Jaunam kompozitoriui G. Gelgotui nesvetima ir modelio duona

„Įsiklausyk į savo širdies balsą, daryk tai, ką jauti. Daug svajok”, – savo ką tik pristatytoje dienoraščio forma parašytoje knygoje „Gettin’ Closer” rašo ansamblio „NI & Co” vadovas, kompozitorius ir dirigentas Gediminas Gelgotas (26 m.). Jau spėjęs įgyvendinti savo svajonę vaikinas domisi ir mada – pats ragavo modelio duonos ir kuria bendrus projektus su dizainere iš Niujorko.

Kompozitorius ir dirigentas Gediminas Gelgotas išleido dienoraščių knygą „Gettin’ Closer”.<br>R. Neverbickas
Kompozitorius ir dirigentas Gediminas Gelgotas išleido dienoraščių knygą „Gettin’ Closer”.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

Sep 17, 2012, 2:51 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:49 PM

Mados tendencijomis besidomintis Gediminas kuria bendrą projektą su Niujorke gyvenančia lietuve dizainere Aura Taylor. Žiemą „NI & Co” galbūt gros per jos kolekcijos pristatymą. Tarp menininkų užsimezgė draugystė.

„Tai bus mados ir šiuolaikinės muzikos sintezė. Niujorko kūrėjai ieško naujovių, tad tikimės didelio ir gražaus rezultato”, – kalbėjo Gediminas.

Jis pats prieš metus pabuvo modelis – pristatė Lietuvoje Paryžiaus mados namų „Pierre Cardin” vyriškų drabužių kolekciją.

Iššūkiai G. Gelgotui patinka, o eiti podiumu nesunku, nes nereikia pačiam diriguoti. Dirigento darbą, kai publika sėdi už nugaros, Gediminas vadina muzikos išpiešimu publikai.

Kiekvienais metais ansamblio vadovas stengiasi sukurti naują įvaizdį savo kolektyvui „NI & Co”.

„Noriu, kad būtume ryškūs. Stebiu, kokios tendencijos vyrauja, tačiau visada pridedu ką nors nuo savęs. Esu sulaukęs komplimentų, kad „NI & Co” turi ryškią vaizdo koncepciją. Tai – dalis mano kūrybos. Kasdien aš pats renkuosi gražius ir nuotaiką atspindinčius drabužius”, – teigė kūrėjas.

Gebėjimas pažvelgti kitu žvilgsniu net į įprastus dalykus ir kurti puikiai atsispindi G.Gelgoto knygoje. Tai muzikinis dienoraštis, autobiografinė knyga anglų kalba.

„Šia knyga norėjau paaiškinti apie savo muziką klausytojams, kurie ateina į mūsų koncertus. Be to, labai norėjau įkvėpti kitus labiau pasitikėti savimi ir drąsiau siekti svajonių.

Neabejoju, kad ateityje mums su „NI & Co” seksis dar geriau. Juk kuo tiki, tai ir pildosi”, – įsitikinęs kūrėjas.

Muzikantų šeimoje užaugęs Gediminas jau būdamas trejų metų žinojo, kad gyvenimą nori sieti su muzika. Vaikino motina Rasa Gelgotienė – trijų chorų vadovė, tėvas Valentinas Gelgotas – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, groja fleita J.Domarko vadovaujamame orkestre, sesuo Justė – obojumi, o brolis Giedrius – irgi fleita.

„Tėvai nenorėjo, kad aš – jauniausias vaikas – būčiau muzikantas. Tačiau nuo pat mažų dienų klausinėjau, kuo galėsiu groti. Man atrodė, kad visi žmonės turi kuo nors groti, nes tik tokie mane supo”, – juokėsi Gediminas.

M.K.Čiurlionio menų gimnazijoje fortepijono ir trimito specialybių mokęsis Gediminas vyresnėse klasėse susidomėjo kompozicija. Tad Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje jis studijavo kompoziciją ir simfoninį dirigavimą.

Vaikinas nesikuklina: taip, jis talentingas ir drąsus. Anksčiau Gediminas jausdavo, kad kiti jį laiko išsišokėliu, tačiau dabar vyresniųjų pastabas priima kaip tai, kas grūdina.

Šešerius metus ansambliui „NI & Co” vadovaujantis kūrėjas šiandien jaučiasi turintis komandą, su kuria jau įveikė visus sunkumus ir gali siekti muzikinių svajonių.

„Mane į priekį veda didelis noras ir užsidegimas. Juk žmonės daro tai, ką nori. Jeigu sėdi prie televizoriaus – pats tai pasirinkai. Sukūręs pirmuosius kūrinius jau žinojau, kaip jie turėtų būti atlikti. Išdrįsau siekti savo ambicijų – suburti kolektyvą būdamas 19 metų. Tiesiog naiviai tikėjau tuo, ką kužda mano širdis”, – pasakojo Gediminas.

Jis niekada pusiaukelėje nesustoja, neabejoja ir tikslą pasiekia. O jei rezultatas nuvilia, priima nesėkmę kaip pamoką.

Gediminas su „NI & Co” jau žino, kas yra tarptautinės scenos. Ansamblis koncertuoja Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Rusijoje. Rugsėjį jis dalyvaus viename didžiausių Vokietijos muzikos festivalių „Usedom Music Festival”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.