Didžiausia modelių klaida - kantrybės neturėjimas

Tau trisdešimt metų ir tu nori tapti modeliu? Kokių charakterio savybių ir kūno formų reikia į ketvirtą dešimtmetį įkopusiam modeliui? Kaip išvengti klaidų? Į visus šiuos klausimus atsako modelių agentūros savininkės - „Modilina“ Jolanta Sadauskienė ir „Vilnius Models“ vadovė Svajūnė Jackūnaitė. O beje, ką šios moterys dėvi ir ar pačios dirba prieš fotoaparatų blykstes?

Daugiau nuotraukų (1)

Genutė Žalienė

Aug 30, 2012, 2:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:33 AM

 - Paklausiausias modelio tipažas?

Jolanta: Pirmiausia modelis turi atitikti priimtus šioje industrijoje standartus, kurie yra nekintama konstanta, kaip bebūtų sunku ar gaila. Tipažai yra apibūdinami rinkų, klientų grupių. Tačiau bendro tipažo visiems nėra. Svarbiausia bet kokio tipažo dalis yra asmenybė, kuri turi būti stipri, motyvuota, lanksti, užsispyrusi ir drąsi, nebijanti rizikuoti laužant visuomenės standartus.

Svajūnė: Paklausiausias tipažas - mergina klasikinių veido bruožų, apie 177 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo.

- Kokiam tipažui priskiriate save?

Jolanta: Jau daugiau nei 10 metų nebedirbu modelio darbo, rūpinuosi, kad mūsų modeliai dirbtų.

Svajūnė: Televizinei, aukštajai madai neužteko ūgio.

 - Didžiausios pradedančių modelių klaidos?

Jolanta: Besaikis bandymas sulieknėti, nes daugelis mano, kad jei sulieknės iki negalėjimo, tai kažkas pastebės ir priims į darbą, bandymas būti protingesniais už agentūros darbuotojus, kantrybės neturėjimas. Visa tai yra išgydoma. Modelių agentūros visame pasaulyje tarsi vaikų darželiai.

Svajūnė: Per greitas noras pasiekti aukštumas iš karto be jokių pastangų ir laiko bei, svarbiausia, kantrybės neturėjimas. 

 - Miestas, kuriame daugiausia gražių merginų, jūsų akimis?

Jolanta: Niujorke, Londone, Paryžiuje, Milane madų savaičių metu. Tada miestus užplūsta modeliai iš viso pasaulio, gatvės tampa pilnos skubančių modelių - atgaiva aplinkinių akims.

 - Kokius dalykus, susijusius su išvaizda, vadinate tuščiais?

Jolanta: Dirbtiniai nagai, priauginti ir ryškiai dažyti plaukai, dirbtinės blakstienos, išpešioti antakiai, suveltos ševeliūros, aukštakulniai, ryški apranga kasdien ir perdėtas noras patikti.

Svajūnė: Didybės manija, puikybė, beprasmis puikavimasis materialiais dalykais - tada žmogaus pasidaro neįdomus, tuščias.

 - Ar pageidaujamos modelio darbui moterys daugiau nei trisdešimties?

Jolanta: Labai retai.

Svajūnė: Manau, jog dirbti moteris gali iki 70 metų, juk reklamoms kviečiamos ne tik jaunos mergaitės. Labai paklausios 30-45 metų gerai atrodančios moterys, nes jos atitinka perkamąją galią turinčių moterų įvaizdį bei amžių.

 - Jūsų mėgstamiausi aprangos daiktai?

Jolanta: Neturiu mėgstamų, nes kai reikia prisiminti, kuriame mieste ir kurių namų spintoje kabo koks nors mano rūbas, mane apima panika. Aš nesu prisirišusi prie rūbų. Gal daugiau prie papuošalų – kaklo papuošalo su keturlapiu dobilu, simbolizuojančiu laimę, drugelio formos žydrųjų deimantų žiedo, kuris simbolizuoja svajonių išsipildymą, draugų dovanotos apyrankės su kiekvieno iš jų dovanotu simboliu, vienuolių dovanotu rožančiumi, kurį visada turiu prie savęs, ir mirusio tėčio dovanotos sagės, kurias labai branginu.

Svajūnė: Odinė striukė (kūrėja Asta Raicevičiūtė), laisva palaidinė, džinsai - baltos spalvos, aptempti, su juodomis siuvinėtomis aplikacijomis bei užtrauktukais apačioje, tos pačios firmos pilkai juodi marškinėliai, trikotažinės kelnės ir atradimas, be kurio niekur – „Xerjoff“ kvepalai.

 - Jūsų agentūros merginų naujausi pasiekimai?

Jolanta: Pastarieji pasiekimai yra prestižinių žurnalų viršeliai „Velvet“, „Glamour“, „W magazine“ ir kiti. Bendradarbiavimas su „Nivea“, „Abercrombie&fitch“ prekiniais ženklais. Su nekantrumu laukiu artėjančio madų sezono Niujorke ir Europos mados sostinėse, kur turėsime labai stiprią savo modelių diviziją.

Svajūnė: Jau turiu žinių, kad viena iš merginų vėl sėkmingai dirbs su „Dior“ mados namais Šanchajuje, Kinijoje. Taip pat pasirašytos sutartis su „Mitsubishi Lancer“, „Subway“ kompanijomis dėl bendradarbiavimo. Darbų – apstu, krizė baigėsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.