypsodamasi sakė R. Meilutytė.

Makiažo jai prireikia nedažnai: „Kai einu į miestą su draugais, pasidažau.”

Manikiūru irgi nereikia rūpintis kasdien: „Baseine viskas nusiplauna. Bet kai kur nors einu, prie veidrodžio užtrunku ilgai – kokią valandą. Kaip ir kiekviena mergina noriu, kad gražiai atrodytų veidas, plaukai.”

Londono žaidynėse jos nagai buvo nulakuoti Lietuvos vėliavos spalvomis.

„Tokį manikiūrą daro olimpiniame kaimelyje. Nedaug laiko turėjau, greitai nubėgau, susitvarkiau”, – paaiškino čempionė.

Rengdamasi olimpiadai R. Meilutytė per savaitę baseine praleisdavo 18–20 valandų. Dar 3–4 valandas sportuodavo salėje, kelias valandas skirdavo fizioterapijai, masažui.

„Rūta gyvena plaukimu. Ji elgiasi kitaip nei dauguma bendramokslių. Nuėjusi į vakarėlį grįžta anksti, kad galėtų laiku atsigulti. Niekada nevalgo prasto maisto. Penkiolikametei taip elgtis nieko neverčiamai – kažkas nepaprasto, – auklėtine žavėjosi treneris J. Ruddas. – Rūta taip pat turi nepaprastą humoro jausmą: ji atsiunčia tokių beprotiškai smagių vaizdų iš Youtube.com! Stebiuosi, kaip tokių randa.”

Plimute lietuvė turi daug draugų, bet paklausta apie vaikiną juokiasi: „Neturiu. Vaikinams nėra laiko. Po olimpiados.”

R. Meilutytė po auksinio finišo pirmiausia paskambino savo mokyklos laikų draugei į Kauną. Jos – labai artimos ir viena kitai pasipasakoja viską: „Kalbamės kasdien. Ji manęs jau paprašė, kad niekam nesakyčiau jos vardo – nenori dėmesio.”

Olimpinės čempionės titulas, žinoma, pakeis R. Meilutytės gyvenimą, bet ji nemano, kad taps kitokia: „Reikės laiko priprasti prie dėmesio. Bet labai sunku nėra. Smagu, kad žmonės domisi Lietuva. Tikiuosi, kad ir plaukimas pas mus populiarės, ir pasaulis geriau pažinos mūsų šalį. Manau, mano gyvenimas nebus labai kitoks. Esu paprasta ir „nepasikėlusi”.

„Žvaigždžių liga? Rūta negalvoja apie tokius dalykus – yra kukli ir nelaiko savęs žvaigžde. Ji tvirtai stovi ant žemės abiem kojomis”, – sakė J. Ruddas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.